torsdag 20 augusti 2020

Först när allt spår ur vaknar myndigheterna och media!

Abdirizak Waberi har varit den senaste tidens stora snackis. Waberi som är rektor för den omdiskuterade friskolan Römosseskolan i Göteborg har erhållit stora mångmiljonbelopp för att driva muslimska friskolor. Han är partiledare för ett islamistiskt parti i Somalia som har kopplingar till Muslimska Brödraskapet. Han tänker ställa upp i nästa val i Somalia. Han har gjort märkliga uttalanden.
Skolinspektionen sätter
nu sitt hopp till att huvudmannen för skolan ska ta sitt ansvar för ”värdegrunden” som visar hur det offentliga Sverige i efterhand försöker släcka den brand de själva bidragit till, att vara valhänta och naiva.

Det hela började med att M ingick det numera berömda avtalet med MP. Reinfeldts var likt en cirkusdirektör som stod där med piskan och förde ett skräckkommando med sin riksdagsgrupp, där han piskade in att Nya moderaterna” är ett öppet och internationellt parti som välkomnar alla raser, religioner och seder till Sverige.
Stridshingsten hade stor uppbackning av Näringslivets maktelit och de klappade honom på huvudet. Näringslivet såg i horisonten större konsumtion och större vinster för företagen. Idag behandlar samma Näringsliv och media Stridshingsten som den begagnade bilhandlare med kontoret på fickan som han var och är, bara litet slugare än kollegorna ute på den verkliga kärva marknaden.


Med Ms omsvängning blev Abdirizak Waberi en direkt produkt av deras desperata jakt efter en invandrarkandidat. På pappret såg det bra ut. Han har en ek.kand. från AMU (ett hyfsad universitet i Indien), en pol.mag. från Göteborgs universitet. Utöver det hade han arbetat som översättare och rektor för en muslimsk friskola sedan 1998 samt hade hyfsade kontakter med Muslimska Brödraskapet och kanske framförallt somaliska invandrare. Kopplingen till det muslimska är idag kontroversiell, men inte 2010 i Sverige.

Vi kan notera att amerikansk ambassadpersonal under besöken i Göteborg 2010, att de presenterat amerikansk kurslitteratur till Römosseskolan som Wabari var rektor för och även då riksdagskandidat för M. Stridshingsten hade tidigare besökt ett möte på Bilderberg, så man kan ”ana” kopplingen!

Frågan är nu om amerikanerna 2010, samarbetade med Waberi? Här krävs det att man förstår vad det Muslimska brödraskapet är. En artikel från Foreign Affairs från 2019, ger en del svar. Det muslimska brödraskapet är inte klassificerat som en terroristorganisation av varken USA, EU, Sverige eller Israel. Endast Ryssland, Syrien, Egypten, Saudiarabien, Bahrain och UAE gör det. Ryssland klassificerade dem som en terrorgrupp redan 2003, medan de andra länderna gjorde detta 2012-13. De neokonservativa är också emot att kalla det Muslimska brödraskapet för en terrorgrupp.

Ryssland klassificerade det muslimska brödraskapet tidigt som en terrorgrupp. Detta bottnade i att de verkade som ett ideologiskt ramverk till tjetjenska rebeller. USA däremot ansåg att brödraskapet var en tillgång eftersom det undergrävde Ryssland i Tjetjenien. Samarbetet mellan USA och brödraskapet går inte alltid vägen. Däremot tenderar brödraskapet och amerikanska intressen sammanfalla när gemensamma intressen finns. Det är detta som är Foreign Affairs implicita huvudargument. Varför bränna en grupp vi kan behöva? Går vi tillbaka tio år var det Muslimska brödraskapet uppenbarligen inte kontroversiellt i Dagens Nyheter och bland liberaler. Inte heller var det kontroversiellt för Bush Jr. som hävdade att gruppen absolut inte var extremistisk då de behövdes i "kriget mot terrorism".

Det som gjorde Waberi kontroversiell i liberala inrikespolitiska kretsar bottnar i att de ansåg att han var och är konservativ på ett sätt som liberaler inte uppskattar. Waberi har sagt att män och kvinnor skall ha olika rättigheter och skyldigheter och att män har större sexualdrift än kvinnor. Vad dessa skiljelinjer i rättigheter bör vara kan diskuteras, men faktum är att Sverige har lagstiftning som explicit ger kvinnor och män olika rättigheter och skyldigheter. Åsikter som liberalvänstern kunde svälja.

Först när Waberi sagt att han anser att en man skall kunna ha fyra fruar och att du skall få slå din fru, blev det riktigt kontroversiellt. Det är också omdiskuterat om du får slå din fru bland islamister.

Om vi summerar det kort. M behövde en svart muslimsk invandrare boendes i ghettot att sätta i riksdagen. Vad han tyckte var mindre intressant. Liberal media uppskattade inte detta. Partiet hade inget annat väl än att låta honom sitta tills 2014.
Trots att det sedan 2017 inte längre är tillåtet att dela upp skolklasser efter kön har  Römosseskolan, fortsatt göra det, rapporterar SVT Väst. Klasserna har varit uppdelade under bland annat idrott, engelska och slöjd.

Vi kan vara konstatera att Sverige är " välmenande, valhänt och naivt"när det gäller invandrare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar