torsdag 13 augusti 2020

Var finns kunskapen på SVT när de inte klarar av att förstå vad ordet inuit står för!

 Det är allmänt känt att eskimåer är bra på att paddla kajak. Det är därför inte förvånande att en kajakklubb i Karlskrona valde namnet Kajakklubben Eskimå!

Allt har varit frid och fröjd i åttio år med namnet tills de skattefinansierade vänstergodhetsapostlarna på SVT anser att använda ordet eskimå vara nedsättande och rasistiskt.
Flera har
uppmärksammat det drev som MSM/SVT ägnat sig åt de senaste månaderna, för att hjälpa Black Lives Matters påstådda rasism och bla. ett drev mot ett elitishockeylag som använde en indian på tröjan och det ingick också i klubbens lagnamn, glassar föreställande Sitting Bull. Foliehatten har förövrigt besökt platsen där General Custer dog med stövlarna på!

Nu har
SVT skiftat fokus från Amerikas ursprungsbefolkning till Grönlands urinvånare eskimåerna.
SVT hävdar att man runt om i världen avlägsnar ordet eftersom det ”i allt högre grad anses vara ett nedsättande ord”. Istället för ”eskimå” instruerar SVT sina tittare att de ska använda ordet ”inuit.” 

Var finns kunskapen på SVT? "Grönländare" är inte inuiter. Inuit betyder "indian"och inte "eskimå" på något av indianspråk i Kanada. Det hela är ett gigantiskt missförstånd/dåliga kunskaper av Godhetsapostlar. John Irving (Garp,Ciderhusreglerna m.fl) har påpekat detta.
Fakta är eskimå eller eskimo (engelska) är ett samlingsbegrepp för olika nordliga ursprungsfolk(bl.a.indianer). Det är lika vedertaget som afrikaner eller européer. Trots att språken och ursprung skiljer sig. Varför skulle eskimå vara mer fördomsfullt än inuiter som också är ett samlings begrepp på nordliga folkslag som har olika språk och kultur.

Nu hänger SVT ut kajakklubben Eskimå i Karlskrona med antydningar om att vara rasistisk. Klubben är en av Sveriges äldsta och bildades år 1942.
Klokt nog tar inte klubben någon notis om vad SVT tycker, utan de avvisar kritiken och en i styrelsen säger ”vissa andra försöker skapa ett problem som inte finns. Vi finner ingen som helst anledning att byta namn efter 80 år.”

Känner inte SVT till begreppet eskimåsväng? Det är ett måste för att bli en bra paddlare. Var kommer ordet Kajak ifrån? "Kajak" betyder "farkost för män!"
Nu har ni missat något väsentligt på SVT! Farkost för män - det går väl inte heller - det är ett sexistiskt namn. Foliehatten tycker att SVT skall föreslå att kajak ska ändra namn till "farkost för HEN!" Nu kommer nog hela F! att kissa på sig i upphetsning. Det är ett uppslag för en doktorsavhandling på Södertörn.

Intressant att det sitter privilegierade vita vänsteraktivister på SR/SVT och hittar på att använda namnen eskimå och indian är någonting rasistiskt. Så fult att dessa folkslag inte ens får uttalas med ord. Här snackar vi verkligen rasism och kränkning utan dess like. Att SVT är BLM rörelsens "svans" är deras senaste aktiviteter ett bra bevis på. De söker konflikter där de inte finns. Snart kommer ett påbud från SVT att bokstaven "N" skall förbjudas. "Folkuppfostringsknattarna" i SVT såg väl här en möjlighet till självförhärligande i frågan, kanske även befordran.

Det handlar om att man inte vill bli kallad för saker man inte valt, dvs skällsord.
Det är ganska enkelt att förstå. Däremot så råder det olika uppfattningar beroende på vem man är och träffar. Foliehatten träffade en person som arbetade på en  trafikskola som var rom. Han tyckte att det var helt okej att säga zigenare. Andra tycker kanske inte det. Tyson Fury kallar sig för Gipsy, inte romani. Så länge man är svensk och tolererar att bli kallad för svennejävel, så har man allvarligare problem att tänka på

Det tragiska är att ingen förstår att det här är kvinnans ängslighet över det lilla barnet som hon naturligtvis tagit med sig ut i arbetslivet (där hon knappast har något att tillföra). Det här kommer att fortsätta så länga kvinnor skall vara med och bestämma.

Det här larvet är vi tvingade betala för. Har SVT inte viktigare saker att pyssla med?
Om inte lägg ner skiten och friställ dessa stollar i ledningen, dem klarar vi oss
absolut utan, med sin konstruerande eller påhittad rasism. Eskimå anses nedsättande! Vem fan har kommit på det?

Hela väst är idag kontrollerad av politisk censur och åsiktsförföljelse. Politikerna behöver inte utföra förtrycket av befolkningarna längre, det gör de statliga institutionerna, medierna och de stora IT-företagen. Massorna har fortfarande inte vaknat till verkligheten att vi endast har en skendemokrati i ett kommunistiskt system.

2 kommentarer:

  1. Bra rutet
    Man storknar av åsiktsförtrycket

    SvaraRadera
  2. Lägga ner SVT? Men snälla du, vart någonstans annars, skall Hanna Stjärne kunna få 250,000 (tvåhundra femtio tusen)i monaden?

    SvaraRadera