måndag 16 augusti 2021

När skall politikerna inse att det inte går att integrera miljontals invandrare?

En del minns kanske den rätt dåliga filmen "Vingar av glas" (2000) med Alexander Skarsgård och Sara Sommerfeld. Svenskar som spelar iranier. Tankegången var att var man uppväxt invandrare i Sverige så vill man leva som svenska ungdomar. Fast i och för sig, iranier är ibland kusligt lik svenskar. Filmen generaliserar att det skulle kunna gälla valfri invandrarungdom, vilket det naturligtvis inte kan. Åsne Seiierstads bok ”Två systrar säger det mesta.”

När filmen kom så var mentaliteten ungefär att invandrare vill väl, men att svenskarna bara behöver övertala dem genom att bjuda hem dem på middag.
Vänsterliberala politikerna är fast i den där mentaliteten fortfarande, men nu skall straffen bli hårdare. I verkligheten så röstar människor med fötterna. Folk bryr sig inte på samma sätt om hedersmord och balkongflickor. De tycker inte synd om invandrare längre. Om invandrare lär sig något i skolan eller inte - spelar inte så stor roll. Om invandrare har fel värderingar är irrelevant eftersom det ändå inte berör svenskarna vad invandrarna tycker och tänker. Folk röstar med fötterna och plånboken idag precis som i USA.

Det har gått 21 år sedan filmen hade premiär och under tiden har mentaliteten hos media förändrats. Expressen av alla, går nu benhårt fram:
”Sverige har blivit ett utpräglat invandrarland. På bara några få decennier har Sverige gått från att ha en relativt homogen befolkning till att nästan en femtedel av befolkningen är född utomlands. Andelen är rentav högre än vad den var i USA under de stora immigrationsvågorna kring förra sekelskiftet.
Hur klarar Sverige att introducera nyanlända till lagar och värderingar i det nya landet? Inte speciellt bra, om man ska döma av en ännu opublicerad studie som Svenska Dagbladet har rapporterat om i veckan.”

Expressen tar del av ytterligare en undersökning som pekar på att integrationen av invandrare från MENA är omöjlig för att de inte vill själva. När ska polletten trilla ner hos de ansvariga politikerna, att migranterna inte tagit sig ända upp hit för att bli svenskar, de har kommit hit för att parasitera på vår sjuka välvilja. De migranter som vill något hittar sin information själva och ser till att omgående lära sig ett minimum för att fungera och ta sig vidare, men övervägande delen är inte intresserade av vad vi pysslar med här uppe och varför vi har kunnat skapa ett utvecklat samhälle.

Expressen ser vissa ljusglimtar och tror på de åtgärder staten presenterar, men kan
Expressens ledare inte bara lägga ner och erkänna att detta samhällsexperiment går inte att genomföra, att de som tar sig hit inte är kompatibla med vårat system, nej, för då är man rasistnazist. Nej, man är en realist med överlevnadsinstinkt, helt normalt.

Institutet för framtidsstudier g
enomförde en enkät och frågade 6500 migranter om "värderingar. "Vad Foliehatten förstår så är det för många av dem som inte är tillräckligt liberala angående HBTQ, abort, relationer i äktenskapet osv. Så vad är lösningen på det här problemet? Det är enligt Expressen; "kurserna i samhällsorientering behöver både vässas och bli obligatoriska."

På något sätt tror Expressen att om man tvingar en kroniskt arbetslös afghan som knappt kan svenska att sitta i ett klassrum i 100 timmar och lyssna på en lobbyist from RFSU så kommer afghanen magiskt bli en feministisk-HBTQ-vänlig-sionistisk-pro-amerikansk-DN-läsande-liberal.
De goda avsikterna är det inget fel på. Inte på den goda viljan heller. Det är fint och det är det som räknas i landet Sverige. Inte resultaten. Man måste tala med folk och informera. Då förstår dom som min gamla farmor sa.
Möjligen kan våra beslutsfattare och journalister så småningom komma fram till att vi var naiva. Det är också fint. Däremot är det inte fint att tala om kulturella skillnader som inte går att överbrygga. Då handlar det om en dålig, osolidarisk människosyn
och det skulle också kunna göda misstanken att hela idén med en omfattande flyktinginvandring till landet var fel från början. Säger man det kan man bli av med jobbet. De fina människorna är de som bestämmer eller snarare att de som bestämmer är fina.

Det är försent med någon form av integration. Om 25-35% av befolkningen är migranter eller barn eller barnbarn till migranter är tiden för integration förbi. Assimilation en omöjlighet. Om man nu vill att människor skall leva i en någorlunda harmoni så bör man också konstruera landet på ett fungerande sätt och att vi skall samlas kring senmoderna liberala ideal är en garanti till att det går åt helvete.

Aftonbladet har lyckats lista ut vad grundorsaken är till att ”samhället splittrats genom utanförskap, skjutningar, arbetslöshet, hedersrelaterat våld och andra hemskheter.”
Många tokigheter har man tvingats läsa i svenska medier genom åren men detta? Nådens år 2021? Säger allt om den aktuella tidningen. Det värsta är väl att det fortfarande finns en ansenlig mängd människor som fortfarande lyssnar/
läser till denna rappakalja.

Det är Jehna Al-Moushahidi som skrivit denna rappakalja:
"SDs retorik
är grund för samhällssplittring. Deras rasism syns tydligt i Afghanistan-debatten.”

Jehna Al-Moushahidi har startat Svenska organisationen mot statslöshet. Al-Moushahidi är även med i Welcome Refuges. Säkert även medlem i flera andra liknande organisationer. Märkligt ändå om man har som idé att upplösa stater genom globalism kämpar för att personer inte ska vara statslösa. Skulle man fråga valfri invandrare om de känner tacksamhet att sådana som Al-Moushahidi engagerar sig för invandrare hade de bestämt svarat – Nej!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar