lördag 29 augusti 2020

Polisen är närvarande och gör taktiska avvägningar vid kravaller - de tittar på!

Polisens agerande under gårdagen har givit så starka och tydliga signaler, att det inte längre går att undgå att förstå, att makten drar i trådarna. Det går inte heller att undvika att förstå, att alla inte är lika inför lagen. Vänsterextrema/muslimer får härja fritt och polisen tittar åt annat håll, medan högerextrem utvisas och får 2 års inreseförbud.
Den svenska polisen borde fira ordentligt med saft och bulle, för en av deras bästa dagar de senaste åren!

I Stockholm fick ett 50-tal vänsteraktivister från Extinction Rebellion, med en vägspärr bomma igen Norrbro och Vasabron. De hade klätt av sig till underkläderna och oljat in sig och fastkedjat sig, så poliserna har bekymmer med att samla in dårarna.
Det finns många vittnesbörd om, att runt Norrbro fanns stora mängder av polispiketer, med mängder av poliser som satt helt passiva och såg på. Sedan flyttade pöbeln till Kungsgatan med åtföljande trafikkaos, medan polisen bara iakttar...
Polisen på sin hemsida:"Polis klassar det som en allmän sammankomst. Polis är på plats och för dialog med demonstranterna."


Hyckleriet fortsätter…
På frågan om varför man inte griper deltagarna svarar polisen att "Vi arbetar inte så" Nog så sant,vi medborgare har facit i handen sedan länge. Vidare säger polisen att man kan inte ingripa mot vad som är grundlagsmässigt skyddat.......alla måste ha rätt att uttrycka sina åsikter. Även om man saboterar för ett samhälles funktioner.

Med dialog med samhällsomstörtare skall landet byggas. Någon som tror att dom ens blir åtalade för brott...? Polisen hänvisar åter till den grundlagsskyddade åsiktsfriheten som dom själva satte ur spel i Malmö.
TV4 Nyheter kallade det för " Fredlig civil olydnadsaktion !"

Den danske politikern Rasmus Paludan bränner en Koran i Skåne och muslimerna får bokstavligen ”spel.” Muslimerna svarar med att jag ska knulla din mamma" och "jag ska döda dig" och kravaller.
Demonstrationsrätt och yttrandefrihet skall naturligtvis gälla alla, men borde man inte kräva att man känner något slags respekt för denna rätt? Flera har häktats för HMF. Svensk polis i all sin prydnad. Givetvis på order av regimen!


Har svensk polis eller regimen förstått vilka extremister Extinction Rebellion (XR) är?
Utåt framhåller XR att de är en opolitisk icke-vålds-rörelse som arbetar för klimatet. Klimatfrågan används som en förevändning för att få driva skrikvänsterns favoritfrågor. Eftersom extremistiska uppfattningar inte har fått många anhängare använder man sig istället av klimatfrågan som en trojansk häst.
XRs förebilder är Mahatma Gandhi och Rosa Parks. Skillnaden är att vi inte är ockuperade av en främmande makt eller lever i apartheid, utan i ett demokratiskt samhälle där alla får göra sin röst hörd.

All svensk media tiger. Foliehatten tog sig tid igår och tittade på SVT Rapport för att se om de sände något inslag om XR, men blev inte besvikna på SVT. -
XR sysslar med destruktiva aktioner av ett slag som gör dem till nästkusiner till "de autonoma" och anarkisterna. XR är en socio- politisk rörelse med det uttalade målet att använda civil olydnad och icke-våldsamt motstånd för att tvinga regeringens åtgärder mot klimatnedbrytning , förlust av biologisk mångfald och risken för social och ekologisk kollaps

Vid det högt rankade University of Bath, har en en grupp psykologer som arbetat med ungdomar/barn, påstått att de klimataktivist-föräldrar skrämmer sina barn. I ett stort antal växande antal sjukdomsfall, har det visat sig, att barn är "livrädda” för en klimatkatastrof och har "eco-ångest."

The Climate Psychology Alliance (CPA) driver en kampanj för att barns
rädsla för planetens framtid” ska erkännas som ett psykologiskt fenomen. CPA vill inte, att det ska klassas som en psykisk sjukdom, till skillnad från vanlig ångest och att orsaken till denna ångest, är"rationell!"
CPA:s
Caroline Hickman: "Många föräldrar ber om hjälp för barnen och det har eskalerat mycket i sommar. Symtomen är desamma som klinisk ångest, känslorna är desamma, men orsaken är annorlunda. Rädslan är planetens under gång och att alla ska dö."
I rapport
en citerar de specifikt Greta Thunberg, för sitt stöd för Extinction Rebellion. ”Gruppen vill öka klimatmedvetenheten genom “döds-protester” och fingerade begravningar för mänsklighetens framtid.”
CPA rekommenderar att föräldrar använder en fyra-stegs-strategi för att förklara klimatförändringarna för sina barn utan att skapa "eco-ångest."

The Telegraph om Extinction Rebellion: ”Föräldrar bör först gradvis introducera dem till kända fakta och sedan fråga dem hur de känner sig innan de säger att det slutliga resultatet är obestämt. Slutligen bör föräldrar vidta praktiska åtgärder för att hjälpa,  till exempel genom att minska icke-återvinningsbart avfall och välja mat med ett bättre klimatavtryck.”

 XR informerar också till sina soldater:
tatjana
8:42 PM 9 Apr
Vi lärde oss en del av aktionen, bl.a. att kalkspaya staden betraktas som skadegörelse, även om färgen inte är permanent. Vill man bara måla för att få ut sitt budskap, men slippa polisen, spaningsregistret, böter etc, så är det bra att måla så att så få så möjligt ser. Annars kan man göra en aktion som går ut på att bli arresterad för att ha målat med kritor. P.S. när man för hand tvingas tvätta bort röd färg ser det ut som blod som flyter på marken, vilket är ganska effektfullt. Om man dessutom har med sig massa ungar som målar med kritor och hjälper till att tvätta bort, får man ganska mycket sympati från allmänheten (dock blir barn rädda av att se sina föräldrar behöva argumentera med polisen). Se alltid till att ha folk som filmar, gärna press på plats. Var förberedda på att polisen kan komma. I så fall uppträd lugnt, respektfullt, förklara varför ni gör det ni gör (berätta hur det känns, vad du är rädd för etc.) och visa att ni har förståelse att de gör sitt jobb. ”

En historia som Foliehatten fått av en dansk bekant:

"Vet du vilken likhet det är på, eller rättare sagt: vilken gemensam nämnare har ett svenskt Pride tåg och ett socialdemokratiskt 1:a majtåg och den vänsterextrema gruppen Extinction Rebellion som blockerar vägar vilket resulterar i att trafiken bromsar in och stannar? Jo, alla dessa går på bromsmediciner."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar