onsdag 25 augusti 2021

Betraktelser från Simrishamn!

Foliehatten har bott lite mer än 2 månader i Simrishamn och han stormtrivs. Han flyttade från en liten ort Teckomatorp, där ICA, ett par pizzerior var s.k centrum.

Bensinstationen försvann med pumplagen eftersom kundunderlaget var för litet och att investera 500.000 i en etanolpump som makten krävde, fanns det ingen lönsamhet i, allt enligt ägaren av stationen. Foliehatten vill tacka centern och MP för att de ödelade landsbygden ännu mer. De såg till att över 2500 bensinstationer försvann.
Dessutom visade det sig efter bara några år att etanol inte alls var ett drivmedel som hade fördelar enligt dessa fanatiker, utan istället hade etanol förö
dande konsekvenser på bilmotorerna och det växte svamp i tankarna. Dessutom har etanol mycket sämre energivärde som säkert flera har upptäckt med den inblandning som nu sker i bensinen med 10% etanol som man importerar från Brasilien och Borneo.
Vari ligger miljövinsten med att importera detta? Vi kan tacka den avgående maktlystne Stefan Löfven för detta, eftersom han släppte fram alla idiotförslag från MP, C och L(plastskatt).

Foliehatten tycker det är mycket positivt att Simrishamn inte blev utsatt för det rivningsraseri som grasserade i de flesta större städer i Sverige, där många städer ser likadana ut. De senaste tio åren har många städer fått stora köpcentra utanför stadskärnan och city har blivit mer eller mindre ett dött city på mdagen för att leva upp på kvällarna när restauranger, pubar, pizzerior fylls med människor.
Lund
är ett typexempel på detta och en av de stora anledningarna är att MP fått alldeles för stor makt. I Lund härjar den totalt rabiata Karin Svensson-Smith:
En av hennes helt galna förslag var att skatt skulle införas på bilismen när de parkerade vid ett köpcentra. Så här skrev Foliehatten 2014 om henne!

Simrishamn och Österlen är ett paradis för turister. Hela stan var fylld av turister inte bara från Sverige utan från många länder i Europa 8-9 veckor. Foliehatten blev ett par gånger stoppad av tyskar som på engelska frågade vilka restauranger som serverade fisk. Foliehatten svarade alltid på tyska och de blev glada att få höra tyska. Svensken är bra på engelska och sämre på andra språk.
Intressant var det att notera att i slutet av juni höjde alla restauranger sina priser på rätter i snitt med 50 kr för att återigen sänka denna vecka.
B
o Olssons skafferi som serverar en god buffé har åter sänkt till 125 kr. Foliehatten kan verkligen rek denna buffé.
Restaurang Röken som ligger vid stranden har dessutom en bra pensionsrabatt där du betalar 85 för dagens. Precis som Bo Olsson sänkte de sina priser i måndags:
Igår besökte han Röken för att äta dagens och han fick se en Svanhona med 4 grå ungar men ingen hane. Undrar vad som hände denna hane?


En sak som Foliehatten har svårt för är de höga priserna på öl! För en 0,4 starköl tar de mellan 85-100 kr. Foliehatten som har rest mycket i världen tycker att detta pris är åt helvete för högt! Han är van att betala mellan 10-40 kr för 0,5 liter!
Det som gillas allra mest är det nya ventilationssystemet där man kan ställa om så att den tar in luft utifrån på nätterna som är betydligt svalare Ganska roligt egentligen när vi det en dag för 4 veckor sedan ringde på dörren och det var installatören och uppfinnaren av detta system som skulle vissa oss alla finesser med detta system. Han hade sitt företag i Värmö ett stenkast från Teckomatorp och hans far är en känd sossepolitiker i Svalövs kommun. En sosse av den gamla stammen med både livrem och hängslen!

Som pensionär får du av Simrishamns kommun fria resor i kommunen med Skånetrafiken. Givetvis har detta utnyttjats. Kivik besöktes och åt en lunch intogs på Bures. Stekt sill med potatismos som verkligen var riktig god och riklig. Till detta dracks en ”sillaöl” från Österlens bryggeriet! Riktigt god!
Det som störde Foliehatten var att framför honom satt 2 systrar med varsin hund och dessa hundar behandlades som små barn. Hundarna satt på varsin stol och blev matade!
Foliehatten har också besökt många lokala producenter som tillverkar korv och annat och har smakat sig igenom en hel del. Korvarna är av verklig god kvalité och inte det skräp man kan köpa på ICA, Willys m.m. Köttiga och kryddade efter smak. Det enda som varit en flopp är ostkakan, där Frödinge du kan köpa på Ica är flera klasser bättre! Äggen är som ägg med brandgula gulor, en verklig skillnad mot de som säljs i affärer och vilken smak sedan. Det märkliga är att priset är lite billigare ån på ICA!
Detta var lite sommarbetraktelser från Simrishamn!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar