tisdag 11 augusti 2020

Hur korrkad får man bli?

För drygt tre veckor sedan var två Jönköpingskillar och tre andra vänner i Grebbestad för att festa och ha kul. Kort därefter blev alla sjuka. Killarna förlorade både lukt och smak. Trots det ville de inte avboka den efterlängtade resan till Kreta.

En av killarna testade sig och fick besked i onsdags för tre veckan sedan, att han hade Covid-19, men han valde ändå att åka till Grekland tre veckor senare. Han hade enligt honom fått beskedet av VC som han besökte, att det var OK, att åka eftersom att han inte hade feber och varit symtomfri i minst 14 dagar.
Vi hade inte åkt om vi haft symtom. Jag tänkte att även om jag är positiv så är jag inte smittsam längre.”

Grekland har infört slumpmässiga kontroller på flygplatserna och när
killarna kom till Kreta blev de utplockade för Covid-19 testning. De hann med två dagar av sol och bad innan de grekiska myndigheterna ringde och avbröt semestern och sa att de testat positivt. De blev testade ytterligare en gång med samma resultat och sedan blev de tvungna att bege sig till ett särskilt karantänhotell, där de ska hållas isolerade i två veckor och skillnaden mot det bekväma charterhotellet är total. ”Stället är skit. Det är hårigt och dammigt.”

Smittskyddslagen säger:
1 § Var och en skall genom uppmärksamhet och rimliga försiktighetsåtgärder medverka till att förhindra spridning av smittsamma sjukdomar.
2 § Den som vet eller har anledning att misstänka att han eller hon bär på en smittsam sjukdom är skyldig att vidta de åtgärder som krävs för att skydda andra mot smittrisk.
Den som vet att han eller hon bär på en allmänfarlig sjukdom är skyldig att lämna information om smittan till andra människor som han eller hon kommer i sådan kontakt med att beaktansvärd risk för smittoöverföring kan uppkomma.
Hur kommer det sig att vårdcentralen bedömde att
de kunde åka? Vad har proven för gränsnivå? Är en person som varit sjuk för 3 veckor sedan smittsam? Hur kommer det sig i så fall att svenskar får återgå till arbetet efter 2 veckor? Enligt Tegnell är de personer som haft Covid-19 och därmed utvecklat antikroppar kan röra sig mer fritt i samhället efter 2 veckor!

Fakta är att de testades positivt enligt artikeln AB i onsdags för tre veckor sedan. I fredags förra veckan åkte de till Kreta. De hann med två dagars sol och bad, men under söndagen blev de satta i karantän. De har Covid-19, men väljer ändå att åka och sätter sig på ett trångt charterflyg. Vilken jävla idioter! De utsätter medvetet hundratals människor för smittorisk bara för att få ligga på stranden och sola. Att sedan gå ut i media och fiska efter sympati är verkligen skrattretande och skrämmande.  Det belyser också vilken vrickad syn de unga fortfarande har på detta virus. Stränderna fullpackade där folk ligger som packade sillar. 


Enligt svenska regler betraktas man som smittfri/ frisk efter två veckor och varit symptomfri i minst 48
timmar. Ska man resa utomlands borde man känna till, att andra regler kan gälla, samt att man kan bli slumpmässigt testad. Då borde man se till att ha hunnit bli frisk med större marginal samt testat negativt innan.

"Stanna hemma om du sjuk." Detta trots att assymtomatisk smittspridning varit känt i flera månader. Enligt
en färsk undersökning, har 50% av Karolinskas vårdpersonal testats med antikroppar och de hade inte ens märkt, att de varit sjuka. Det visar på svagheterna med ett system där man låter folk tänka själva under en pandemi. Det blir ofta fel. Intressant smittspårning blir det - alla på planet lär ha exponerats eftersom luften cirkulerar.

Om det stämmer, att en svensk vårdcentral informerar, att man kan röra sig ute i samhället om man är positiv - men inte har feber och inte har haft symtom på fjorton dagar? Är det den svenska sjukvårdens uppfattning?
Om de har varit sjuka och tillfrisknat, så kan vårdcentralen anse, att det som finns i näsan sannolikt är delar av virus av virus, man är inte smittsam. Det är en sannolikhetsbedömning och
man vet inte hur det är i det enskilda fallet.

Regeringens/FHM:s handläggning avviker starkt från övriga länder, eftersom den svenska regeringen
inte eftersträvar att försöka stoppa smittan så mycket som det går. Fakta är att killarna är smittsamma och sitter i karantän i Grekland eftersom man i andra länder - till skillnad från i Sverige - tar det säkra för det osäkra.

Sverige avviker, då den svenska regeringen
inte tillämpar försiktighetsprincipen.
Ännu mer skrämmande är att i en opinionsundersökning för några dagar sedan ger 6 av 10 svenskar regeringen och FMH godkänt för deras hantering av Covid-19.
Ännu en gång får vi ett bevis på att svenska folket är kompletta idioter!

4 kommentarer:

 1. Vid en sk lockdown, vem ska gaga in skatten??säger lite om politrukerna.
  Tänk att tex behöva stänga ner importen ouniformerad trupp till landet på obestämd tid.
  Näe, jag vill inte vara med längre säger Mp,V, S, L, C, Fi, M, Kd & SD!!
  Dessutom har"$kitlandet" inte råd med nåt annat en att köra på,i min bok.
  Jo, det kommer garanterat en 2:a, 3:e & 4:e osv våg av smittan ..

  Kolla hur f. n det ser ut i världen idag...
  "Arabiskavåren" överallt enligt TV men är det??


  Jo, tror vi ohejdat på vad Aftonbladet påstår nu??
  Det gäller att skrämma upp allmänheten inför den kommande tvångsvaccineringen, efter bästa förmåga.
  Vid tvång kan man räkna ut med "arschlet" att det är mer $kit i sprutan än sk vaccin..
  Gates & c:o har ju plöjt ner miljader $ i verksamheten & vill ha avkastning...
  Gates foundation är är väl portade i Indien, mig veterligen.
  Hhmm, undrar varför??
  Annars är väl ambitionen 7 000 000 000 döda enligt Georgia guidestones & här har man ett gyllene läge utan ansvar för konsekvenserna, som vid svininfluensan...
  $lump?

  Är inte Scenariet slående likt appocalypsen btw??

  Mvh Per

  SvaraRadera
 2. Marcus: Du har rätt i att den svenska regeringens/FHM:s målsättning är en annan än i jämförbara länder - den har angivits som att "platta till kurvan" så att sjukvården ska hinna med. Således är inte målet att rädda så många människoliv som möjligt och minska ner lidandet till ett minimum. Därmed blir också agerandet inom äldrevården "logiskt", dvs att inte skicka behövande till IVA eller ens ge dem syrgas, utan att helt enkelt påskynda döden genom s.k. palliativa insatser. Skrämmande, och som du skriver ännu mera skrämmande att detta inte leder till kraftiga reaktioner från befolkningen.

  SvaraRadera
 3. Det finns test för influensan. Inte för cv19. Ingen har lyckats bevisa att viruset ens existerar.

  SvaraRadera