onsdag 16 oktober 2019

Frågan är inte när utan hur USD kommer att falla!

Dollarn är idag världens reservvaluta och dagen närmar sig med stormsteg, när den kommer att falla. Det är därför inte en fråga om dollarn kommer att falla, utan när och hur.
 
Idag är dollarn stark, men den har en underliggande svaghet. Denna svaghet har funnits sedan Richard Nixon tog bort guldobligationen. Detta har sedan dess kompenserats av ”petrodollar”, där USA och Saudiarabien enades om, att kungariket som en ledande oljeproducent, skulle se till, att all olja handlas i dollar i utbyte mot USA: s skydd.
 
Genom historien har vi sett att reservvalutor håller inte för evigt. En reservvaluta är också ett uttryck för, vilken makt som är dominerande.

Under mellankrigstiden 1919-1939 var det valutakaos. Ur ruinerna efter WW2, blev USD den dominerande valutan. Detta grundades i Bretton Woods-avtalet 1944, när det ekonomiska systemet efter kriget byggdes runt dollar och de dollarbaserade finansinstituten.
Det holländska guldet var reservvalutan från 1640 till 1720. Det ersattes sedan med franska franc, vilket var reservvalutan fram till 1815, då det ersattes av det brittiska pundet. Punden höll fram till
cirka 1920.

USA har nyligen använt
USA speciella ställning, för att "trycka upp mer pengar" för att betala av skulder. Mellan 2002 och 2019 har denna skuld ökat från 6 000 miljarder dollar till 22 800 miljarder dollar 2019. Vi närmar oss fyra gånger så mycket skuld som "Kriget mot terror" inleddes. Samtidigt har USA:s skuld nu, passerat 100 procent av BNP. Den totalt okunniga och obildade svenska MSM och SVT, har kommit med massvis av kritik, mot att USA lämnat kurderna i sticket och att de inte vill vara med och starta ett krig mot Iran.

Den okunniga median har inte förstått, det Trump har gjort - USA har inga pengar, att föra krig med längre. Det är tomt i USA:s lador! En skuld större än BNP! 

USA: s krig och de amerikanska handelskrigen har undergrävt
USD ställning. Ryssland, Kina, Iran och många andra länder tar nu långa strategiska steg i handeln med sina egna valutor, snarare än i USD. Både Ryssland och Kina köper guld för att vara redo för en ny guldbaserad reservvaluta. De största och dominerande utländska ägarna av USA: s skuld, är Kina och Japan. En dag slutar de att köpa amerikanska statsobligationer eller så dumpar de dem och då faller USD värde som en sten och USA blir ett sjunkande imperiet.

Vi vet alla vad som blir nästa
reservvaluta - renminbi eller yuan! Frågan är, om den kinesiska kunskapen om papperspengar överträffar judarnas kunskap om valutamanipulation. Guld är en avledande manöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar