onsdag 2 oktober 2019

Ylva det går inte att ta fram sossarnas handbok för jobbiga frågor och börja ljuga och inte svara på frågor!

Sverige fick den kommissionärspost ingen annan ville ha, migrationsfrågorna. Igår utfrågas Ylva Johansson i sin roll som blivande kommissionär. Det var ingen förvåning att hon inte blev godkänd. En sosse som EU-kommissionär inom migrationsfrågan! Det är som be Grekland ta fram EU-kommissionär för finanser och ekonomi. Men vad har hon satt på sig? Vinröd spets?! För att visa tatueringen på axeln? Är hon en gammal raggar-kärring?
 
Ylva är en tom pratande nolla till politiker med desperat klädsel. Ylva körde på enligt sossarnas handbok för jobbiga frågor. En charlatan och nu kunde hon inte köra samma race i Bryssel som här hemma och med SVT som alltid står på hennes planhalva. Flera år av samma svammel väntar, om hon mot förmodan väljs. Det var oerhört skönt att utomstående såg rakt igenom tomheten, när nu inte statsministern gör det eller kanske blev hon dumpad till EU.

Detta måste vara den värsta utfrågningen i historien av en politiker som vägrar eller inte kan, svara på relevanta frågor. Hon gör vad de lärt sig i Sverige, att slingra sig som en orm och aldrig svara på frågan som ges, utan berätta vad ingen undrat över.
”Ylva Johansson riskerar bli känd som Kommissionären Come Back, säger en EPP-ledamot i Libe-utskottet, för att hon inte svarar, bara lovar återkomma #EUhearings2019."

Ett antal länder ser Sverige som ett avskräckande exempel. Länder som Polen och Ungern är tämligen uppenbara, men det finns även tongångar i Danmark som går i samma riktning. Nu är det inte Johanssons uppdrag att driva ”svensk politik” men hon har ändå sitt ursprung i ett land som företräder en av EU:s mer migrationsvänliga och avskräckande linjer.

Varför hon fick uppdraget är frågan. Personligen tror Foliehatten, att det beror på att Sverige har en hög svansföring i frågan och med sitt tal om humanitär stormakt, hade Löfvén svårt att tacka nej, till något ingen annan vill ha. Migrationspolitik är ett område där EU kommer att stå och stampa ytterligare en lång tid. Några förutsättningar för samsyn eller en ”gemensam migrationspolitik” existerar knappast.

En sak gjorde hon dock klart och det var att EU inte skulle bli som Sverige. Ett klargörande i sig att svensk politik gällande migration är totalt misslyckad och skadlig för landet. Ta emot flyktingarna
i mängder och ”dumpa” dom över till kommunerna och be dom "ta sitt ansvar över flyktingarna", det är höjden av cynism och fräckhet. Regeringens ansvar då? Fanns inte på kartan.

Innerst inne vill EU ta in så
emigranter som möjligt. Det har tjafsats om antal och fördelning det senaste året och frågan har hamnat i den berömda långbänken. Just därför, måste den nya kommissionären kunna peka med hela handen och på ett proffsigt sätt, redovisa fakta, för att ena länder och kunna ta beslut. Det saknar Ylya helt och hållet. I utfrågningen bevisade Ylva detta. Hon saknade helt relevanta svar och menade att frågorna måste utredas.

Hoppas vi slipper se Ylva i kommissionen. Hon lovar att arbeta för fler lagliga vägar in i EU och att värna asylrätten. Inte precis frågor som övriga länder lär uppskatta.
Höjden var när hon inför kommissionen säger att Sverige varit ett föregångsland och att många immigranter nu assimilerats i landet och har arbete och blivit en tillgång för landet.
Sossar förnekar sej aldrig! Vad har hon där att göra.? Den där meningen borde väl fälla henne? Att ljuga är att dumförklara åhörarna. Hade man relaterat detta till företagssfären hade hon varit ute. Men nu är det politik och EU. Om kommissionen har fakta och resonerar proffsigt, skulle hon vara ute.

Alla vet hur illa det går med vår integration/assimilation
Svårt att se hur Ylva Johansson kommer få stöd som EU-kommissionär. Även om Ylva Johansson lyckas att bli en EU-kommissionär, så kan ingen se hur hon skall lyckas med hennes grundinställning till migration/invandring. Många medlemsstater har en helt annan syn och kommer aldrig acceptera hennes värderingar. Ylva kommer misslyckas och få lämna uppdraget som EU-kommissionär. Det där gick inte så bra för tanten som har vant sig vid att det går utmärkt att svänga sig och att även hantera sanningen mindre varsamt.

Det blev ärkefienden, den
danske parlamentsledamoten som drev den kanske mest avgörande spiken i kistan. Det tackar vi för!
”Vi i Danmark, och jag, blir orolig när jag ser kaoset med invandringen i Sverige. Jag har också läst och hört att ni är stolta över detta. Men vi i Danmark är oroliga. Jag undrar nu är det svensk politik politik på det här området ni nu vill exportera till E
U."

Ylva: ”Jag håller inte med dig om hur situationen ser ut i Sverige. Och jag är stolt över att Sverige kunde ge skydd till så många under flyktingkrisen. Men det var inte heller hållbart att fortsätta utan att det fanns ett europeiskt, fungerande asylsystem. Naturligtvis kommer vi inte exportera någon svensk modell, det kommer att vara en europeisk modell.”
Sverige borde skämmas för att skicka dylikt elände/
skräp på export.


Statsmedia ger också eldunderstöd. Foliehatten undrar på vilken utfrågning SVT:s utrikesredaktör var på? Hon meddelar att "Hon gav tydliga svar..." om Libyen och att hon visserligen bad att få återkomma om hur man ska skapa "fler legala vägar in till EU för utbildad arbetskraft" och se till att "avvisade migranter också lämnar Europa" men anser SVT:s utrikesredaktör: "Det är rimligt att EU-parlamentet ger den nya kommissionären tid att hitta en kompromiss för att låsa upp denna fråga som blockerats under flera år av djup oenighet."

MSM går längre med rubriken: "Angrepp mot Ylva Johansson om den svenska gängkriminaliteten." Angrepp? Det var en utfrågning och frågan ställdes av en dansk parlamentsledamot.
Hovsam media och tandlös opposition präglar kanske svensk politik, men inte den europeiska. Att bli utsedd till minister i regeringen Löfven, är lite som att tävla i handikappsport, bara för att man tillhör de bästa, betyder inte att man givet kan hävda sig, när man lämnar sin skyddade miljö och ska börja tävla mot människor utan funktionshinder.
 
Faran är att hon slinker igenom efter eventuella påtryckningar i bakgrunden. Sverige är trots allt en förhållandevis stor nettobetalare in till EU och Foliehatten skulle inte alls bli förvånad om detta faktum används som odokumenterad påtryckning gentemot länder som har ledamöter som trilskas.
En komplicerande faktor är att Ursula von der Leyen valdes med liten marginal och har en hel del mäktiga fiender. Två kommissionärer har redan fällts, Rumäniens Rovana Plumb från den socialdemokratiska gruppen och László Trócsányi, Ungern som representerar Fidez . De föll redan innan sina utfrågningar. Det talas nu om en liberal skalp och kanske gjorde Johansson tillräckligt dåligt ifrån sig, för att bli den skalpen?
 
Måste vi ha folk nere i EU överhuvudtaget? Ingen av de svenska representanterna i EU är något att ha. De är C-laget av politiker och helt värdelösa i alla läger och utskrattade av alla. Lägg ner EU och ta bort den svenska representationen i Bryssel.
Foliehatten litar inte på den mut- och jordbruksorganisation som till vardagslags kallas för EU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar