måndag 16 november 2020

Angela Merkel sågar regeringen jäms med fotknölarna för deras hantering av Covid-19!

Igår infördes nya restriktioner som börjar gälla från 24/11, max 8 personer får samlas i allmänna sammankomster. Regeringen har misslyckats med precis allt, det är absolut inget absolut som fungerar i Sverige och nu är man ute som Bambi på hal is igen.
Vilken parodi, när dessa pellejönsar stor uppradade med en mikrofon under näsan framför svenska flaggan o
ch nu har även en EU flaggan tillkommit. Varför tittar inte Löfven på hur man gjort i de länder, som lyckats bäst istället för att simma runt i den egna lilla ankdammen?

Foliehatten kan bara konstatera att man ”sov” i slutet av sommaren och gjorde inga restriktioner och nu när det är jätteallvar, vaknar man. Man kan undra hur mycket internationella(EU) politiska påtryckningar som regeringen nu utsatts för, när det är helt uppenbart att det behövs en ny strategi.

För ungefär en månad sen låg det rullande medelvärdet avlidna/dag på strax över 2. Nu, en månad senare, ligger det strax under 16 avlidna/per dag 10 dagar tillbaka.

Nya fall/Dag/1 miljon innevånare
Sverige 400
Danmark 180
Norge 100
Finland 37

Siffrorna talar för sig själv! Kan det vara så att våra våra nordiska grannar började arbeta förebyggande efter sommaren, när befolkningen börjar träffas igen på arbetet, resor till och från arbetet, skolan m.m.

I Sverige tyckte
FHM att "he ä ba å åk" och man öppnade upp skolor och universitet, där vi nu sett flertalet utbrott. Man gick dessutom inte ut tidigt till arbetsplatserna att man skulle fortsätta jobba hemma efter semestrarna så många gick tillbaka till business as usual med arbete på kontor. FMH sa att regionerna själva skulle styra upp kollektivtrafiken för att undvika trängsel, men inget hände. Sverige har gjort alla fel man kan göra och har vi hamnat i denna sits, något som lätt kunnat undvikas, genom att titta på virusspridning vi känner till, med tex munskydd.

Våra nordiska grannar började arbeta förebyggande när sommaren är slut och folk börjar träffas igen
och nu skördar frukterna av det, trots att svensk media och ”gurun” Anders Tegnell skrev i somras att nu skulle Sverige ha knappt någon smittspridning alls och våra grannar skulle skörda dödsfall, fler än Sverige. Många med insikt anser att det är en skandal hur Sverige med Tegnell och Löfven har skött detta.
Att våra grannländer skulle klara detta bättre,
kan förklaras med att dom införde skarpa restriktioner i början av pandemin och vid början av andra vågen. I Sverige gjorde man inget, förutom några löjliga rekommendationer – tvätta händerna och håll avstånd.

Vi kan titta på statistiken och antalet döda ökar snabbare än förväntat. 142 döda rapporterade förra vecka ger ett snitt på precis över tjugo om dan. Vilket antagligen betyder att vi just nu för tillfället ligger strax över det, kanske 22-25 avlidna/dag. Som det ser ut nu kommer man redan om två veckor att ligga på 50 döda per dag.
Väldigt lite talar tyvärr för att denna våg skulle bli lindrigare än i våras, tvärtom kan det bli värre.
Utvecklingen i fall: 7466
+6313 13779 +8362 22141 +8835 30976

Procentuellt har ökning avtagit nått vi
lket är bra men i reella tal så ökar det samtidigt som andelen positiva prover ökar och en större del fall förblir oupptäckta.
vecka 42 (2,29): 2,29
vecka 43 (6,00): 6,00
vecka 44 (10,43): 10,71
vecka 45 (11,14): 13,14

30 mars enligt SVT låg det 267 på IVA och 45 döda.
13 november
ligger det 135 på IVA och 42 döda.
13 nov var 471 personer inlagda för Covid-19 vid något av Stockholms-regionens sjukhus. Det är 78 fler än i den senaste lägesrapporten den 10 november. Rätt sanslös ökningstakt. Tegnell har ännu inte accepterat att vi är inne i en andra våg!

