onsdag 16 oktober 2019

Annie Lööf har passerat zenit i sin politiska karriär!

Partiledardebatten gav i alla fall ett klart besked, på några få undantag, är de som debatterade en ”skräphög av politiker” och Foliehatten kan inte se, att det finns kommande ledande politiker som är bättre. Vi behöver människor från verkligheten inom politiken, inte en käbblande hop som bara ser om sitt eget hus och undviker att debattera verkligheten. Var skall dessa hittas som förstår glesbygdens problem med skolor, omsorg, kommunikationer och glesbygdens avfolkning. Svenska politiker borde ta klivet över Kölen och se hur Norge omhuldar sin glesbygd!
 
Ett alldeles lysande exempel är den falskspelande  ”solopianisten” Annies tankegångar som går i hennes hjärna för att undvika ”kognitiv dissonans.” En funktion som ständigt jobbar på högvarv, eftersom hennes hjärna fungerar sådär.
Annie: "Jag är liberal" därför kan jag ena dagen tycka si, och nästa dag tycka så. Konstigt nog rimmar det alltid med vad människor vill höra, sedan rättfärdigar jag det inför mig själv med liberalt mumbojumbo.”
 

Annie Lööf vill ha låglönetagande inkommande mänskor ute i näringslivet. SvD har i i ett reportage om en sosseminister som finner det fullkomligt oacceptabel, att städerskor går för 12 kr/tim och byggnadsarbetare för 30 kr/tim, men skyller på att det är en del av JÖKen!


Annie Lööf har fått precis som hon vill och det är därför hon arbetar så hårt för fri invandring, att Sverige kan behöva 30 miljoner invånare som hon säger. Hon tror att rika företagare sipprar ned sina vinster i fattigas hinkar. Det var Milton Friedman som pratade om denna lögn en gång och som tagits upp här i Sverige av Lööf. Resultatet blir en sönderslagen Saltsjöbadsavtalsanda som varit värdefull för Sverige och istället ett vidgat klassamhälle och ökad misär i Sverige. Egentligen skall inte Lööf lastas för detta,  eftersom det är hennes natur som hon inte hycklar med. Det är SAP som låter detta ske som skall nackas.
 

Problemet är att C inte vill erkänna att de ingår i regeringsunderlaget. Annie Lööf säger sig vara stenhård liberal opposition till regeringen. Lööf går till skillnad från Sjöstedt och Bolund inte i polemik mot regeringen, utan försvarar den i senaste debatten.
 
JÖKen innebär, att
C tillsammans med L, har träffat ett avtal med regeringen om budgetstöd, i utbyte mot att regeringen genomför viss politik som dessa partier gillar. Förutom det finns inget samarbete. Foliehatten är mycket förvånad över, att JÖK-partierna inte hade talat ihop sig,  inför debatten eller träffas på gemensamma strategimöten som under Allianstiden. Hade Foliehatten varit sosse och Löfvén, så hade han åtminstone velat få, något stöd av JÖK:ens partier. Nu lämnades han helt i sticket, attackerad av samtliga(utom Annie). Självförvållat och inte Foliehatten emot, men det blottar hur lurat S har blivit och hur de accepterar största formerna av förnedring, enbart för att behålla nycklarna till Rosenbad. Debatten visade med all tydlighet hur sossarnas maktfullkomlighet fullständigt krossar socialdemokratiska partiet. Man vann (kanske) 4 år till, men priset är ett parti i kollaps och svikna väljare som aldrig återvänder. Du kommer nog heller inte få se Annie Lööf som gäst på sossarnas partikongress.

Det är också därför som regeringen får söka stöd för förändringen av det kommunala utjämningssystemet i riksdagen, bäst de vill. Det blir ingen sammanhållen regeringspolitik som bygger på
C eller L:s stöd. Det är de 73 punkterna i JÖKen och inget mer. Det sätter givetvis regeringen i en svårsits, när det gäller att presentera och försvara sin politik inför väljarna när C och L står bredvid och kräver saker åt sina väljare, samtidigt som de fullständigt struntar i helheten. 

Samtidigt gör det att det röd-gröna blocket inte svetsas samman nu, utan
L verkar redan försöka manövrera sig bort. Skulle inte förvåna mig om C försöker sig på samma sak om något år, när det visar sig, att de heller inte lyfter i opinionen. Det skulle också innebära att Annie lämnar politiken!

Åkesson har världens lättaste uppgift nu. Landet är i kollaps-tillstånd. Lågkonjunkturen börjar sätta tänderna i oss dag för dag. Jimmie kan praktiskt taget stå tyst och bara beskåda
de kommande 2 åren. Ett SD som kommer, att växa så det knakar.

"Den som gapar efter mycket, mister ofta hela stycket!"

Lööf har onekligen passerat zenit, hon kommer sannolikt att få se sitt parti cementeras till vänster och tappa procent efter procent så sakteliga. Även hennes närmast ilskna och upprörda sätt att debattera, gör henne idag mer skada än nytta.
Sämst är Annie Lööf som i vanlig ordning basunerar ut som den proffspolitiker hon är. Otroligt opersonlig och det syns hur hon övat för att prata. Det var uppfriskande i början, men nu ser de flesta snarare en bitter och aningen desperat kvinna som ger sig på allt och alla närmast, nu bara hyllad inom sin egen sekt. Känns som att de är de enda egentliga vänner hon har kvar.
 

C kommer inte att få en enda ny röst framgent, så länge Annie Lööf sitter kvar, men titta i C:s övriga persongalleri, så ser du att det inte kommer göra någon egentlig skillnad. Med personer som Federley i partistyrelsen eller Wagenius och J Jönsson som tungviktare inom partiet. Någon egentlig återkomst till landsbygden, företagare, sunt förnuft eller för den delen borgerligheten är osannolik.

Sedan undrar Foliehatten, om inte C behöver byta partiledare. Sedan Annie åt sin högra sko har det inte varit samma go i henne.

C har inte lyft i opinionen och skulle de halka ner mot 4-5% kommer Annie Lööf att ifrågasättas och Foliehatten tror att dessa siffror, ser vi inom 5-6 månader. Kommunernas ekonomiska kräftgång är fråga, där många av C:s kommunpolitiker, inte gått ut och kritiserat ledning för som många sossepolitiker gjort. Foliehatten tror, att vi snart ser C:s kommunpolitiker kritisera ledningen öppet. Skälet är enkelt, sitter man i ledande ställning vill man inte tappa den. Nästan hela svenska folket har nu insett att invandringen är en enorm belastning.

Om Annie lämnar partiledarskapet, kanske redan under sin mammaledighet, har C två alternativ, en ny partiledare som mer passar in i vänsterblocket och som fungerar bekvämt bredvid Löfvén eller en partiledare som återgår till Allianspolitiken och lämnar JÖKen. Ett scenario som inte är helt otroligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar