måndag 14 oktober 2019

Vi fick en ny klassiker i gårdagens partiledardebatt!

Partiledardebatterna känns egentligen helt meningslösa, ingen svarar på varandras frågor. Sjöstedt beter sig som vanligt som en femåring, Lööf kör med en massa modeord utan mening, Löfvén skyller allt de ställt till med på andra.. osv. och ingen behöver stå till svars för någonting. Mycket känsloargument kring återförening av flyktingfamiljer. Politikerna blandar in sina egna barn(Lööf) i dessa diskussioner och ingen säger, vem det är som ska betala för hela kalaset.

Det är skrämmande vilka
clowner som sitter i Sveriges riksdag. Många verkar i princip sakna förmåga till logiskt tänkande. Totalt styrda av känslor och extrema ideologier. Sedan känner vi till, att personliga karriärer och pengar driver många. Väldigt få, verkar egentligen bry sig om Sverige och svenska folket. Snarare verkar de förakta de som röstar och betalar deras löner. Folket skall bara hålla käften och lyda.

SVT:s val av ämnen kan verkligen diskuteras. Varför tog de inte upp de frågor som svenska folk vill, få ett svar på?
Klimatet var första ämne. Sverige släpper ut några promille av världens utsläpp och det vi gör, har
ingen som helst betydelse, ändå debatterade man detta i över 39 minuter, dvs 30% av sändningstiden.

Hade varit väldigt roligt, om SVT tagit in Lars Bern som skulle förklara på ett torrt sätt, att det är solen och till viss del jordens geologi som styr klimatet och att det vi ser efter slutet av förra lilla istiden, är inget konstigt alls. De 39 minuter hade istället kunnat användas till andra viktiga frågor istället. Sjöstedt ser likt Greta ett akut klimatnödläge, gör vi inget nu så är katastrofen ett faktum. Den politiska klimatalarmismen är en bisarr cirkus, men ”alla” tar den på största allvar. Vilka ufon!

Det visar vilken agenda SVT har. Däremot struntade man i
kronkursen ras, sjukvårdsköerna, stigande arbetslöshet, bombsprängningar bilbränder, höjning av pensionsålder och den låga pensionen.
 
Varför ställde man inte S, MP, S L, C och V på ena sidan, så vi slippa att se L och C, låtsas vara i opposition. KD, SD och M på andra sidan. Detta är den politiska situationen idag.

Trots denna cirkus gav kvällens debatt flera svar och den visade tydligt att vindarna har svängt. Vi fick bara uppleva tre "högerextrem" attacker mot Åkesson. Det är rekordfå. Kristersson ville inte distansera sig från SD, inte heller KD. Det är tydligt att SD är det "stora" partiet numera, om inte störst. Det räcker att se på partiledarnas kroppsspråk i studion. Ingen vågar attackera SD på det sätt man gjort tidigare, inte på långa vägar, på samma sätt som förr. Man är smärtsamt medvetna om, att SD numera är folkets parti. S har tappat varannan väljare sedan Perssons dagar. Det är ett enormt tapp. Senaste tidens opinionsundersökningar visar, att den trenden fortsätter. Nästa val hamnar S under 20%. Speciellt med tanke på det nystartade muslimpartiet som kommer ta en jätteandel av S väljare.
 
Ärligt talat, fy satan, vad Foliehatten tyckte synd om Löfven igår. Löfven är slut som artist. Avskärmad, förvirrad, oförmögen att ge klara besked eller ens svara på en fråga. Uppvisade blanka ögon, var stundvis totalt frånvarande (närmast apatisk), mumlade tyst för sig själv, vinglig i efterintervjuerna. Det blev för mycket för Löfven som i det närmaste blev stum i flera lägen och tvingades falla tillbaka till inövade mantran såsom ”vi tillför reschuscher” istället för att svara på anklagelserna. Riktigt bottennapp. Helt vilse och gråtfärdig och hårt hållen i kopplet av "regeringskamraterna." Löfven borde avgå efter den här debatten. Det finns för mycket att anmärka på. Allt från att EU ska diktera Sveriges politik till att han inte förstår hur korrupt Turkiet är. Pinsamt att vi har en sådan statsminister! Igår sprattlade inte marionettdockan Sjöstedt efter Löfvens rörelser. Löfven fick istället hugg från extremvänstern och hade inget stöd i rookien Per Bolund, MP.

