lördag 14 augusti 2021

Vänsterpartiet har försatt Sveavägen i chocktillstånd efter deras krav/erbjudanden!

Efter framgången med att ha avsatt Löfvenregimen som sossarna inte trodde skulle ske, har nu ”kammen” vuxit rejält hos vänsterpartiet.

Nooshi Dadgostar och den ekonomisk-politiska talespersonen Ulla Andersson skriver de på DN Debatt.
”Då regeringen förbjudits av C att förhandla med oss redovisar vi våra krav här!”
Foliehatten måste applådera vänsterpartiet rejält. De sätter Annie Lööf på rejält på plats och får ordförande Stefan Löfven att svettas rejält. Hur skall den stackars Löfven få ihop denna ekvation?
Foliehatten hoppas på en ny kris, så att Löfvenregimen framstår precis så inkompetenta som de är.

Vänsterpartiet kräver
eller erbjuder:
Alla skattesänkningar i budgeten ska motsvaras av minst lika stora skattehöjningar.
Den kanske C måste gå med på. Man blockera iaf ökning av skattekvoten.
Vänstern har trots allt majoritet i
riksdagen. Blir svårt att få igenom skattesänkningar.
Den offentliga konsumtionen ska öka genom förstärkningar till välfärden i kommuner och landsting.
Isåfall måste någon annan offentlig utgift för staten minska. Vad skulle det vara?
Budgeten som helhet ska ge en ökad omfördelning.
Att öka omfördelningen
är inget C kommer att gå med på.
Budgeten måste innehålla betydande satsningar på jobb och klimat.
Om man tänker sig att borttagna arbetsmarknadslagar så att fler kommer i arbete är en sådan satsning, då går väl C med på det. Men ökat offentlig spending
är inget som C kommer att gå med på.

Med vänsterpartiet utspel så är chansen att sossarna och miljökatastroferna ska få igenom en "rödgrön" budget totalt omöjlig. Om inte centerpartiet är svikare återigen. S+MP+VPK har inte tillräckliga mandat i riksdagen för att få igenom "budget!"

Kamrat Nooshi Dadgostar framträdde i SVT Aktuellt och utvecklade sitt erbjudande till regeringen. Det är inte krav som Dadgostar ställer utan enligt henne ett erbjudande till regeringen att bryta budgetpraxis och en information om vänsterpartiets villkor för kommande budget. Foliehatten är djupt imponerad av Dadgostar som tagit hotet på allvar från fru Lööf, att hon satt munkavle på ordförande Löfven.

Fru Lööfs krav till ”röd näsan” är att inga samtal och förhandlingar om budget skall föras i slutna rum. Dadgostar tar nu ansvar genom att offentligt informera regeringen om vänsterpartiets position. Bra gjort och ordförande Löfven sitter på pottkanten och har två viljestarka damer som försöker dra honom från pottkanten från varsin sida! Foliehatten tror inte att hjärntrusten på Sveavägen 68 hade räknat med detta scenario, utan de trodde att ”dörrmattan” vänsterpartiet skulle ligga där för all evighet. Sveavägen inser kanske nu, att det är en annat vänsterparti som de nu får  handskas med!

Löfvenregimen sitter nu rejält fast i rävsaxen och måste anpassa sin budget till både V och C för att få igenom den. Är det möjligt? Känner Foliehatten ordförande Löfven rätt så lär han möjliggöra det, med allehanda löften till båda damerna. Bara han får sitta kvar!

C verkar ha fastnat i ett ingenmansland, till skillnad mot V, som alltmer framstår som rumsrena kommunister. Räknar därför kallt med att det kommer fortsätta uppåt för V i opinionen.

Tittar man på hur utvecklingen i omvärlden ser ut, som i USA, så har mittenväljarna dragit iväg till ytterpartierna och låst sig i ett jättepolariserat läge. Ungefär samma trend har vi haft, om än inte riktigt lika extrem som därborta. Så länge inte V tabbar sig, utan klarar av att navigera runt kapitalisterna argumentation som tidigare är det givet att de kan fortsätta spela på ett ideologiskt tungt narrativ, så tror
Foliehatten att V kommer vara mycket framgångsrik.

Låt oss
kika lita dessa krav/erbjudanden ur ett centerpartiskt perspektiv. Hur blir det med C's ultrakapitalism? Deras mål är att ha anarki på arbetsmarknaden där starkast överlever.
I Sverige kommer inte "den starkaste" överleva enbart utan majoriteten kommer att överleva genom transfereringar vilket också Dagostar uppger sig kräva ... (betyder kanske ökad invandring). På Rödskrikans "fria arbetsmarknad " kommer kanske 28 miljoner eller möjligen fler av hennes 30 miljoner ekonomiska migranter leva på bidrag eller subventionerade eller offentliga i bästa fall arbeten.

Förmodligen kommer C att ge efter för lite ökade valgodis satsningar och inga ändringar i skatter. Lite "allt åt alla" i valtider kan nog C släppa fram. Blir svårare efter en eventuell valvinst. Ganska ljumma eventuella V "krav" om de är på riktigt denna gången.

Löfvenregimen får nu försöka stödja sig på å ena sidan ett socialistparti och å andra sidan ett nyliberalt parti som kommer att bli mycket svårt, särskilt när höger/vänster-skalan numera tycks passé. Märkligt nog verkar få politiker ha förstått detta. Centern är inte i centrum, de är med sin nyliberalism lika mycket ytterlighetsparti som något annat. Dagens politiska landskap är snarare en triangel än en linje, med V, SD och C som ändpunkter i respektive hörn. Avståndet mellan V och C är nog lika långt eller längre än avståndet mellan V och SD.
Några
som läser detta inlägg inser kanske att det är en logisk omöjlighet och att någon måste förlora. V har alltid förlorat tidigare, S har nog ingen egen politik utan "att inneha poster och utnämningen i myndigheter" är allt. C kommer att förlora mest i den lilla värdighet de har kvar.

Ordförande Löfven är kanske så genial att han ser till att vänsterpartiers erbjudanden övergår till 4 nya parlamentariska utredningar.
Alla är nöjda och kan fortsätta förstöra Sverige fram till september 2022!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar