söndag 29 augusti 2021

Media vågar nu skriva rakt ur att ”useless eaters” tar mycket av de offentliga medlen!

 Plötsligt bara händer det är en reklamslogan som Triss lotteriet kör med! Samma sak kan man säga om den artikel Expressen skrivet om ”useless eaters” = värdelösa ätare!

Vad Expressen egentligen menar är att alla som går på bidrag och den skaran växer med rekordfart tar mycket deån statskassan!
När Foliehatten såg detta och att en av kvällsblaskorna rakt av skriver att närmare miljon som går på bidrag, är inte bara jätteförvånande och mycket överraskande och  för vänstern måste detta vara rena rasistartikeln! Att "hänga" ut stackars invandrare som ine kan försörja sig.

Att bara våga andas om detta offentligt är mycket vågat! I artikeln finns också en brasklapp där en bidragsperson som de skriver:
”Hon behöver inte arbeta i skogen, men gör det ändå”

Artikeln handlar om Shukri Mohamed Hassan, 34, från Somalia som har bott i Sverige i åtta år. Det framgår att det skattesubventionerade arbetet 4 timmar om dagen med skogsröjning i skogen ger Shukris lika stor lön som bidragen 32.000/mån. det är hennes första arbete i Sverige under de åtta år hon bott här.
Shukri: ”Jag har fått 32 000 kronor i månaden. Sverige är ett bra land.”
Foliehatten tog fram den kinesiska kulramen. 4 tim/dag = 20 tim vecka = 95 tim månaden. 32000 ger över 320 per timme! Inte dåligt betalt för ett subventionerat arbete!

I artikeln fram går att Shukris har inte bidragit till systemet med en enda skattekrona under den tid hon varit i Sverige. Hon hade tre barn med sig när hon kom till Sverige för åtta år sedan och har dubblerat detta under de åtta åren - 6 barn!

Ingen kan med säkerhet säga hur många utrikesfödda i Sverige som går på bidrag och inte är självförsörjande. Det finns fler uppgifter allt från 675.000 till närmare 1.000.000. En sak är i alla fall säker - den gruppen växer rekordsnabbt.

Den senaste veckan fick vi påfyllning från Afghanistan med närmare 1000 och vår Morgon Johansson meddelade att gruppen betraktas som kvotflyktingar. Är inte Sverige ett märkligt land där man tar tillbaka de som blivit utvisade och kallar dem för kvotflykting! Morgan skulle dessutom ta upp detta i ett EU-möte kommande vecka. Morgon var missnöjd med att övriga i EU inte tog emot några afghaner i större mängd och att Sverige som vanligt var överlägset bäst! Morgon ville att övriga i EU också skulle ta sitt ansvar.
Morgan tycks inte förstå att övriga i EU anser Sveriges regering vara ett ”dårhus!”

Expressen har också roat sig med att räkna på antal arbetslösa och kostnader:
” De är två av 190 000 långtidsarbetslösa i Sverige” som de skriver om i artikeln
Kostnaden för staten: Drygt 30 miljarder kronor per år
och att det är mycket svårt/nästan omöjligt att få personer födda utanför Europa i arbete
De påpekar samtidigt att skatterna har höjs för den hårt arbetande medelklassen och att det är de som får betala för kalaset som regeringen bjuder på. Regeringen har deesutom inte frågat skattebetalarna om de vill vara med att betala för detta kalas! För Svensson har det också inneburit att all offentlig service för de själva och för anhöriga har försämrats kraftigt. Som lök på laxen har vi dessutom fått en skenande kriminalitet.

Expressen: ” Arbetsförmedlingen har på vår begäran tagit fram unik statistik om vilka nationaliteter som är hårdast drabbade – siffror som myndigheten tidigare valt att inte redovisa”!

r skall en öppen debatt om kostnaderna för den växande gruppen ”useless eaters” börja?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar