onsdag 26 augusti 2020

Kan Lövins politiska karriär nedtecknas på en ruta toapapper?

Hur var det nu, Fylkings berömda ord – äntligen! (händer det något) Isabella Lövin avgår! Det skriver hon i en debattartikel på Aftonbladet. Lövin: ”Det har inte varit ett lätt beslut att ta, men jag är övertygad om att det jag kommit fram till är bäst för både mig och partiet. ”

Glöm inte att 12 år i politiken ger full politrukpension.

Spelet bakom? Kan det bero på att MP är på väg ut ur värmen och att S släpper igenom Preem i Lysekil? Har S tröttnat på deras terroraktivism mot Sverige och svenskarna? Eller är det bara strategiskt för att lura väljarna att något händer och om några dagar beslutar Stefan om några nya helidiotiska direktiv om invandring?

Isabella Lövin står ansvarig och har åsamkat svensk ekonomi och välfärd en enorm skada,med att få igenom alla galna förslag. Inte bara i nutid utan för lång tid framöver. Nu ville hon vara med, med lilla pluttepartiet och öka invandringen ytterligare. Nu verkar det bli svårt eftersom hela S står på spel. Nu väljer hon lämna.
Bra att hon hoppar av nu så att hon ger det nya språkröret två år på sig att göra bort sig. Är detta Sveriges räddning eller lyckas MP hitta en ny galning?

Bra att hon hoppar av nu så att hon ger det nya språkröret två år på sig att göra bort sig. Alla hoppas på Bolibompagalningen AliceBah Kunke, så att MP säkert hamnar under 4% och om hon väljs kommer de casha in på BLM-rörelsen inför valet 2022.
M
P består bara av okunniga virrpannor. Foliehatten blev lite orolig när Per Bolund valdes, men han visade sig precis så oduglig som man kunde önska.

Den positiva tolkningen är att de mer seriösa (MP) galningara inser att partiet är kört i nästa val och vill ordna reträtt-poster medans de fortfarande har inflytande i regeringen. Det kan leda till att enbart mer uppenbara galningar finns kvar som partiledarkandidater vilket kan driva på väljarflykten ytterligare.

Att Lövin avgår nu, är inte så konstigt med tanke på att MP med största sannolikhet inte kommer in i riksdagen nästa val. Valet 2018 räddades de kvar av röster från Stockholm. De har legat ganska långt under spärren länge nu. Foliehatten tror att detta partiet är historia. Detta partiet har två frågor som de bryr sig om – miljön oc invandringen. Miljöfrågor har samtliga partier tagit till sig, vilket har gjort MP ganska irrelevanta. Därför har de mer och mer satsat på migrationspolitiken och velat bli det parti som är mest positiva till massinvandring. Detta är inte särskilt populärt just nu. Partiet har dessutom infiltrerats ordentligt av islamister, vilket antagligen är anledningen till att de har blivit så svenskfientliga.

Foliehatten är helt övertygad om att MPs fall bara är början på partier som kommer att försvinna. Nästa parti kommer att vara Liberalerna. Det är så har det blir när ett land splittras. Det som framförallt skiljer folk åt idag är om de är för globalism eller nationalism. Kriminalpolitiken är också en het fråga, men annars är de flesta frågor inte särskilt relevanta. Många har idag förstått att det inte går att lösa Sveriges problem så länge massinvandringen fortsätter. Därför kommer partier som inte tar den frågan på allvar att bli mer och mer irrelevanta.

Förstås strategiskt klokt att lämna nästan exakt mitt i mandatperioden. Men, ändå är förstås orsakerna spännande. Men, viktigast är vem som blir efterträdare. Tre uppenbara kandidater finns, säkert några till och att det bli en kvinna.

Alice Bah Kunke,
hon skulle se till att MP lämnade riksdagen.
Annika Hirvonen Falk, nu migrationspolitisk företrädare i Riksdagen och ger ett fanatiskt och lätt stört intryck.
Amanda Lind, kulturminsiter och fd partisekreterare, men i blåsväder från kulturvänstern.

Kan någon komma på vad hon rent konkret åstadkommit som statsråd? Inte Foliehatten. Hon har flugit business för att vara fräsch. Hon har inte skapat de framgångar som hon förväntades göra som journalistisk superkommunikatör (tack och lov!) men hon har undvikit att sänka MP fullständigt. Hoppas hon efterträds av en riktigt verklighetsfrånvänd nolla med mycket smuts i bagaget. Kanske är det så enkelt att hon drar sig tillbaka när hon uppnått full statsrådspension.

Tillägg: Alice Bah Kuhnke har enligt uppgift redan avsagt sig intresse för posten. Hon har nog alltför bra i EU avseende finansiell situation nu och i framtiden i relation till arbetsinsats och utsatthet för att vilja ta på sig det mycket krävande jobbet att försöka lyfta MP med dess hopplösa politik.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar