torsdag 24 oktober 2019

Gustav Fridolin gör en sista show och ger oss en stor gåva!

För knappt en månads sedan lämnade MP in en motion: Uppehållstillstånd till ensamkommande som rotat sig i Sverige - Motion 2019/20:577 av Gustav Fridolin m.fl. 

Gustav Fridolin var ett namn man hade hoppats slippa få se i fortsättningen. Han kommer nu med en sista motion, en motion som är lika galen som MP. Han har bytt karriär och har fått jobb som lärare. En googling säger att han börjar i oktober, vilket torde innebära att detta är hans ”sista gåva” till demonteringen av landet.
Enligt hans synsätt och levnadspolicy, så hoppas Foliehatten verkligen att Gustav gör som han säger och tar anställning på en skola, med en hög del ensamkommande män, nyanlända eller på en SFI-skola, eller liknande. Att han lever som han lär!
 
Motionen är i huvudsak en allmän amnesti till alla ensamkommande afghaner som varit här mer än tre år. Motionen innehåller flera märkliga argumenten för amnesti. Foliehatten tar sig för huvudet och han häpnar över motionärernas totala brist på verkligheten. Där lögnerna staplas ovanpå varandra. Det alla visste på förhand, gymnasielagen var aldrig allvarligt menad, bara ett sätt att dra ut på tiden, för att MP till slut,  skulle kunna slå ut med armarna och säga "men nu har de varit här så länge, nu har vi inget annat val än att låta dem stanna."
 
MP: Sverige är ganska hårt drabbat av arbetskraftsbrist. För att kunna bibehålla en välfärd där vi tar hand om varandra behöver fler anställas, i omsorgen, vården, förskola och skola. Industrins olika grenar skriker efter människor som kan jobba. Stora och små företag uppger att deras största hinder är svårigheten att hitta arbetskraft. Sverige går miste om affärer och företag tackar nej till order för att arbetskraftsbristen hindrar dem från att växa.”

Enligt SCB arbetskraftsutredning 2018 låg arbetslösheten bland utrikes födda invandrare på 35,4%. De som kom 2015, är statistiken verkligen bedrövlig, 85% har inget arbete Dessutom framgår det, att de inte har någon direkt utbildning. Så hur i hela världen får Fridolin & Co ihop det till, att vi måste importera fler outbildade?
 
Sedan fortsätter Fridolin & Co i motion med:
”Den reglerade invandringen hotas inte av att Sverige gör som vi gjort vid några tillfällen förut, erkänner hur fel det blivit för den här gruppen, och ger alla som skött sig möjlighet att börja sina liv. En ny lagstiftning som utifrån enkla kriterier (t ex vandelsprövning) kan ge permanenta uppehållstillstånd för personer som kom som ensamkommande och varit här i tre år eller mer skulle ge migrationsmyndigheterna möjligheter att fokusera på andra svårare ärenden, och polisen möjlighet att rikta sina resurser på att bekämpa brott och eftersöka brottsmisstänkta. Samhället skulle kunna fokusera på att klara integrationsutmaningarna, och vi skulle undvika att mata de krafter som lever av desperation och hopplöshet med dessa unga. Under tiden en sådan lagstiftning bereds bör regeringen undersöka möjligheten att fatta beslut om moratorium för avvisningar, t ex genom att i förordning undanta gruppen från krav på uppehållstillstånd till dess den nya lagen börjar gälla. Det försämrade säkerhetsläget i Afghanistan, och det faktum att migrationsmyndigheter i flera andra EU-länder dragit andra slutsatser vad gäller möjligheten att genomföra avvisningar dit, ger starkt skäl för ett sådant moratorium. ”

JO uttalar sig om ensamkommande: ”Ensamkommande barn är ingen homogen grupp. De har som individer olika förmågor, styrkor och svagheter och kommer från olika miljöer och kulturella och sociala förhållanden. Det som förenar dem är att de oftast saknar vuxna anknytningspersoner och ett etablerat socialt nätverk vid ankomsten.”

MP saknar total verklighetsförankring. MP fick med sig andra partier i införandet av en speciallagstiftning, för att hantera unga män utan asylskäl och lagrådets synpunkter ignorerades, trots skarp kritik. MP struntar totalt i, att kommunerna drabbats hårt av gymnasielagen ekonomiskt. MP begriper inte heller, att gymnasielagen saknar förankring hos svenska folket.
Det stora problemet kanske egentligen inte är MP, utan övriga partier som släpp
te igenom minoritetspartiet MP, fullständigt galna förslag/lag. Annie Lööf agerande och gav C:s stöd, att gymnasielagen kunde genomföras. Det visar att Annie Lööf saknar förmåga att göra en konsekvensanalys, vad lagen innebar, att de ensamkommande skulle klara av att komma in på gymnasiet och klara av studierna, var på förhand otänkbart. SKL gick ut häromdagen och meddela kort: ”att lagen nått vägs ände och att lagen blivit ohållbar.”

