onsdag 19 augusti 2020

Public Service blir JÖKENs språkrör för mer propaganda!

Sossarna får stöd av MP, V, C och L i sin strävan efter att stärka de statliga mediernas ställning, medans KD, M och SD säger nej.

Även i denna fråga så framgår det
nu tydligt att C och L varken är liberala och för fri konkurrens, genom att överlämna TV underhållning till de fria marknadskrafterna. Orsaken är troligtvis rädsla för att stöta sig med maktapparaten SVT och SR och att de är fastkedjade vid vänstern. Knappast för att de ideologiskt kan försvara att tvångsinsamlade skattepengar går till program som ”gift vid första ögonkastet” och annat trams.

En sak är
ganska säker. Sossarna och de vänsterliberala är allt mer pressade, desperata och har ett stort behov av mer propaganda i regimtv.
De nya blocken blir mer och mer utmejslade. Foliehatten har tidigare oroat sig för att M skulle komma att ställa sig positivt till en grundlagsändring för att skydda Public Service, eftersom allt som är dåligt för SD är bra för Moderaterna. SD är som bekant Ms huvudkonkurrent och det var därför partiet gick med på en gigantisk skattefinansiering av Public Service tidigare, men uppenbarligen känner man sig M nu besvärade av den kritik man fått. Det är fråga 8,5 miljard som svenska folket betalar på sin skattsedel för denna vänsterpropaganda.

Det här beskedet från M och KD är en lättnad. Sverige går mot
en mer styrd PS och förändringarna på PS kan inte ske förrän vid eventuell valvinst 2022.

1 kommentar:

  1. "Allt som är dåligt för SD är bra för moderaterna". Ja, så resonerar både M och S: utgångspunkten är att se enbart till fördelar för det egna partiet, allt annat (inklusive landets och dess medborgares väl och ve) kommer i andra eller tredje hand. Representanter för dylika renodlade maktpartier (makten framför allt annat) har mage att beskylla andra för "populism".

    SvaraRadera