söndag 15 november 2020

Har Liberalerna några fler ”utspel” att komma med?

Torkild Strandberg i Landskrona är liberalernas i särklass framgångsrikaste politiker. Efter partiets bottennapp på 2,7% i den senaste opinionsmätningen vill han sätta ner foten i regeringsfrågan och slå fast att liberalerna stödjer Ulf Kristersson som statsminister.

Strandberg till HD och Sydsvenskan: ”Tidpunkten för att lämna in äktenskapsskillnad från Socialdemokraterna närmar sig."

Strandberg har helt rätt i detta, men det är nu helt oviktigt. Genom JÖK:en visade L att man är helt opålitliga och bryter man nu med S också, då kommer ingen att vilja ta i partiet med tång, varken medlemmar, väljare eller andra partier, två år för sent.
Politiskt står man idag för allt som är problem; mångkultur, fri invandring, EU, FN,
Euro, Islam och HBTQ. I stort sett allt som försämrar Svenssons vardag och driver upp skatter(plastkasse), där är L pådrivande, för mer av samma sort. Det är naturligtvis inte bara Sabunis fel.

Sent ska syndaren vakna. Ett ordspråk som passar ”Äpplet fallet inte långt från trädet.” Ingen idé att gråta över spilld mjölk. Har man huggit sina tidigare Alliansvänner obekymrat i ryggen, p.g.a. moralpredikan som ingen begriper, så får man ligga som man bäddar och stå sitt kast. Man har gjort sitt val, man kan inte äta och ha kvar sin kaka. L har korsat sitt Rubricon, det går nu inte att vända tillbaks. En gång svartfot alltid svartfot. Oavsett vad L gör nu, kommer glaset förbli halvfullt.

Frågan är om det finns något lite mer nyliberalt parti, så finns C. Om det mot förmodan fortfarande finns liberalkonservativa kvar i partiet, så finns M. Om någon av dem fortfarande vill satsa lite mer på försvaret eller ha hårdare krav på migranter för få medborgarskap, så finns SD. Foliehatten vet inte om de fortfarande driver frågan om NATO-medlemskap och införa Euro, men även om de skulle göra det, så är det ganska nischade frågor och står kanske inte högst upp på väljarnas prioriteringslista.

En mycket stor majoritet(80%) av svenska folket har i flera undersökning sagt ifrån klart och tydligt, att de vill se en mycket mindre invandring. Migrationsfrågan är den viktigaste som man kan koppla till ökad kriminalitet, bedrägerier, ökat beroende av social välfärd, arbetslöshet och andra, litet mer konkreta och mätbara problem. Xenofobi, rent generellt, är ett annat problem, men i Sverige respekteras fortfarande de som försörjer sig själva och anpassar sig till Sverige - det finns massor av exempel på "accepterade invandrare." Frågan är om någon koalition kan hantera detta, givet att MP, V, L, C och delar av S verkar anse, att det rent principiellt inte skall vara svårt eller begränsat att flytta till Sverige?

L har gått dåligt i opinionen i flera år och väljarna uppfattar L som problematiska under en längre tid, men det var just stödet till S-MP-regeringen som fick många väljare att lämna L permanent. De flesta har nog inte förstått att sveket”, med att stödja sosseregeringen har haft större inverkan än vad många har insett.

Jan Björklund
fick som tack att för att han svek Alliansen som belöning en ambassadörspost i Rom. Utan att ta till överord var det ”han” som är den skyldige till att ett gediget borgerligt parti utplånas. Foliehatten gissar att Annie Lööf bearbetat majorn rejält, så att hon ”slapp” stå ensam med sveket. Löfven lyckades med konststycket att vända en borgerlig majoritet till en röd. TV4 försöker göra denne idiot till folkkär underhållare med Lets dance! Har karln någon värdighet överhuvudtaget?

Vi var väl rätt många som förutspådde denna utveckling i samband med valet av partiordförande. Valet stod mellan vilken kandidat som snabbast tar partiet ut ur riksdagen. De valde Sabuni, vilket var den kandidat som kunde hålla näsan längst ovan vattenytan. Nu visar resultatet att hon också är ett rejält blysänke. Speciellt då hon vek ner sig inför Bagdad Bob anhängarna och lovade partiet att samarbetet med vänstern skulle fortsätta till nästa val. Det löftet gillade inte väljarna och bytte part. Det är fortfarande Bagdad Bobs anhängarna som styr L och de tror i sin enfald att de kan vända detta läge inför valet 2022. De har ingen möjlighet att rädda sitt parti utan att hoppa av samarbetet med vänstern och de måste göra det nu och inte 2022. De som idag styr partiet måste vara endera extremt naiva eller också leva extremt långt ifrån väljarna. Värre inkompetens får man leta efter och som slutord har Foliehatten bara att säga ingen kommer att sörja att L får lämna riksdagen!


Demokratin i Sverige har fått en ny skepnad efter senaste valet.
Dom som röstade på något, fick något annat. Partier som bytte färg.
Sakfrågorna byttes ut mot värdegrund.
Åsiktsfrihet blev uppdelade i bra och dåliga åsikter
Journalistikens uppdrag att granska politiken blev att hitta underlag för personangrepp. Att döma om vem som får prata med vem.
Att verkligheten får skönmålas okritiskt
Att lojalitet med "sina egna" är viktigare att kämpa för att än att sanningen skall få komma fram.
Att politiker inte behöver svara på relevanta frågor, utan kan fritt byta ämne om det behövs.
Denna nedbrytande process kom inte från höger, den kom från vänster.
Det som kom från höger var en motreaktion!

2 kommentarer:

 1. Vad har du för ideer om coronan hatten ,,, skriv nåt ,, i min värld så är det en bluff som gynnar kina som är globalisternas nya värdland ,,, vad tror du ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Pelle
   Antagligen helt rätt...
   Jo, rör sig inte förbundsarken åt öster enligt teologin??rätta mi om jag har fel..

   Mvh Per

   Radera