Anders Knape: ”Den här lagen har kortslutit sig själv.” Knape varnar för ett växande parallellsamhälle när ungdomar börjar få avslag på ansökningarna om förlängt uppehållstillstånd, men ändå inte lämnar landet. Nu måste man på nationell nivå bestämma sig för hur man vill göra. Antingen får man ge den här gruppen en chans att komma in i det svenska samhället på ett normalt sätt, eller så får man säga att ”ni har fått era avslag och därför ska de genomföras.”

Fridolin visar på okunskap när han refererar till arbetskraftsbrist.
På de områden, där det råder brist på arbetskraft, är det inga unga a
nalfabeter med dåliga värderingar, man söker. Kan man säga att MP använder argument för arbetskraftsinvandring i ett led, att urholka asyllagstiftningen. Vad är annars anledningen till att man återkommer till just dessa argument?
 
Fridolin har uppenbarligen heller inte koppling med verkligheten. Det finns ingen arbetsbrist dessa ensamkommande täcker. Det finns brist på utbildade människor till vissa arbeten, men de kommer aldrig de ensamkommande som berörs av gymnasielagen. kunna täcka. Man kan börja med att sätta de runt 600 000 migranter i jobb som idag är arbetslösa i Sverige. Där har vi en gigantisk utmaning som Fridolin kan fokusera på.

Är det på allvar någon som tror på skitsnacket om "arbetskraftsbrist" i Sverige idag? Ifall de verkligen är efterfrågade, så kan de komma hit som arbetskraftsinvandrare, tack vare det mest liberala systemet i världen för arbetskraftsinvandring, något MP också var med och införde. Behövs ingen "specialamnesti" för det.
Kriminella och oseriösa arbetsgivare tar in personer som arbetskraftsinvandring och betalar dem i princip inget i lön, medans seriösa arbetsgivare slås ut, då de inte har en chans, att få kontrakt på jobb. Arbetskraftsinvandring borde förbjudas idag, men gnället från företag, om att man måste få tag i rätt kompetens och då låter det som det är experter man måste kunna ta hit. Verkligheten en hel annan.…

Miljöpartiet förstår, att man
balanserar på riksdagsspärren och att den enda riktiga räddningen dom har, är att profilera sig inom invandringsfrågan på ett sätt som övriga partiet inte kan, eller vill göra. Genom att driva stenhård gräddfilspolitik till migranter, så säkerställer man att man hamnar ovanför riksdagsspärren. Inte helt olikt hur "Liberalerna" fokuserar stenhårt på skola varje valår, trots att man är ytterst ansvariga för förstörelsen av skolsystemet.
 
Vår statsminister har flera gånger offentligt sagt att "den som fått avslag skall lämna landet". Ändå tog han ett steg tillbaka och införde gymnasielagen, helt i strid med vad han sagt tidigare. Och om nu Fridolins motion går igenom ... att den som inte kan eller vill gå i skolan, ändå skall få PUT, blir det en katastrof för sossarna.
Om man inte kan språket, inte kan läsa och skriva och inte har gymnasieutbildning, dessutom kanske brottsligt belastad: Hur skall just dessa personer rädda välfärden?
Vore det inte bättre att åka till flyktinglägren och ta hit sådana som vill och kan? )

I en intervju med en Miljöpartist som hävdade att det enda problemet med gymnasielagen är att afghanerna inte fick permanent uppehållstillstånd omgående. "Vi Miljöpartister ska kämpa för att alla de som berörts av gymnasielagen ska få permanent uppehållstillstånd genast!" Då löser vi genast problemet, eller hur?

Alla oanställsbara afghaner får genast PUT och får rätt att försörjas för resten av livet av de svenska skattebetalarna. En del av afghanerna får kanske svårt att skaffa bostad, men det ordnar vi väl lätt - afghanerna får helt enkelt gå före alla svenskar som har stått i bostadskö i flera år!

Glöm inte heller att varje afghan sannolikt snart får rätt, att ta hit minst fyra anhöriga var!
Senast igår hörde Foliehatten om en ensamkommande som fick hit sina 6 syskon och föräldrar, till kommunens stora förtjusning!


3 kommentarer:

 1. Miljöpartiet bjuder i sedvanlig ordning på utsökt intellektuell lyteskomik.
  Tyvärr dikterar detta mikroparti regeringens migrationspolitik.
  Finspång räcker inte till för alla folkförvillare och landsförrädare.

  SvaraRadera
 2. Ett land där dom kriminella tar över rättsväsendet där antalet skattebetalare sjunker medan bidragstagarna ökar , där politikerna är fullständigt galna och ljuger utan hämning... Där man med tidvis kraftbrist vill lägga ner kraftverk!
  Tja.

  SvaraRadera
 3. Tyvärr finns det ju runt 400k halvhjärnor i detta land som tycker att miljömupparna har en poäng!!!

  SvaraRadera