Återigen blev vi bjudna på en ny klassiker av Löfvén:"När jag var i Gällivare, för två år sedan tror jag det var, så hade de anställt två nya sjuksköterskor. Allt är inte kris och kaos..." Tar de hand om landets enorma kö av patienter nu i Gällivare?
Man kanske kan stänga Karolinska då Gällivare besitter resurserna.
Det säger allt, när t.o.m. Melin i Aftonbladet sa efter debatten, att Löfvens insats, minst sagt var usel.


JÖK är i verkligheten en gök! MP, C och L knuffar ut S ägg ur S-boet och lägger sina egna som Löfven sen ska ruva på och fostra. För hans egen skull måste den här överenskommelsen brytas. Helst igår. Det är helt självförvållat. Partiet och Löfven har prioriterat makten framför allt. De har faktiskt fått exakt vad de ville. Att priset kommer bli enormt högt i längden, har de endast sig själva att skylla för. Verkar som S har börjat inse, att JÖKen kostat mer än det smakar. Ungefär som du gift dig med världens pingla som förvandlats till en drake, efter bröllopsnatten. Blicken och tystnaden hos Löfvén, när det togs upp, att de sänker skatten för höginkomsttagare sa allt.” Sveket mot ett av S hörnpelare. S sålde  sin själ och där försvann många röster. Regeringen visade sin kompetens. Tyvärr är den obefintlig.

Det var bara Lööf som lojalt stod vid Löfvens sida och försvarade budgeten, samtalen om kriminalpolitiken och JÖKen. Hon är kedjad till Löfven nu, har inget spelrum längre. Euforin över att hon manövrerat bort SD, från inflytande har falnat för länge sedan. Annie Lööf anklagade Jimmie för att rösta på en budget som föll : det var ju hon själv som såg till det genom sitt "svek! " Foliehatten blev helt mållös ......…
Annie Lööf går från klarhet till klarhet vilken kass politiker hon är, med sina ständiga känsloargument utan verklighetsförankring. Hyckleriet och lögnerna, när man inte trodde att Lööf kunde vara mer oärlig, är hon det!
 
Kriminaldebatten mellan EBT och Bolund var en höjdpunkt. EBT på ena sidan; påläst och vass, Bolund på andra sidan, med en kriminalpolitik som hämtad ur Bumbibjörnarna. EBT slaktade honom fullständigt.
Ebbas känga till Löfven. Det gick minsann bra, att genomföra snabba lagändringar när det gällde att "rädda kvar" tusen
tals ensamkommande, utan asylskäl. Men när det gäller straffrabatten måste tiden ha sin gång.
 
När Per Bolund säger att brottslighet har alltid funnits i Sverige även innan invandring, då borde det inte spela någon roll för klimatet för hans del, eftersom klimatet alltid har ändrat sig även utan människor på Jorden. Bolunds röst låter som en automatisk telefonsvarare hos ett företag. "Tryck 1 för..." Bolund kan vara den mest korkade politiker som man dragit in i en TV studio. Det säger inte lite, Lyckades svamla om, att Åkesson hävdar att ingen begick brott i Sverige innan invandringen.
 
De var två rookies som deltog, Bolund och Sabuni. De lyckades inte speciellt bra. Bolund klart sämst, ovan vid debatter på den här nivån och som inte handlar om hans specialintresse finanspolitik. Lyckas inte äga debatten, utan förs in till motståndarens talepunkter och pressas. Han har enbart färdiginövade svar, att försöka rädda sig med. Har svårt att fylla rollen som språkrör som ska kunna försvara allting, känns som om han är dåligt påläst på sitt eget partis politik.

Sabuni stakar sig och verkar osäker, återkommer till sina liberala hjärtefrågor, men har svårt att förklara vad hon gör i samarbetet med
S och MP. Sabuni gjorde vad hon kunde för att rädda partiet över spärren. En del konfrontationer, men väldigt svagt och svamligt. Plus dock för sakkunskap om elen, men så kommer hon också närmast från ett teknikföretag. Blir bortkollrad av Sjöstedt och kan inte styra den debatten. Foliehatten har tidigare skrivit att L dragit en nitlott, när de valde henne. Hon bevisade detta med ”råge!”

Likt en Stalin svingade Sjöstedt, åt alla håll. Sjöstedts floskler blir bara sämre och sämre. Man märker hur ingen bryr sig, vad han säger längre. Förstår inte varför han gnäller på regeringen, när de stödjer deras politik. Sjöstedt kan fälla regeringen vilken dag de vill. Jonas Sjöstedt är riktigt patetisk som tror att han både kan stödja och angripa regeringen. Han passerade lågvattenmärken med råge när han sa: SD har som rasism affärsidé! Åkesson gjorde det enda rätta, markerade och lämnade sin pulpet!
 
