måndag 24 augusti 2020

Ser vi slutet på gåvor till Swish-hororna?

 Helena Edlund som är präst, författare och skribent skriver på sin blogg:
Kriget mot Swish-hororna har inletts.”

Helena: ”Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd insättning bekräftar gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.”

Nu har Skatteverket bestämt sig för att granska henne och då har de riktat in sig på alla insättningar på hennes konton och kommit fram till:
”Nu har Skatteverkets handläggare, efter snart ett och ett halvt års granskande, underkänt alla mina förklaringar. Hur beslutet löd? Sammanfattningen av handläggarens tio sidor långa dokument är att
alla insättningar på alla mina konton kan betraktas som ”oredovisade inkomster för inkomstbringande hobbyverksamhet”, även insättningar som inte skett via Swish och på konton som inte har något med mitt bloggande att göra. ”

Frågan är om bloggare på vänsterkanten blir lika nitiskt granskade av Skatteverket som Helena Edlund, i det här fallet, om det nu finns några "swishhoror" på den sidan.

Läser man vad Helena har skrivit, är det inte alla Swish betalningar som är gåvor, utan bara de som gick till ett speciellt konto medans skatteverket beskattar all Swish betalningar på alla konton. Problemet här är att Skatteverket begär skatt för alla Swish betalningar även de privata kontona och man förstår att Helena inte är glad över, att betala skatt på privata överföringar. För Helena återstår en jättearbete att bevisa de privata överföringarna. Att driva detta via en domstol skulle bli extremt svårt och dyrt och riskabelt för en privat person. Samtidigt kan rika stora företag ... vinna över skatteverket för de har råd

Frivilliga donationer eller om man vill kalla det för en gåva för utfört arbete är inte skattefri, att skriva en blogg betraktas som arbete. Om Skatteverket misstänker något, har de ett ganska enkelt jobb. De begär och får en lista över transaktioner som gjorts till bloggarens alla konton. Nu är det upp till bloggaren att redogöra vad de olika beloppen är för transaktioner. Varken lätt eller roligt. Skatteverket ser detta som ett solklart bokförings/skattebrott.

Frivilliga donationer ses inte som omsättning enligt mervärdesskattelagen och EU-direktivet. Så det blir inkomstskatt men inte moms.

Det man kan misstänka här är att regeringen gör allt för att kväsa oliktänkande. Självklart gör systemet allt för att tysta alla kritiker, så nu får Skatteverket agera grindvakt åt den vänsterliberala PK-hegemonin. Sådant här drabbar aldrig opinionsbildare med ”rätt värdegrund” eller…?

Skall bli mycket intressant att se vad som händer framför för alla som fått/får stora gåvor för sitt bloggande!

6 kommentarer:

 1. Vinner skatteverket över Helena kommer de omgående sätta Lars Bern och hela den alternativa rörelsen i konkurs.
  Givetvis är det ett nytt grepp i censurens och åsiktskontrollens tjänst vi ser.
  Det är lite bråttom för regeringen och PK att få bindande domar före nästa val.
  Absolut ingen fri information får förekomma de sista 6 månaderna före valet, endast etablissemangstrogen media får då finnas kvar.
  Sverige är inte bara en humanistisk stormakt, vi är också 1984 i verkliga livet, för vänstern och nyliberalismen att lära av.
  Sverige, föregångslandet i den totalitära fascismens segertåg över världen.
  En studie i hur demokrati kan användas mot folkets bästa och för dessas avskaffande.

  SvaraRadera
 2. En Socialdemokratisk Swish hora är ju Dagens Arena.

  SvaraRadera
 3. Jag hade skattmasen efter mig en gång. Insåg snabbt min maktlöshet.
  Lärdomen blev att jag anlitade en revisionsbyrå med bästa renommé.
  O.T
  https://anthropocene.live/2020/08/24/det-medicinidustriella-komplexet-har-tagit-strupgrepp/
  Vi är utsatta för globala hjärntvättskampanjer BLM Corona Metoo miljöhysteri...
  Soros o co orkestrerar det hela och våra politiker sprattlar villigt.

  Och vi håller på att förlora vår identitet och vårt land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Stavfunktionens saknade ordet horor

   Radera
  3. Vad man inte bör göra är att skratta åt skatte horor.
   - Nu blev det rätt.

   Radera