söndag 30 augusti 2020

Danmark har plötsligt blivit ett föredöme för Sverige!

SVT Rapport hade för ett par dagar sedan ett inslag om de somaliska gängmedlemmarna i Dödspatrullen som fått mycket hårda/långa straff för de avrättningar de genomfört i Köpenhamn. Givetvis nämnde aldrig SVT den etniska tillhörigheten, men de gav sådana ledtrådar att det inte var svårt att förstå varifrån de kommer.
Med de 20-åriga straffen har i princip ledningen för Dödspatrullen försvunnit.
I inslaget intervjuades advokater och poliser och den danske polisen berättade att med straffskärpningen har man fått bukt med gängen. Försvarsadvokaten tyckte att straffen var för långa, speciellt för en av gängmedlemmarna, eftersom som bara var medhjälpare.

Sofia Nerbrand i DN: ”Välfärdsstatens trotjänare ska inte behöva fungera som kanonmat en enda dag till .

Lärare, jurister, skattmasar, poliser och socialsekreterare behövs alla för att knäcka de kriminella gängen. De måste skyddas bättre för att kunna göra sitt jobb.
Omkring 5.000 våldsbenägna brottslingar saboterar för 10 miljoner svenskar. Det är vettlöst. Nu gäller det att sätta tydliga gränser för att få tillbaka en rimlig ordning.
Utvecklingen i Danmark visar att det går att genomföra. Genom samordnade och målinriktade insatser har antalet gängmedlemmar minskat med en tredjedel där, berättar Lasse Wierup (DN 29/8). Längre avtjänade fängelsestraff, kronvittnen, mer omfattande avhopparprogram och en utredning om kriminalisering av att ingå i gängen kan behövas även i Sverige.”

Det är rätt roligt att Danmark nu framställs som ett föredöme. Det har man inte varit bortskämd med i Sverige under de senaste 15 åren.

Nerbrand har iallafall någon sorts insikt om hur politiken fungerar. Hon vänder sig direkt till den styrande byråkratklassen och säger att det ligger i dess eget intresse att reformera - att den själv är hotad av invandrarna.
Frågan är om det kommer att funka. Byråkratklassen kommer endast vilja genomföra reformer om den själv känner sig hotad, det är korrekt. Men de känner sig knappast så hotad av invandrare att de är beredda att ändra något. De är helt enkelt mycket mer rädda för svenskarna.
Antirasismen (=det rasliga hatet mot vita människor) kommer fortsätta att ha högre prioritet. Först när svenskarna är så organiserade och självmedvetna att de på riktigt hotar att ta över kommer byråkraterna vilja förhandla, och eventuellt kompromissa. Fram till dess är alla försök till medling meningslösa.

Den som har ett bra komihåg för vad som hände för cirka 15 år sedan. Lars Leijonborg åkte med hela liberala Sverige i ryggen - dvs totala maktapparaten - till Köpenhamn för att i svensk/dansk tv tala Pia Kjaersgaard i Dansk Folkeparti till rätta om dansk flyktingpolitik och anpassa den efter svensk.

Foliehatten gissar att den gröttige dumskallen Leijonborg förträngt detta idag. Men den totala maktapparaten har inte gjort det. Den lille kelgrisen för liberala medieimperiet fick gå men för Sverige blev det bara värre och värre. Vad är det för farsot som genomsyrar det här landet? Tankarna förs till en illasinnad Demiurg som opåverkad och oavlåtligt förbrukar landet, men såna finns bara i sagorna, eller?

 

1 kommentar:

  1. Lars Leijonborg ja, han utsågs ju även senare till styrelseordförande för Karolinska Institutet. När det hettade till med skandaler där, valde han att avgå - detta då han ställdes inför något så ovant som att behöva ta ansvar och ställa till rätta saker som inträffat under hans ledarskap.

    SvaraRadera