lördag 8 augusti 2020

Vem ljuger?

Det kan man undra vem som ljuger av Ibrahim Baylan eller Per Bolund. Helt klart är att någon ljuger! Det intressanta är att bägge inte kan ha rätt och Bolund hävdar att det finns ett skriftligt avtal som då bör gå att visa upp! Om Bolund ljuger riskerar han att bli avslöjad, men det verkar som Bolund har mycket på fötterna. Om det är Baylan som ljuger, ägnar han sig åt ett fulspel på egen hand i förhoppning att det aldrig avslöjas och att han inte har förankrat det i partiet?

Expressen skriver i en artikel: ”Ministrarna pratar ju för regeringens ståndpunkt och Per Bolund var tydlig när han höll sin presskonferens att regeringen stödde och ställde sig bakom att Svedavia avbryter planerna på att bygga ut Arlanda. Sen så tog det inte så lång stund innan näringsminister Ibrahim Baylan gick ut och sa att regeringen inte alls kommit överens om detta.”
Det inte Expressen tar upp är kravet från MP även gällde att att ge krisstöd till SAS. Sossarna dementerade samtidigt i media, att man tagit ett sådant regeringsbeslut.

Svaret på frågan vem av Bolund eller Baylan som ljuger, klarade moderaten Jan Ericson upp, när han ställde frågor till bägge ministrarna i riksdagen i slutet av juni.

Intressant är att Per Bolund inte ville svara utan lämnade över till Baylan och han besvarade båda frågorna samtidigt ställda av Ericson. Av svaret framgår tydligt att regeringen inte tagit något sådant beslut som Per Bolund hävdar. Baylan konstaterar bara att Swedavia själva beslutat att skjuta på utbyggnaden i avvaktan på att flyget ska återhämta sig efter Covid-19 pandemin.

Klart är att Per Bolund ljuger flagrant. Det märkliga är att varken regim Public Service eller MSM har tagit upp detta, att en svensk minister ljuger i media och blir avslöjad. I andra länder hade press/TV gjort ett stort nummer av detta och ministern hade fått avgå.


 

1 kommentar:

  1. Det är väl inte något nytt att en minister ljuger?
    Om, händelsevis, motsatsen inträffade skulle det ju vara en sensation...

    SvaraRadera