tisdag 25 augusti 2020

två sommartal på två dagar och Lena Melin fick en knäpp på näsan när hon underkände Stefans Löfvens tal!

På två dagar har vi haft två sommartal i förgår med Stefan Löfven och igår med Ulf Kristersson. Lena Melin i Aftonbladet: "
Det mest intressanta med Löfvens sommartal var två kanotister!”

Mellin har tydligen fått sig en rejäl knäpp på näsan av chefredaktören på AB, för hennes underkännande av Löfvens sommartal. Därför måste hon också underkänna Kristerssons sommartal.
Men var hamnar Melin då? I hennes värld kan varken Löfven eller Kristersson  inte komma till rätta med ett av de största samhällsproblemen i Sverige - kriminaliteten!
Löfven genom att förtiga det och Kristersson genom att kraftigt överdriva sina åtgärder. Skulle då en medelväg mellan de två stora partier vara det bästa, om man tolkar Melin rätt?

Det är uppenbart att Lena Melin inget hellre vill än att få bort Löfven som ordf i SAP och statsminister före valåret. Hon har oblygt framhållit detta i över ett års tid i AB. Men med Löfven borta, vilket inte kommer hända, kvarstår också SAP:s verklighetsflykt bort från gängkriminaliteten. Inte kommer Damberg åstadkomma mer än plattityder, men SAP kan växa några procent enligt Melin och det är vad hon önskar allra mest.

Melins inställning är en spegling av det stora i det lilla: så här går debatten till i Sverige. Politiker och journalister pratar i munnen på varandra och alla har fel utom jag som har rätt och antingen kraschar det (som migrationsöverenskommelsen mellan S och M och pratet om åtstramning av migrationen efter 2015) eller slutar i den gyllene svenska medelvägen som s k straffskärpningar som Morgan J tillsammans med MP och stödpartierna fått igenom. Obligatorisk häktning och 2 års fängelse om man tas med vapen på sig, är det så mycket mer? Hur många gängkriminella är så korkade att de fastnar i det grovmaskiga nätet.

Vad skriver då Lena Melin om tuffe Uffes sommartal? 

Melin: Systemhotande”. Också det var märkligt. Jag skulle vilja påstå att den inte hotar samhällssystemet, inte alls. Även om så kanske är fallet i enklaver, eller särskilt utsatta områden som polisen kallar dem. På det stora hela skulle jag, gudskelov, inte säga att den organiserade brottsligheten hotar att störta den nuvarande samhällsordningen”

Det är en påfallande okunnighet Lena Melin uppvisar när hon avfärdar att den organiserade brottsligheten hotar samhällsordningen. Kanske gör hon som Stefan Löfven, lotsas att den inte finns.
Knarkkriget o
ch rånen är bara toppen på ett isberg. Under det pyr beskyddarverksamhet, utpressning, svindleri, skattebedrägeri, smuggling etc. Det framkommer även ibland att det föreligger ambitiösa planer och försök att ta sig in i samhällskroppen via lokalvalen till kommunerna via etablerade partier och även den vägen till rättsapparaten via nämndemän. De som minns, hade C en invandrarkvinnlig nämndeman som friade en brottsling, med argumentet, att han kom ifrån en fin familj!

 

2 kommentarer:

 1. Tack för intressant krönika - när en så pass tongivande politisk skribent inom S som Lena Mellin börjar framföra tydlig kritik mot Löfven, då har det gått ganska långt, då börjar nog statsministern att betraktas som en belastning inte bara för landet utan även för partiet. Tror att du har helt rätt när det gäller brottslighet i form av bl.a. beskyddarverksamhet - enligt min mening har vi här en stor del av förklaringen till många av sprängningarna, näringsidkare, som vägrar att betala för "beskydd" är nog inte sällan måltavlorna.

  SvaraRadera
 2. Det är uppenbart och direkt fastslaget av polis och rättsväsende att Sverige nu har fått en situation liknande den som USA hade/har när det gäller maffiabossar.

  De sk familjeledarna/klanledarna som vi känner till och som är direkt /indirekt ansvariga för klanernas brott är som personer välkända och bryr sig inte ens om att förneka påståendena om deras positioner och makt när de omnämns i medierna.

  Detta är oerhört svårt att åtala eller överhuvud taget utreda då Omerta råder på samma sätt som inom Maffian. De som ev. åtalas tiger som muren och tar sitt straff som betraktas som en något påtvingad semester med reseförbud.

  Allt detta har regeringen, inkl. de tidigare, utfört/låtit hända medvetet. Det står helt klart då de haft exklusiv tillgång till bortåt 5000 av landets toppintelligentia och experter för att med rätt rådgivning slippa halka in på den destruktiva utveckligen som Sverige nu har gjort. Och det kommer att att ta decennier att komma tillrätta med detta för en ny regering, om den nu händelsevis skulle vilja det.

  SvaraRadera