söndag 22 augusti 2021

Stefan Löfven avgår - något Foliehatten spådde i början av året!

Dagens stora politiska nyhet är att Stefan Löfven avgår vid sossekongressen i nov 2021. Fram till dess blir han en ”lame duck!”
Närmast i tur står att presentera höstbudget och hur sossarna skall få ihop denna ekvation, där både MP och V ”kräver” att deras skall komma med i budget! Det skall bli mer än intressant att se!

Att Sveriges genom tiderna sämsta statsminister skulle avgå i år
var enligt Foliehatten något de flesta bedömare sett som självklart. I 7 år har han suttit med fötterna på skrivbordet och inte gjort ett förbannade dugg. Ingen vision, ingen förändringsvilja. Bara ett evigt jävla eftergivande till psykopaterna i MP. Nu är han trött och vill lägga sig i solstolen istället. Sveriges genom tiderna, i särklass, sämsta statsminister.

I början av året var kritiken förödande mot honom efter ”Gallerian affären!”
Rödnäsan besökte en galleria , där han
enligt sin egen stab haft flera ärenden: Klocka, rakapparat, Systembolaget, julklapp till hustrun Ulla och mat. Samtidigt sade Löfven i ett tal att ”vi'” skall undvika köpcentrum. Många tyckte att det finns en dubbelmoral! Vårdpersonalens raseri mot politikernas julutflykter ”Hyckleri!”

Löfven om kritiken: ”Jag har aldrig handlat på nätet!”

Lena Melin, Aftonbladet: Löfven stegade in i Gallerian – trots sina egna moralkakor. Nu är hans auktoritet undergrävd. Vem kommer att lyssna till Löfvens förklaringar från och med nu? Melin sammanfattar det också mycket bra om Stefan Löfven:  ”Är själv ett problem – utstrålar varken idéer, kraft eller självförtroende.”

Efter Stefan Löfvens sommartal var kritiken förödande från samma Lena Melin: ”Det mest intressanta med Löfvens sommartal var två kanotister!”
Foliehatten skrev ett inlägg om detta!


Stefan Löfven är ingen retoriker av rang men han är duktig på det politiska spelet och vann över både C och L och ha
de MP och V i sin ficka tills för några månader sedan.
V avsatte honom och även tillsatte honom.
Han har sett till att vi har en S ledd regering de senaste två mandatperioderna, eftersom SD är ”Svarte Petter.”
The player ha
de besegrat alla.

Hjärntrusten på Sveavägen 68 hade ett delikat problem att hantera. Löfven har själv deklarerat att han vill sitta kvar över valet 2022. Löfvens alla fadäser och den katastrofal hanteringen av Covid-19, var Löfven ingen vinnare.

Foliehatten är helt övertygad om att han helt enkelt blev fimpad av hjärntrusten på Sveavägen 68 och det är därför han nu avgår. Han är helt enkelt ingen valvinnare och det har ”det inre kabinetten” insett.

Givetvis sneglade ”den inre staben” på MP. Kommer de klara av 4% spärren, är den stora frågan. Med alla turer om Cementa, kärnkraftsavfall, Lysekilutbyggnaden m.m. har de insett att med största sannolikhet har inte MP samma tur som i valet 2018, att det var rösterna från ”galna” kvinnor som räddade MP kvar i riksdagen. Samma röta kan inte MP ha i två val. Foliehatten är 100% säker på att det blir exit riksdagen i nästa val. Alla galenskaper som kommer från MP har helt enkelt blivit för mycket för svenska folket.

Märta Stenevi ersatte Isabella Lövin och det har mer eller mindre blivit en total katastrof. Stenevi saknar utstrålning och karisma som är så viktigt i politiken. Påminner om en byråkrat som hackar fram lagar och paragrafer, senast om byggbranschen och cement, där hon hotar med lagstiftning.

Det inre kabinetten har insett att sossarna måste öka till närmare 30% för att kunna bilda en S-ledd regering efter valet 2022. De insåg att Stefan Löfven är inte rätt person att höja sossarna röstandel med minst 4-5% och det var därför han fick gå.

Foliehatten gissade i början av året: ”att Stefan Löfven snart kommer att kast in handduken under vår/sommar 2021 eller åtminstone lämnar beskedet att han inte blir kvar som partiledare under valrörelsen 2022.  Förklaringen han kommer att ge är pga medicinska skäl.”
Foliehatten bommade dagens beslut med någon månad!

Vem skall ta över efter Stefan Löfven kommer att bli mycket spekulationer om! Eftersom Stefan Löfven i tid och otid sagt att han leder en feministisk regering, så anser Foliehatten att det kommer att bli en kvinna. Norge, Danmark och Finland har kvinnor som är statsministrar!

Magdalena Andersson har sagt att hon inte vill och faktiskt skulle det vara alldeles utmärkt för högerblocket om det inre kabinettet lyckas över tala henne!
OM hon blir vald kommer hon att fortsätta den tradition som Stefan Löfven lagt grunden – ”Sveriges största lögnare!”Löfvens insta konto har över rösts med positiva tongångar och att alla kommer att sakna honom. De som har negativa kommentarer, raderas av en moderator!

Stig-Björn Ljunggren konstaterade idag: S har i huvudsak förlorat sina väljare åt höger (M och Sd) medan starka krafter i partiet vill vinna tillbaka väljare genom att vrida partiet kraftigt åt vänster. Det går inte ihop.

Foliehatten kommer att sakna Stefan Löfven och alla hans ”grodor!”
Vi såg det inte komma!
Vi glömmer aldrig!
Vi förlåter aldrig!

En sak är i alla fall säker – Stefan Löfven kan dra sig tillbaka med en bra pension och leva som en kung med champagnefrukost och rysk kaviar!
Han lovade för några år sedan att pensionärernas extra skatter skulle tas bort senast 2020.
Han lovade mycket och precis som i Kejsarens nya kläder – det blev ingenting!
 

1 kommentar:

  1. Taktik?
    I grundlagen står att den avgående statsministern sitter kvar till dess ny statsminister har utsetts. Om riksdagen stoppar den nye S-ledaren från att bli statsminister, kommer Stefan Löfven att sitta kvar som statsminister. Ända fram till valet, om riksdagen inte utser någon annan.

    SvaraRadera