måndag 7 oktober 2019

SVT försöker tvätta sin skamfilade vänsterbyk!

Igår när Foliehatten slog på sin tv, var den inställd på en av SVT:s kanaler, eftersom friidrotts-VM sändes dagen innan. Han mötes av ett videoklipp som inte kan beskrivas med andra ord än propaganda, för att motivera SVT:s existensberättigande.
SVT använder skattepengar för att bedriva propaganda, för att dom skall få mer skattepengar. Egentligen helt sanslöst! Klippet avslutades med:
"Om ingenting ifrågasätts kan vadsomhelst bli en sanning. Saklig journalistik har aldrig varit viktigare."
Foliehatten undrar om SVT är medvetna om, att deras sändningar kan jämföras med sändningar i diktaturstater, där bara en sanning finns, det som finns på vänsterns agenda.

 
Foliehatten rekommenderar alla att titta på dokumentären Hypernormalisation (2016) av den stora Adam Curtis. En dokumentär som förklarar, hur man ska förstå dagens informationssamhälle. För alla är det inte uppenbart, att det är etablissemanget i allra högsta grad som är ansvariga för vår fejkade värld. SVT framställer Putin och Trump som de onda i en historia som SVT, kokat ihop på någon kafferast.

I Resume framgår det, att SVT startar en kampanj i november om SVT:s barnutbud och kring jul kommer ett nytt tema med budskapet "Har aldrig varit viktigare." Kampanjen kommer att rulla på i sex veckor. Redan under våren 2018 insåg SVT, att företaget befinner sig i ett läge, där de står inför många förändringar med en ny finansieringsform som träder i kraft 2019 och nytt sändningstillstånd 2020.
Ledningen för SVT insåg, att det finns ett behov att förklara SVT:s roll och uppdrag i spåren av digitaliseringen. SVT ville förmedla ett budskap, där ett tydligt ställningstagande, kring den oberoende journalistikens betydelse i tider av desinformation och påverkanskampanjer, skall vara SVT:s signum. SVT:s videofilm handlar om hur en trivial sak blir en världsnyhet, en höna av en fjäder. I scenerna ser vi hur en nyhet från Sverige förvrängs och används när den når ut i världen.
En bild som inte alls stämmer, med den verksamhet som SVT håller på med. SVT gör idag tvärt emot vad en nyhetskanal ska göra. Istället för att informera befolkningen om vad som händer och sker i samhället så döljer man relevant information, desinformerar och skönmålar.
Problemet är djupare än så, SVT och SR är rena rama propaganda maskiner för makten som är är ett tvångs finansierat kommunistiskt / vänsterliberalt propagandaorgan. Agendan styrs av massinvandring, klimat och Trump/Putin hat. De har anställa som på arbetstid smugglar muslimer hit. Dessutom betalde SVT för de böter som utdömdes.

Att starta om SVT, med nya friska vänsterradikala nyheter, är en direkt korkad ide. För den som vill erhålla en någorlunda objektiva nyheter, följer man nyheterna i andra kanaler och försöka skapa sig en egen bild. Om man läser Aftonbladet, så måste man också läsa Samnytt och sanningen brukar alltid ligga någonstans i mitten.
Man kan konstatera att nyhetsredaktionen tagit hjälp av SVT drama, för att skapa denna video. Trailern är verkligen påkostad trailer och det är sanningen som ska skyddas och då kan man klippa och klistra hej vilt. Alla medel är tillåtna.

Givetvis förstår alla, att SVT är ute för att marknadsföra sin satsning och detta hade i sig inte varit fel sätt att göra det på, om SVT hade varit 100% objektiva. Problemet är att SVT verkar föra något typ av krig mot alternativa medier, framför allt den högerinriktade. Alternativa mediers bevakning är sällan oproblematisk och ibland tjatigt likriktad. Därför ska inte SVT gå all-in och lägga så mycket värdering som de gör, de blir en motpol och det är inte deras roll. SVT hjälper till att polarisera debattklimatet.


Att SVT vågar använda sig av ”last night in Sweden” är minst sagt skamligt och även ganska osmart som är ett av de tydligaste exemplen på, när SVT vridit och felciterat något och skapat fake news.
Donald Trump: ”Se vad som hände i går kväll i Sverige. Sverige! Vem hade kunnat tro det? De tog in en massa människor och fick fler problem än de trodde var möjligt.”
Uttalandet Trump i februari orsakade en smärre twitterstorm och Svenska institutet blev nedringt av internationella medier som ville fråga om migrationen. I själva verket hade inget särskilt hänt ”last night in Sweden.” Uttalandet orsakade ändå en debatt om bilden av Sverige och en lång rad artiklar i tidningar som New York Times, Washington Post och Independent. Avslutningen med Trump är så jävla galaktiskt megakorkad, att man börjar undra. Den storyn slutade, med att Trump fick helt rätt.

 
SVT har gottat sig så hårt i den händelsen och hela tiden valt att medvetet misstolka vad som sades. Hur ska man kunna lita på SVT, när de hänger på alla andra media och framför en annorlunda tolkning av vad som faktiskt menades. Inte bara en gång, utan gång på gång på gång. Det inte är tydligt för den stora delen av befolkningen, att de förstår detta förräderiet? Trovärdigheten finns inte kvar och då spelar det inte någon roll, hur fyndigt man försöker förmedla sitt budskap. SVT verkar härma CNN som sjunker som en sten i tittarsiffror. SVT: " Vi står för sanningen" bara det gör att man får kalla kårar. Man lägger en massa krut på att den egna befolkningen inte ska se den verklighet, resten av världen ser, men verkar inte göra något alls för att ändra omvärldens syn på Sverige, vilken är mist sagt katastrofal.
 
Fördelen med att propagandaorganet SVT blivit har skattefinansierad, är att nu kommer det att ställas mot andra skattefinansierade behov som skola, vård och omsorg. Tror inte trams-tv har någon framtid annat än i de redan existerande reklamkanalerna. Det vuxendagis som för de s.k. journalisterna inom SVT utgjort, har snart spelat ut sin roll.
 
Dessutom har makten en helt egen skattefinansierad propagandamyndighet som heter Svenska Institutet för det. Vilket är vad som kommer ge vår valuta bamsestryk. Bloomberg kallar svenska kronan för världens sämsta valuta.
 
Så länge inte SVT gör en seriös och kvalitativ dokumentär om det monumentala förfall våra politiker skapat åt oss sedan 1975 med migrationsproblemen, så kan de aldrig nå upp till en full trovärdighet. Det spelar ingen roll vilka kampanjfilmer de skapar. De måste göra upp med det totala migrations fiaskot på riktigt och förklara för alla ,vad som hände. Det finns ingen annan utväg för SVT. Om de skall nå en trovärdighet.
Foliehatten och svenska folket väntar på den dokumentären. Det vore otroligt intressant och sorgligt att se den, hur ett land förstördes av politiker, på bara några få årtioenden!

1 kommentar:

  1. Världens sämsta valuta skuttar vidare!
    10.89 mot euron nu...
    Nu har vi råd med vinterdäck med dubb och fälg!

    SvaraRadera