lördag 21 november 2020

Media och vänsterpolitiker ljuger ogenerat!

Forskaren Anders Kärnä, deltog i Axess TV där han via ett abstract gav ett litet smakprov ur sin uppsats: "Busy doing nothing: Why politicians implement inefficient policies."

Kärnä: ”Om effektiva reformer och åtgärder är omöjliga ökar ändå sannolikheten att vinna omval om politiker engagerar sig i strategisk förvirring genom att införa ineffektiva åtgärder i stället för att göra ingenting alls.
Det beror på att en ineffektiv reform inte får väljarna att tro att politikern är inkompetent, vilket bristande handling riskerar att göra.
Avsiktlig ineffektivitet som syftar till att fördunkla svårigheterna med effektiva reformer kan därför signalera kompetens gentemot väljarna och själva handlingen i sig kan vara mer viktig än dess effekt.”
Egentligen var Kärnäs påståenden inga direkta nyheter. Vi har vänsterpolitiker som dagligen tillåts syssla med strategisk förvirring i stället för riktiga åtgärder som åtgärdar de problem som finns i samhället. Väljarna kommer fortsatt bli blåsta samtidigt som de röstar kvar dessa "busy doing nothing" politiker. Detta kommer att snurra på i evighet om inte pengarna tar slut eller media börjar avslöja bedrägeriet.
Många har insett att makthavarna ljuger/förvirrar ogenerat och media spelar med. Det som är förvånande är att väljarna tycks närmast vilja bli lurade. Det är helt otroligt. Det hela är ett spel eller en lekstuga för offentliganställda och ”journalister” som går ut på att maximera sin egen ”nyttighet” i samhället. Alla skruvade och fula knep tycks vara ”tillåtna”. Patrik Engellau på Det Goda Samhället ger en träffsäker betraktelse av det svenska sönderfallet:
Jag har länge sett det svenska sönderfallet komma. Troligen upptäckte jag det på något emotionellt plan när jag på sjuttiotalet arbetade på Sida.
Jag insåg att anslagsfinansierade organisationer är omsättningsmaximerande ungefär som att privata företag är vinstmaximerande fast det tog mig lång tid att formulera insikten så fint. Men när jag äntligen kommit så långt drabbades jag av förskräckelse. Sida var ju inte ensamt utan bara en i raden av självsäkra och förhoppningsfulla offentliga välfärdsmyndigheter som skulle göra världen bättre såväl nationellt som internationellt. Det var redan då en bärande politisk dogm att detta projekt var Sveriges skickelse och uppgift.
Det som med förfäran gick upp för mig var att ett samhälle som med stolthet bygger upp ett system av omsättningsmaximerande organisationer med obönhörlig logik måste gräva sin egen grav. När man dessutom betänker att sådana organisationer för liv och kniv inte vill lösa några problem eftersom de så skulle förlora sitt existensberättigande tappar man allt hopp. Jag insåg att det politikervälde som var projektets arkitekt och huvudsaklig förmånstagare var dömt till undergång.”
Leif Östling(vad fan får jag för pengarna) sa i SwebbTV, att det "snart" väntar en kris inom offentlig sektor. Nu vill man återinföra fastighetsskatten, med argumentet att offentlig sektor behöver finansieras.
Jätten kommer att falla tungt och de flesta
korkade svenskar kommer inte förstå någonting. Alla har matat systemet, "monstret" och inte tittat på någon helhet eller tagit till sig andra analyser. Masspsykosen omfattar numera allting.

Vi ser mönstret överallt. RFSL som hittar homofobi eller annan fobi emot en sexuell minoritet, Expo som hittar rasism och skriver ihop långa rapporter om "hotet." Alla hundratals myndigheter som endast spär på skälet till varför de instiftats och som ofta ligger i de
ras namn. Alla opererar också utifrån för-tanken att svensken är en fruktansvärd varelse som måste uppfostras.
Man skapar sina spöken för att ha ett existensberättigande och en säker inkomstkälla och åsiktsfabrik. Frågan är nu i vilken fas av sönderfallet vi befinner oss i.
Självgoda och inkompetenta politiker och byråkrater bygger skattefinansierade kolosser som växer för sin egen skull och gör allt för att inte lösa några problem. Sådana organisationer växer tills de kollapsar av sin egen tyngd och oduglighet och de som skapar eländet fattar kanske inte ens vad som händer.

Den ständiga frågan fortsätter att vara
varför våra makthavare och media fortsätter att försvara mångkulturpolitiken. Förstår de inte att kostnaden håller upp att äta upp allt i Sverige och de fortsätter med massinvandringen som ingenting har hänt!

 

2 kommentarer:

 1. Man torde kunna se hur alla andra konton ökar varje år i statsbudgeten och då blir det naturligtvis brist någonstans. Då hart man valt kontona för välfärden. Där för att det är det område som är lättast att utverka skattehöjningar och nya skatter för. Ingen vill ju ha en sämre välfärd.

  I själv a verket är det kanske inte välfärden som ar huvudanledningen till budgetbrister. Men man finansierar allt annat först och låter välfärden vara sumpen.
  Under senare år har man dessutom låtit kontot för migrationskostnader flyta på löpande räkning. Där är det aldrig några brister som skall täckas. Men det är det permanent i välfärden.

  SvaraRadera
 2. Det svenska folket är likt den misshandlade frun rädd för det okända utanför det kända, ständigt intalande sig att hans misshandel är kärlekshandlingar, att han kommer sluta slå så snart hon böjer sig djupt nog, att all plåga är hennes eget fel, något hon förtjänat.
  Hon kan inte lämna honom, hon är bunden till den verklighet han ger henne, hans berättelse är den enda sanna, han är egentligen alltför mjuk och förlåtande då han inte höjer alla de skatter han hotar med eller inför nya lagar, mer drakoniska och godtyckliga än HMF.
  Han är i det svenska folkets ögon den bäste och ömmaste make, 80% röstar på honom.

  SvaraRadera