torsdag 3 oktober 2019

2015 stod vänstern på järnvägsstationer och bjöd på kaffe och bullar och visste inte till sig av lycka över alla pensionsräddare och nu har vi facit!

Det har nu gått 4 år sedan de över 163.000 migranterna kom. Det har kommit siffror för några dagar sedan som visar att ”bara” 11,4% har en inkomst. Hur stor inkomsten är eller vilket arbete det är fråga om, framgår inte! Foliehatten skulle inte alls bli förvånad om dessa arbeten är s.k. fixade jobb – de går på SFI eller konstruerade/subventionerade anställningar. Siffrorna talar sitt tydliga språk, massinvandringen är ett katastrofalt misslyckande ur alla aspekter. Siffrorna visar också svart på vitt, varför alla kommuner har ekonomiska problem. Efter 15 år, har endast 34% arbete och oftast bidragsarbete.
 
Pierre Månsson, kommunalråd i Kristianstad, en av kriskommunerna, uttryckte sig såhär redan förra året i Kristianstadsbladet: ”För oss gör det väldigt stor skillnad om människor är i arbete och tjänar egna pengar än går på socialbidrag. En del av problemet är att skillnaden mellan bidrag och lön i Sverige tyvärr kan vara mycket låg för en barnfamilj, vilket både skickar märkliga signaler till familjen och är respektlöst mot skattebetalarna.”  Rubriken för artikeln är talande: ”Vem väljer jobb om det lönar sig att leva på bidrag?”
I UG:s program om Filipstad: "Det har visat sig att efterfrågan på arbetsmarknaden för analfabeter som inte pratar svenska är begränsad!"
Foliehatten undrar också hur politiker tänker, för de måste ha insett, att arbeten till analfabeter eller personer med dålig utbildning finns inte på kartan! Foliehatten tycker att var mycket bra, att just detta kom upp i UG.
 
I en artikel i GP använder den somaliska tolken Abdulahi Mohammed ett exempel från nomadlivets Somalia, för att belysa det svenska bidragssystemet passiviserande inverkan:
"När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden - socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?
Men, säger han, placera samma människor i England eller USA, då kickar nomadsystemet in och de blir väldigt företagsamma."
Trots dessa katastrofala siffror uttalade sig Stefan Löfvén nyligen, att det inte var aktuellt med ett tak för mottagandet av migranter. I JÖKavtalet ingår också, att man i princip öppnar gränserna på vid gavel och att anhörig, sjuka migranter är välkomna.


Foliehatten undrar med vad Löfven tänker, när han nyligen sa följande: ”Det är billigare att utbilda invandrare än svenskar, invandrarna lär sig språket och integreras på 4 år och kommer in i arbete, för svensken tar det 20år.”

När man såg intervjun med Ylva, där hon blev helt sågad, när hon påstod, att många migranter som kommit, är välutbildade och en tillgång för Sverige. Danske Kofod frågade henne, om hon tänkte införa den "svenska" modellen i hela EU? Hon harklade sig och låtsades som att hon inte förstod vad Kofod menade. "Vad då? Allt är okej i Sverige." Detta svar visar med all tydlighet hur vänsterpolitiker ljuger flagrant och att det är en annan agenda som styr – valboskap för vänstern!

Foliehatten kan bara konstatera att svenska politiker gör saker och tar beslut som går stick i stäv mot allt sunt förnuft och all logik. I efterhand låter man den tredje statsmakten trycka och sända propaganda, där man påstår att ingen kunde förutse konsekvenserna. Detta trots att en stor grupp människor i sociala medier och i olika nätforum, ja faktiskt ett helt riksdagsparti, redan från början har skrikit sig hesa och varnat för vad som kan hända. Antingen är våra politiker totalt efterblivna eller djupt illojala.
Oavsett hoppas Foliehatten, att vänsterpolitiker kommer att njuta av det framtida inbördeskriget. De har jobbat frenetiskt för den här samhällsutvecklingen.
 
Glöm inte massmedias och politikernas största myt, kanske genom tiderna: "Vi hade en flyktingkris 2015, men nu kommer mycket färre personer."

Detta stämmer inte alls. 2015 var det en liten puckel uppåt, men även efter det har det kommit mycket fler personer än tidigare. Alla åren efter detta, har det fortsatt att komma 1.5-2 gånger/år fler än vad det gjorde under de tidigare åren på 2000-talet.
Ca 140.000-150.000/år senaste 2 åren, flyktingkrisen fortsätter med mycket stor styrka.

1 kommentar:

  1. Marcus, som vanligt har du rätt men vad hjälper det när alla dessa dagars arbete av dig och andra ex DGS inte hamnar i inkorgen hos regeringskansliet, politiska partier och pk-media.

    SvaraRadera