fredag 20 augusti 2021

Vitryssland ger igen för EUs sanktioner mot dem!

Vitryssland testar nu flera gränsövergångar till länder de gränser mot, för att dumpa migranter. Sedan 11 dagar sitter omkring 35 afghanska unga män(inga kvinnor) i ingenmanslandet mellan Vitryssland och Polen. Vitrysk militärer har kört dem till gränsövergången och de polska gränsvakterna vägrar släppa in dem i Polen. Vitryssland vägrar att de får vända tillbaka.

Polen skyddar EU-s yttre gräns och släpper bara in folk genom officiella gränsövergångar med passkontroll, medan dessa afghaner velat korsa den 430 kilometer långa gräns mellan Polen och Vitryssland genom skogen illegalt.

Vad Foliehatten fårstår finns inga EU-regler som reglerar vem ska ta hand om flyktingar som befinner sig i ingenmansland. Afghanerna kom från Vitryssland som är ett säkert land och kan inte komma in i Polen illegalt enligt polska lagar.

EU har sanktioner mot Ryssland och det märkliga är att EU har synpunkter på ett suveränt lands inre angelägenheter. Vad som är sanningen bakom protesterna mot Lukasjenko från de oppositionella är svårt att avgöra. Hade EU på ren skär svenska – gett fan i dessa sanktioner hade aldrig denna situation uppstått! Foliehatten tar inte ställning för någon part, utan konstaterar bara faktum.
Det vi kan konstater är att
Lukasjenko är envåldshäskare och han är inte ensam i världen att vara det. Foliehatten undrar varför har inte EU synpunkter på andra envåldshärskare?

Diktatorn
Lukasjenko ger igen för EUs sanktioner och släpper igenom migranter så att de skall försöka ta sig in i EU. Först var det Lettland som utsattes för gränsöverträdelser och vitryssarna tycks ha öppnat två nya fronter. I förgår drev vitryska gränsvakter en grupp migranter mot Litauen och mot Polen. Ser ut att bli en spännande höst med gott om "ammunition."

Någon måste ge vika.
Foliehatten gissar att det inte blir Lukasjenko, utan Litauen och Polen. Det dröjer nog inte länge förrän sk människorättsaktivister åker till gränsen och bistår migranterna med mat, filtar och pappersexercis. Undrar hur många av dessa afghaner blir nysvenskar. Det svenska etablissemanget är rent till sig trasorna över dessa afghaner.

Enligt uppgift finns finns redan det vänsteraktivister på plats och de har delat ut mat, tält och sovsäckar till afghaner och så de kan campa i den vackra skogen

Afghaner klagar att de är hungriga och har sedan 11 dagar bara ätit löv från träd och druckit vatten från en sjö, de talar engelska i videon. Tur att det finns så många lövträd. De vädjar till FN och säger att de kan bara hålla ut två dagar till innan de dör.

Afghanerna är såklart Vitrysslands huvudvärk. Innan dessa afghaner kom till Vitryssland passerade de många säkra länder där det inte är krig på vägen till Vitryssland. Alla med Foliehatten förstår att det är bidragen som ”hägrar” i  Sverige och att de senare kan få ta hit sin familj.

MP har redan gått ut med att de vill ge amnesti till alla afghaner och det skall bli intressant att se om ”fällkniven” Löfven återigen ger vika för att sitta kvar på sin taburett!

Vad Foliehatten förstår har Vitryssland startat en charterlinje mellan Bagdad och Minsk. MENA-folket får betala mellan 5-10.000 dollar per skalle till flygbolaget. De vitryska gränsmilitären känner till var det finns svaga punkter och hjälper hjälper afghanerna att korsa gränsen till Litauen och Polen. Ett hybridkrig mot EU!

Lukasjenko vill skapa kaos i EU som infört sanktioner efter flygkapningen, men också straffa Polen och Litauen som hjälpt oppositionella från Vitryssland.

Det finns också ett nära samarbete
mellan vitryssarna och ryska KGB som förser vitryssarna med migranter, dessa afghaner har sedan länge varit i Ryssland, de har inte precis flytt Afghanistan på grund av att talibanerna intagit Kabul.

Polens gräns mot Vitryssland är EU-s yttre gräns och den är hår
t bevakad med både elektroniska sensorer, patrullering och respons team.

Foliehatten småler åt maffian i Bryssel som tappat alla perspektiv och de tror att de kan diktera villkor utanför EU. Vitryssland gör helt rätt. Inte en dag för tidigt att ”maffian” i EU får smaka på sin egen medicin!

Största sannolikhet kommer
Sverige göra samma mentala vurpa som förra gången. MVs Ribbenvik påorder från Löfvenregimen annonserade att alla syrier skulle få asyl.
Vipps kom syrier från Ryssland, Turkiet, Iran och resten av illegala i hela Europa. Det var den grupp som kom först.
Resultatet ser vi redan, att av 240.000 syrier som kom,  är det inte många som kan försörja sig själva!

Det har pågått prat och förhalning av framför allt C och MP som kämpat i närmare 10 år för att inte utvisa afghaner utan asylskäl. Nu vallfärdar alla från världens länder till just Sverige.

Polen
är ett av få mentalt friska länder. Alla polacker bör vara stolta över sina politiker i denna fråga och Sverige har en regering som är den totala motsatsen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar