tisdag 8 oktober 2019

I USA börjar man beskatta elbilar!

I delstaten Washington state kommer elbilsägare inte längre subventioneras med att kunna ladda el från laddstolpar. Klimatalarmister anser att dessa el bilar ska rädda vårt klimat och våra liv. 

Från och med den 1 oktober, kommer hybrid-fordonsägarna, att börja få betala en årlig avgift på 75 dollar för att finansiera laddnings-stationer för elbilar som de aldrig kommer att använda. Washington state tar nu bort, att andra skattebetalare måste finna sig i, att mass-subventionera dessa elbilar.
Daily Inter Lake: Från och med den här månaden kommer hybrid-fordonsägarna i att börja betala en årlig avgift på 75 dollar för att finansiera laddnings-stationer för elbilar som de aldrig kommer att använda.
Hybridavgiften var en del av House Bill 2042, avsedd att främja elfordon och minska koldioxidutsläppen. Ägare av elbilar som Nissan Leaf, som redan betalar $ 150 i statliga avgifter i stället för bensinskatter,  kommer också att tvingas betala $ 75 i “elektrifierings-avgift” för totalt $ 225. Avgifterna läggs till skatter på koldioxid som hjälper till att finansiera Sound Transit-expansionen samt statliga och lokala transportprojekt.

I Sverige har både stat och kommun satt upp mängder av laddstolpar som på ett flagrant sätt subventioner de som har elbilar. Inte nog med att de som köper en elbil, får man dessutom en hög bonus som mest 60.000. För att göra det ännu mer orättvist, har JÖKen dessutom höjt vägskatterna rejält på många nya fossila bilar. Många pensionär som har husbilar har också drabbats av nya höga vägskatter.

Kostnaderna för att sätta upp laddstolpar, har tagits av skattemedel. JÖKen har avsatt pengar som kommuner kan söka. Foliehatten under när JÖKen tänker beskatta elbilarna hårdare eller är det för politiskt känsligt?
 
Foliehatten anser att det JÖKen sysslar med, är att diskriminera andra bilägare som har fossila bränslen. JÖKen har satt i system att på alla sätt sett till, att kraftigt beskatta de som kör med fossila bränslen. Tala om diskriminering. Där vi har socialism har vi också skatter, skatter, skatter.
Vi som inte kör elbil kan istället trösta oss med, att den dyraste Teslan som kostar cirka 1,5 miljon, snabbt tappar 1 miljon i värde!
1 kommentar:

  1. Det kommer här också...
    En del av oss minns hur Mona S pläderade för eluppvärmning i Sverige på 70-talet.
    De som följde hennes råd ångrar sig idag.
    När bilparken till tillräckligt elektrifierad kommer det hit också...

    SvaraRadera