söndag 13 oktober 2019

SKR en valuta som är helt under isen!

"Riksbanken ändrar riktning mot en lämpligare penningpolitik, skriver Jyllands-Posten." Ekonomi handlar om ett förtroende, inte om själva mynten och sedlarna.
 
SvD samlade ledande bankfolk som gick till "storms" mot Riksbanken och Stefan Yngves, i synnerhet för hans räntepolitik. Nu vill också regeringen lägga beslag på Riksbankens valutareserv, för att rädda sig, likt stölden från pensionsfonderna.
Nu jagar etablissemanget en syndabock och man har enats om, att Yngves blir en lämplig person, för att allt skall glömmas, om vilka som är de verkliga personerna som sänkt vårt land. 

Riksbanken har gjort allt, för att skydda regeringen med låga räntor. Nya bostäder har kunnat byggas till invandringen och industrin som ville göra investeringar, kunde inte göra det, p.g.a. av elbrist, i ett land på dekis. Statsmakten har höjt energiskatterna och tagit bort elkapacitet som är ett direkt hot mot företagsetableringar och mot vanligt folks levnadsstandard. Nu håller allt på att rasa samman, kommer Yngves att offras och så får vi veta, vilken landsförädare han varit och allt är frid och fröjd, ett tag till.
 
Vilka bra politiker vi har. Löfvéns Sverigebygge liknar alltmer en enkel hydda i ett U-land. En ny regering behövs för att vända den negativa trenden. Hur fattigt ska det svenska folket bli, innan det röstar för en annan ordning?
Sverige går bra nu, sa Magdalena för ett halvår sedan. Svensk kvällspress jublade. Man har tryckt för mycket pengar, det är klassiskt. Det är vad som händer, när allt blir dyrare, det kallas inflation. Man märker det på ICA, där priserna stigit ganska mycket, de senaste året. Nu har de nya fantastiska avslöjanden kommit i MSM. Mia Skäringer sablar ner Bianca Ingrosso och Alex Shulman hackar på Zlatans självbild och Zlatan tycker svenska landslaget är rasister. Fake news blandat med kändisskvaller.

Tänk om vi hade haft Euron nu, hur hade vi klarar oss då, utan möjlighet att devalvera som vi nu gjort, för att hålla Sverige under armarna. Sverige hade varit tomt på industrier och näringsliv som hade saknat konkurrenskraft. Planen är tyvärr, att Sverige ska överge kronan och gå över till Euro, trots en folkomröstning, där svenska folket sa ett nej.

Hur länge ska statsmakten lyckas trolla och lura majoriteten av befolkningen? De har under flera års tid med hjälp av Riksbanken och media fört folket bakom ljuset och tjatat om att ekonomin blomstrar! Snart kommer den stora räkningen för den misslyckade migrationen som givetvis den vanlige svennen får betala genom arbetslöshet, massa tvångsåtertagande av högt belånade bostäder.
Hur ska det genom nuvarande "demokratiska" system gå, att få någon som helst ordning, på allt helvete som politikerna skapat? Vi svenskar kan alltid klappa oss på axeln, för vi är ju så politiskt korrekta och vi har så fin och rätt värdegrund och makteliten får beröm från EU och FN. Slutsatsen blir, att en hel befolknings välfärd offras, för en liten maktelits drömmar, om ett globalt-liberalt-socialistiskt samhälle!

Dagens infrastrukturen i Sverige är byggd för en befolkning på 8 miljoner. Statsmakten importerar långt över miljon människor på relativt kort tid, dessutom är dessa väldigt resurskrävande! Sverige har tagit emot tio gånger fler migranter per capita, än övriga jämförbara länder i Europa. Huvuddelen av migranterna kommer från MENA och Afrika. En av huvudmotiveringarna har varit behov av arbetskraftsinvandring. Svensk arbetsmarknad har nästan enbart behov av "kompetensinvandring", d.v.s. högt utbildade och kvalificerade individer som det letas med ljus och lykta efter. Vad har då svensk statsledning valt att göra? Ta emot ekonomiska migranter som asylsökande och dessutom i huvudsak, allt annat än högt utbildade och kvalificerade. Analfabeter, lågutbildade, islamister, jihadister, pensionärer etc i långa banor, för vilka efterfrågan är noll på den svenska arbetsmarknaden. Merparten av dessa har sedan gömts undan i bidragssystemet, medan arbetsmarknaden fortfarande fruktlöst söker efter, vad den behöver.
Sverige har åtagit sig att försörja närmare 2 miljoner främlingar, där de flesta saknar riktig skola, det sänker förtroendet för vår framtid. Att fylla landet med inkompetens och bidragstagare, har aldrig varit ett framgångsrecept.

Vem investerar i en sådan miljö ? En skola som krackelerar som  dessutom kommer att utsättas för besparingar som kommer att medföra, att landet krackelerar. De starka politiska krafterna har bestämt sig för, att sänka kronan och sänka landet till förmån för EU valutan Euro som vi till slut "måste ansluta oss till. Det är det som är planen. Carl Bildt får stå i STV och kalla SKR, för en skvalpvaluta, förvärrar saken ytterligare. Bara en sådan idiot som Carl Bildt kan säga en sådan sak. Han är dessutom medveten om vilken skada det gör. Snart kommer också kraschen och bostadsbubblan spricker. Det är kanske det som krävs för att folk ska fatta, att man inte kan rösta på ett parti som socialdemokraterna.

Asylvurmare och klimatalarmister leder Sverige ner i en misär och fattigdom som man bara ser i lågutvecklade länder i 3-e världen.
Vem litar på valutan i ett land, med en statsledning som är så helt under isen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar