fredag 7 augusti 2020

Snart finns det inget mer som vänstern kan beskatta svenska folket med!

Igår överlämnade ordförande Per Molander Jämlikhetskommissionens betänkandeEn gemensam angelägenhet” till regeringen. Utredningen föreslår en rad åtgärder för att minska klyftorna i samhället genom satsningar på bostäder, utbildning, integration, socialförsäkringar m,m.

För att finansiera alla förslag, föreslår man återinförd arvsskatt, högre skatt på kapitalinkomster(borttagandet av ISK), fastighetsskatt, avskaffade ROT-avdrag, full moms på mat m.m. De vill också minska den ekonomiska elitens inflytande i politiken genom skärpta regler för lobbying och partifinansiering samt tillsätta en ny maktutredning.

I pressrelease framgår: ”Integrationen är viktig. Var femte invånare i Sverige har utländsk bakgrund. Migranter är igenomsnitt yngre än inrikes infödda, vilket gynnar samhällsekonomin. För att denna fördel ska kunna utnyttjas krävs dock att integrationen i skola och arbetsliv fungerar.-Språkkunskaper är viktiga och grundläggs redan i förskoleåldern, säger Per Molander. Variationen inom gruppen med utländsk bakgrund gör att både utbildning och stödåtgärder på arbetsmarknaden måste anpassas individuellt. Vi har ett fönster på kanske 10–15 år för att ta vara på den demografiska fördel som immigrationen innebär. ”

På presskonferensen framkom att de tänker sig riktade bidrag till låginkomsttagare för att kompensera för den höjda momsen på mat. Nettot skulle trots det bli 15 miljarder om året. Boendekostnaderna ska hållas nere dels genom statligt finansierade nybyggen, dels genom ett förbud mot lyxrenoveringar som driver upp hyrorna.

Man behöver inte vara ”tappad” bakom en vagn för att inse och det vet alla, att ojämlikheten beror på massinvandringen och att de flesta inte är gångbara på arbetsmarknaden enligt Arbetsförmedlingen. Frågan är varför regeringen har tillsatt denna utredningen. Alla fakta måste de känna till eller som Foliehatten tror, är tanken att påföra svenska folket ännu mer skatter!

Skall S driva igenom betänkandet med hjälp av MP, V, L och C? Foliehatten ser inte detta som en omöjlighet! C är förvisso ett problem, men å andra sidan, vad har C för val? De är numera en fastcementerad kloss i det rödgröna blocket och det får de leva med under överskådlig tid. Vad gäller invandringen, så är det naturligtvis sant att den ökade ojämlikheten till stor beror på den och utredningen hymlar inte om detta. Tvärtom är det just därför som man föreslår kraftigare satsningar på integration.

Med förslaget ser man att S nu överger arbetarklassen och istället satsar allt på invandrarna och deras röster.
Regeringen har under sina två mandatperioder gett oss:
Det fantastiska priset på en plastpåse!
Den fantastiska invandringen!
Det fantastiska priset på drivmedel!
Det fantastiska elpriset, med moms på skatten!
Den fantastiska välfärden,
där folk dör i väntrummet!
Det fantastiska skyddet mot kriminalitet,
där en 12 årig flicka blir ihjälskjuten!
V
ad har S gjort för arbetarklassen dom senaste åren förutom att beskatta folket till döds och kyssa EUs fötter?

Med sitt förslag om skärpta regler för lobbying träffar den huvudet på spiken. Det vore bra om maktstrukturer som LO, TCO, EXPO, Roks, Fryshuset etc. fick följa samma regler för lobbyarbete som övriga intresseorganisationer och att de uppräknade lobbyorganisationer fick välja mellan lobbying, statliga bidrag och finansieringar. Idag sysslar de med bägge sakerna!

När det gäller de högre skatterna: Är idén att sända ett meddelande, dvs en skattehöjning som baseras på symbolik, eller hoppas man verkligen få in mer pengar? Det senare verkar otroligt eftersom t.ex. arvsskatten avskaffades just för att den inte gick att genomföra, och högre skatt på avkastning påverkar många andra delar av samhällsekonomin.

Högre moms på mat och återinförd fastighetsskatt kommer förvisso öka skatteintäkterna, men vågar sossarna  genomföra regler som både drabbar de svaga och missgynnar medelklassen.
Det netto på 15 miljarder som höjd moms på maten räcker inte alls! Dessa pengar skulle subventionera 7000 lägenheter om 75m2 med 50% av kostnaden, samtidigt anländer fortfarande 120.000 nya invandrare(anhörig, arbetskraft) till landet varje år.
Det blir alltså "public housing" i Sverige. Ett koncept som provats på många håll, men förfärande resultat.
Skräddarsytt för utanförskapsområderna. Där finns ingen social rörlighet att tala om. Frågan är om det räcker med subventionerade nybyggen, Kan man bara bygga nya lägenheter och tunna ut förorterna där de minst bemedlade bor och kalla det för "ökat social rörlighet" genom att det bereds nyproducerade lägenheter på annat håll ?
Den statliga bidragsdelen ökar till den gruppen på bekostnad av ökade punktskatter på en redan högt beskattad arbetsförande befolkning. Det kan man kalla en social konstruktion som heter duga.

Glöm inte att vi med mästerförhandlaren fällkniven Löfven har vi en ny miljardrullningen till Bryssel och Foliehatten har inte sett något seriöst förslag från regeringen, för hur den ska finansieras. Dessutom har fällkniven med sitt OK även givit EU rätt att beskatta svenska folket! Det skulle förvåna Foliehatten om de skattehöjningar som nu föreslås, ens räcker till de skatter Bryssel tänker ta ut av svenska folket.2 kommentarer:

 1. Jodå, det finns mycket mer att beskatta.
  Eftersom målet är 100% skatt så är det egentligen en teknisk fråga hur att uppnå målet.
  Och när det gäller att beskatta folket och sitta kvar vid makten är S mästare, så tvivla inte på kompetensen i dessa avseenden.

  SvaraRadera
 2. Det finns många timmar& dagar som kan göras till arbetstid...
  Semester är väl lite överdrivet, va??
  Man kan ju lägga 200% skatt på semestern... först snor man tiden sen lägger man 100% skatt på "övertiden".
  Ta-da!!!
  Det finns nog någon obskyr färsvarsminister/mulla eller nåt, som behöver stålarna.

  Mvh Per

  SvaraRadera