I Sverige är det media som styr. Inte förrän
MSM bestämmer sig för att sänka Tegnell så kommer det att ske. MSM låter Tegnell slingra sig ur obekväma frågor.
Sjukvården har blivit
mycket bättre på att behandla med högre överlevnad och kortare vårdtider. Äldrevården verkar vara lika usel, med obildad, omotiverad personal och bristande rutiner. Finns därför risk för höga dödstal i äldreomsorgen.


Tyska Der Spiegel skriver i en artikel om “Corona på Sveriges äldreboenden – Den inbjudna döden .”
”Mest anmärkningsvärd är kritiken från Bayerns ledare, Kristdemokraternas ministerpresident Markus Söder, av många tippad som Tysklands nästa förbundskansler, som nyligen fördömde Sverige i skarpa ordalag på en presskonferens tillsammans med Förbundskansler Angela Merkel. Söder varnade för
konceptet om flockimmunitet och betonade: i Sverige har de äldre betalat priset och förklarade i nästa mening emfatiskt att här handlar det om respekt och solidaritet. Vi är ett välfärdssamhälle, inget Ego-land – en glasklar känga mot Sveriges behandling av de äldre. ”

Både tysk och brittisk press har rapporterat om att Angela Merkel blivit märkbart irriterad och avbrutit sig själv just som hon nämnde Sveriges Covid-19 strategi.
Merkel slutade abrupt mitt i meningen med att säga att hon “talat sig själv in i ett litet raseriutbrott” . Hon hade just försökt förklara hur det “gärna citerade motexemplet Sverige” har mindre storstadsregioner än Tyskland.:
Och…hmm… det sägs att Sverige… Alltså Sverige har en väldigt annorlunda… Alltså det är ett land som har färre områden med hög befolkningstäthet…” varpå hon “fortsatte i raseri“: Man kan inte jämföra det med Ruhrområdet, där människor lever mycket mera tätt.
Tidigare under pandemin rasade den ledande socialdemokratiska hälsa- och sjukvårdspolitikern Karl Lauterbach mot Sverige i direktsändning inför miljontals tittare: “
Sverige offrar de äldre för att inte stänga kaféer“, sa den tyske riksdagsmannen som också är en framstående epidemiolog med professur på Harvard University.

Den största smittspridaren är skolor. De länder som menar allvar med att stoppa smittspridningen stänger skolorna som ett av de första åtgärderna. Regeringen och FHM ser det som ett legitimt sätt att förstöra för sina svurna fiender, företagarna.

Att kollektivtrafiken och skolorna rullar på helt utan märkbara restriktioner måste vara extremt provocerande för branscher som inte är i närheten av den smittspridningen. Likaså provocerande för de som blir allvarligt sjuka och anhöriga till döda. Väldigt få medborgare kan avskärma sig helt från personer med barn i skolan eller som tvingas nyttja kollektivtrafiken.Löfven och Tegnell kanske inte förstår, att det är samma elaka virus oavsett om det är på skolor eller på krogen.

Första frågan från en hornalist som inte är begränsad av regeringens presstöd borde vara om de 8 personerna gäller även för skola och kollektivtrafik?

Allt det här handlar i grund och botten om att regeringen fått panik för vården är underdimensionerad i förhållande till befolkningsmängden. Sverige är ett U-land som satsat mer på invandring än sjukvården för den egna befolkningen. Efter den stora belastningen på sjukvårdspersonal i våras har många slutat eller sjukskrivit sig.

Sverige hade kunnat klara den andra vågen om vi inte haft idioter som styr regeringen och FHM. Fortfarande vill ingen ansvariga införa krav eller rekommendationer på munskydd, trots alla andra länder i världen har det.

2 kommentarer:

  1. Alltid för sena .....nu får vi "klippa o klistra o lappa o laga"
    En svensk PK specialitet "vi( dvs. Löfven o Tegnel) såg det inte komma"

    SvaraRadera
  2. 50 pers är ok om alla sitter stilla tex vid scenframträdanden....

    SvaraRadera