söndag 6 oktober 2019

SAP ställer om sin politik och att allas vår Greta är tydligen dagens socialdemokratis stora tänkare!

De senaste opinionssiffrorna för SAP och nedgången, har på ett påtagligt sätt, fått SAP att se verkligheten och den har trängt sig ända in, i det ideologiska centrumet i s-bunkern. Det SAP fortfarande inte har fattat, är att inget land i världen kommer hjälpa Sverige i framtiden och ingen kommer införa några ”svenska lösningar” vilket i princip handlar om en kombination av massutbildning, symboliska bidrag, skattehöjningar, massinvandring och outsourcing av jobb. Världen går åt höger och kämpar för att maximera sin konkurrenskraft. Sverige och Frankrike går åt vänster och går åt helvete.
 
I s-bunkern finns tänkarna som jobbar heltid med finliret för framtiden. Foliehatten kan tänka, att det snackas USA Sanders och ”Gula Västar” på luncherna, förbjudna tankar, men allt måste vändas, för att hitta en väg framåt, ur nedgången. SAP får skylla sig själva, att de har hamnat i denna sits. De har tappat fotfästet hos "svenska folket!"

SAP stöds idag, till stora delar av invandrare, svenska bidragstagare och pensionärer som fortfarande tror att SAP kan rädda Sverige. Det stora problemet för SAP är, att politiker i partiet inte släpps fram, om de inte svär trohetseden till mångkulturen.
Fotfolket i S har tappat fotfästet på grund av mångkulturen och de kommer tappa allt mer i makt och inflytande i takt med fallande väljarsiffror. Den mångkulturella revolutionen äter sina barn. SAP får ta konsekvenserna av det mångkulturella samhällsexperiment de själva genomfört.
 
SAP politiska berättelser har en halveringstid på cirka 18 månader eller så. Bara för ett år sedan, var det OK att kalla folk främlingsfientliga och SD för fascister och idag, är det ute, att säga så. Politik har blivit en cirkusmanege, där man visar upp sina fina åsikter/konster, för att väcka beundran och få ryggdunkar tillbaks, av de trogna. Idag håller SAP på, att byta politik som man byter skjorta. De har insett att, identitetspolitik, stor flyktinginvandring och tiggeri inte är bra. 

Fast det ska väl alltid välkomnas, när en omvändelse sker. Även om det sker med två steg framåt och ett steg bakåt. Det som är det allra viktigaste, är en rejäl och allvarligt menad ursäkt till svenska folket för den politik som förts av SAP.
 
Tankesmedjan Tiden kommer med en programförklaring för nya socialdemokraterna.
Tiden: ” Krismedvetenheten inom svensk socialdemokrati har lett till flera omprövningar, och nu växer det fram en ny starkt progressiv och realistisk huvudinriktning för 2020-talets S. Den präglas av en tydlig men hållbar vänsterbetoning i arbetsmarknads-, välfärds- och ekonomiska politiken. En del av förnyelsen är en kraftfull klimatpolitik, men också en verklighetsförankrad, principfast och lösningsorienterad grundsyn på frågor om exempelvis migration, tiggeri, hedersförtryck och inte minst integration. Denna nya socialdemokrati är också starkt kritisk till tendenser att relativisera hedersförtryck eller att hänsyn till religiösa intressen och traditionella sedvänjor skulle gå före barns och kvinnors mänskliga rättigheter. Kampen mot religiösa friskolor är ett tydligt uttryck för detta.
Mest uppmärksamhet har denna nya strömning inom socialdemokratin dock fått för ett tydligt ställningstagande för en hållbar och reglerad asyl- och migrationspolitik anpassad efter förutsättningarna i kommuner och på arbetsmarknaden. Utifrån den i dagsläget dåligt fungerande integrationen samt risken för en press nedåt på löner och arbetsvillkor förespråkas därför minskad invandring tills förutsättningarna ändras. Istället sätts fokus på att komma till rätta med orsakerna till att människor mer eller mindre ofrivilligt lämnar sina hemländer samt en mer kraftfull internationell och europeisk ansvarsfördelning. ”

Man ska intervenera i hemländerna och tvinga dem att fixa upp sina länder till den svenska socialdemokratiska mönsterstaten som ingen någonsin vill flytta från.(eller som på DDR-tiden, ingen kunde flytta från.) Att de aldrig släpper den tanken. Likadant gick valserna om tiggarna, vi måste tvinga Rumänien, att ta hand om sina medborgare. SAP inställning var, att rumänerna var nån slags grottfolk som saknade socialdepartement, socialhögskolor, universitet och institutioner med intellektuella och praktiker som i årtionden försökt med, att hantera de svårhanterliga romerna.
Tydligen är det SAP:s roll, att vara världens samvete, man tar olydiga folk som polacker och ungrare i örat och skall ställa allt tillrätta igen, enligt svensk modell.
Foliehatten tycker SAP:s är stora hycklare, när de inte ens klarar av, att hantera sina egna samhällskonflikter. Han börjar tro, att den här attityden är det som håller uppe självbilden, att vi minsann är bättre än alla andra, bara vi får chansen att åka runt i världen och visa det. Utan den skulle självbilden bara sjunka ihop.
 
Verkligheten hinner ikapp utopisterna i SAP, men ändå kan de inte släppa utopierna helt. Tiden: ”Sammantaget kan en starkt progressiv realism kan bli socialdemokratins väg framåt. I det kan partiet knyta an till såväl den tidiga socialdemokratins stora tänkare Nils Karleby (författare till ”Socialismen inför verkligheten”) som vår tids Thomas Piketty (som har varit ledande i att uppmärksamma de ökade klyftorna i dagens kapitalistiska system) och Greta Thunberg.”

Foliehatten är totalt förstummad och inser, att allas vår Greta är tydligen dagens socialdemokratis stora tänkare. Sedan är Greta förstås inte bara en stor tänkare, utan världens frälsare och Jesus. Vad kan då gå fel?
Det är nog fler partier (MP och C) än SAP som satsar allt på att nästa val till 100% skall handla om klimathysteri. Det är den enda utväg dom ser för att försöka undkomma sitt ansvar för invandringskatastrofen.2 kommentarer:

  1. Var är statsministern? Kom fram nu och visa att du finns och inte bara en svetsloppa.
    https://nyheteridag.se/problematiskt-om-vara-fortroendevalda-inte-staller-upp-pa-intervjuer/

    SvaraRadera
  2. Om Partiet anser att Klimat-Greta är en tillgång och en stor tänkare då har man sannerligen bekräftat vad man för ett antal år sedan yttrande "Socialdemokratin lider brist på intellektuell kompetens"
    Sannerligen är det så!

    SvaraRadera