Ebba är en duktig debattör och anses charmig, men KD gjorde självmål och har nu förlorat alla möjligheter, att bli ett stort parti i riksdagen efter fiaskot (röstade för mer anhöriginvandring utan försörjningskrav). Om de inte hade gjort det hade nog KD befunnits sig i nivå med M, idag i opinionen. KD passar bra som ett litet stödparti, men inte mer än så. 
 
Expressen: Moderatledaren Ulf Kristersson vill till skillnad från sin företrädare Anna Kinberg Batra, inte beskriva SD som ett rasistiskt parti.  UK: ”Jag har slutat med sånt där. Jag tror vi får lägga av med såna där etiketter.”
Från Stefan Löfven låter det dock annorlunda och nu kräver han besked av M-ledaren, som han menar helt bytt inställning till SD.
Löfvén: ”Tycker man fortfarande att det är ett parti som erbjuder en osäker och farlig väg, eller är det något som har hänt?”
 
Kärnkraft
Löfvén: "Om kärnkraften är lönsam varför är det inga privata investerare som bygger kärnkraftverk?"
Löfvén ljuger friskt. Han talar inte om, att det är på grund av den politiska osäkerheten, skatter och åsiktskorridor. Förbud mot forskning är också en tungt vägande orsak. Löfvén införde straffskatt på kärnkraft, för att subventionera andra energislag. Vi har politiker som lägger när kärnkraftverk när det passar dem i Tyskland/Sverige. Det finns inget intresse av att forska i kärnkraft i Sverige. Det säger sig självt att ingen vågar investera i ett sådant nyckfullt land.
Titta i stället på andra länder där kärnkraft tillåts fungera på en normal marknad. Frankrike har 50% så höga elpriser som Tyskland och betydligt högre driftsäkerhet. De är dessutom inte beroende av rysk gas, som Tyskland är. Många länder satsar på ny kärnkraft, t. ex. USA, Kina, Indien, Ryssland och Frankrike. Kärnkraften är det enda sättet att klara klimatmålen i en värld med 10 miljarder invånare.
Foliehatten har skrivit om kärnkraften. Läs och begrunda


Kriminalitet
Bedrövlig att MP inte vill ta bort straffrabatterna , särskilt när forskning visa
r att slopade straffrabatter, skulle göra Sverige tryggt ingen. I dag erhåller den person som döms för flera brott i en och samma rättegång en generös mängdrabatt.
Mängdrabatten innebär att endast det grövsta brottet tillräknas hela straffvärdet vid domstolens straffmätning. Därefter adderashälften av straffvärdet för det näst grövsta brottet, en tredjedel av straffvärdet för det tredje grövsta brottet och så vidare.
Åkesson
anser att Sverige behöver verkligen SD kriminalpolitik.
”Sitter du inlåst kan du inte utsätta andra för ytterligare brott. För mig är det viktigaste att laglydiga medborgare ska känna sig trygga.
De flesta brottslingar som suttit där ett tag är de förmodligen förhärdade och då kanske vi inte ska släppa ut dem alls, för vi ska inte släppa ut människor som återfaller i brottslighet. Tvärtom, samhället måste skyddas från farliga människor.”
Problemet med att ta bort straffrabatt helt vid t.ex. mord är att efter 2 mord så är det i praktiken "gratis" att mörda fler (du kan bara sitta inne en "livstid"). Så då kan man t.ex. göra allt (inkl. skjuta poliser) för att inte bli gripen, det påverkar ändå inte straffet. Steg ett borde vara utvisning på livstid. En majoritet av de grova brotten som begås idag görs av hitlockade människor som inte borde vara här från början.
De politiker som gjort detta möjligt har tiotusentals grova brott på sitt samvete och bakom dessa döljer sig åtskilligt fler brottsoffer.
Avsätt alla ansvariga politiker och utvisa alla kriminella invandrare. Då är vi en bit på vägen...
Lite komisk att Jonas Sjönstedt ta upp SD tidigare kopplingar med BSS, när hans egna parti har väldig nära kopplingar med olika kommunistdiktaturer. När Lars Werner fick lådor med sprit till sitt 40 års kalas av DDR regimen samtidig som miljoner människor blev avrättade i Karl Marx Stadt, snacka om att hyckla.

Invandringen
Asylrätt i dag är något helt annat än det var när det skapades av FN efter WWII.  Den som nu finns kommer att avvecklas då den inte är ”hållbar”. Frågan är hur mycket Annie och de andra galningarna i den egensinniga randstaten kommer att förstöra landet innan det sker. Asylrätten skapades med avsikt att ge en fristad till några få individer, främst intellektuella samhällskritiker och författare, som inte kunde uttrycka sig fritt i t.ex. gamla Sovjetunionen. Asylrätten skapades absolut inte för att ge fristad åt miljontals flyktingar som i väldigt många fall dessutom är ekonomiska flyktingar. Den som inte inser att asylsystemet missbrukas å det grövsta och måste förändras kan inte ha alla hästar hemma, vilket tyvärr de flesta partierna - av godhetsknarkarskäl och för att till varje pris vägra ge SD rätt - vägrar erkänna.
Den enda trovärdiga när det gäller invandringsfrågan är Åkesson. De har alltid varit ärliga och stått för sin åsikt sedan de kom in i riksdagen.
 
Vindkraft
Vatten och vindkraft är så lönsam, varför behöver de gröna subventionera det? Vindkraftshysterin är en tickande bomb som hotar att föröda landets välstånd och ekonomi. Forskare i Umeå har visat i en rapport att svenska elkonsumenter varje år hittills har subventionerat via elräkningen, vindkraften med 1 miljard om året. Löfvén säger att man kommer att bygga ut vindkraften kraftigt. Med andra ord ännu högre elräkningar. Foliehatten kan inte tänka sig, att detta tas ur statsbudget!

Ien rapport framgår det, att den storskaliga satsningen på svensk vindkraft börjar alltmer likna ett ekonomiskt fiasko. Förlorarna är de som satsat pengar i vindkraft och kanske även de markägare som upplåtit sin mark för vindkraftverk. Fallande elpriser och sedan årsskiftet kollapsande priser på elcertifikat pressar lönsamheten mot botten. Det är svårt att säga när det vänder och om den nuvarande generationen vindsnurror får vara med om det.
Vid de nu rådande el- och elcertifikat priser så är avkastningen på det samlade investerade kapitalet i svensk vindkraft på 100 miljarder kronor negativt, om den ekonomiska livslängden, för ett vindkraftsparken är så lång som 2
0 år.
Byggandet av vindkraftparker är ett gigantiskt utsläpp av koldioxid och NOX. Livstiden är satt till
15-20 år. På denna tid tjänar du aldrig igen miljömålen. Finns inte en chans.
Tornen och vingarna skeppas på på båtar från alla möjliga länder till Sverige. Tror du att det är elbåtar? De tas sedan om hand av svenska dieseldrivna långtradare med extra långa trailrar. En vinge per bil, en torndetalj per bil, med tre-fyra extrabilar (följebilar) som varnar.
För att tjäna in denna klimatpåverkan så tror jag att det tar 50 år. Och då är andra generation redan uppsatt. Med samma miljöpåverkan. Plus den miljöpåverkan det innebär att skrota de gamla. Det här här är inget skitsnack, det här är en utsaga från en ingenjör som vet precis hur det funkar.
Titta på Tyskland och deras vindkraftverkssatsningar de senaste 20 åren. De kostar tyskarna(elräkningen) 300 miljoner Euro i subventioner, varje år. Större fiasko får man leta efter. Stora vindkraftsparker som står öde. Samma sak vi ser börja växa fram även här i Sverige. Lycka till att ersätta kärnkraften med vind- och solkraft
Undrar just om regeringen har tänkt sig att bygga de nya snabbtågen i närheten av varje kommande vindkraftspark eftersom man inte räknar med utsläppen från transporterna? Det är skrämmande att så pass viktiga frågor om vår infrastruktur läggs i händerna på dessa clowner!

Foliehatten är förvånad över, att han orkade titta på detta dravel.

2 kommentarer:

 1. Jag är även förundrad att du och andra bloggare orkar bese dylika program!
  Men ytterst tacksam att jag själv då( med lätthet )kan avstå...
  Lite elak var du allt mot flickan: påläst?
  Hon som missade Gösta Berlings saga för en tid sedan.
  Även jag, en liten knatte med femårig folkskola ,klarade den frågan.

  SvaraRadera
 2. Anslog ingen tid för detta dravel.
  Av rapporterna i media var det exakt som väntat.
  Att stassministern var totalt ur fas med det mesta var det noll-odds på.
  Rödskrikan och Bolund - två pålitliga floskelgeneratorer.
  EBT har iaf en fungerande hjärna...
  Det är synd om Sverige.

  SvaraRadera