fredag 6 november 2020

Foliehatten tippar att vi kommer att gå mot en mer globaliserad och konfliktfylld värld med Joe Biden i förarsättet!

Det är ganska troligt att det är kört för Donald Trump att bli återvald. Enligt Foliehatten har han bäddat för detta själv, med alla sina mycket märkliga inlägg på olika plattformar på nätet och att man fick mäktiga intressen emot sig. Titta på dems anklagelser om rysk inblandning.

SvD har en
konstig artikel om att 11% av afroamerikanerna röstat på Trump "mot sina egna intressen. Vilka intressen det handlar får vi inte reda på.
SvD måste ha tittat djup i vinflaskan när man ser rubriken: "Kan man rösta på Trump om man är svart?" Hur fan kan man ens ställa frågan? Det är klart att man kan rösta på Trump. Men det handlar förstås om att den tjusiga politiskt medvetna klassen gillar att sortera grupper i olika fack som förutsätts rösta på visst sätt. Svaga grupper anses vara just svaga och i behov av stöd och klappar på huvudet av den vita liberala eliten som självklart räknar med att de svaga ska rösta för de goda gåvornas givare som det demokratiska partiet i USA eller sossarna i Sverige.

De nämner om en Rob Hendersons tankar om en välbeställd medelklass med kapital att kosta på sig att ha "luxury beliefs", som identitetspolitik. Medan de utan det kapitalet prioriterar mat på bordet.

Rapparen Kanye West får sista ordet: ”Nationell/etnisk Identitet kommer inte av medelklass-lajvande i jakt på status, psykotiska hjärnspöken av skräck för tomrummet eller längtan efter fjärran planeter. Den kommer av ödesgemenskap, upplevs i maggropen av människor vars hjärna är upptagen med reella problem och längtar efter att kunna sänka axlarna och kunna ta ner garden när man möter främmande människor.”

Kanye West har helt rätt i att det är en sorts rasism att se grupper som svaga och beroende. Identitetspolitiken är obehaglig. Vem vill vara ett viljelöst offer som behöver hjälp. Ingen egentligen. Folk vill stå på egna ben och vara sin egen lyckas smed. Det är märkligt att sådana självklarheter har hamnat i skymundan. Men det finns en rädsla för självständiga oberoende människor hos den liberala vänstern. Man vill så gärna vara god och förstående vara alla goda gåvors givare. "Du har det svårt men vi ska hjälpa dig". Typ. Dags nu att sätta ner foten mot medelklassens - den kvinnliga medelklassens i första hand - narcissistiska behov. Kanske är artikeln i SvD ändå en trevare i den riktningen.

I dagens ledare i GP sammanfattar de ganska bra varför Donald Trump drog ”nitlotten!”

GP: ”I princip hela den amerikanska mediekåren gaddade ihop sig mot Trump under en femårsperiod. Sociala medier censurerar idag inte bara inlägg om påstådda oegentligheter kring valprocessen i USA, utan även inlägg av självaste presidenten. Någon censur (eller inviter till "oberoende faktagranskning") av Joe Biden och hans supportrar sker mig veterligen inte.
Upptakten till valet 2020 blev en sorts "folkfront", en bred allians av USA:s professionella klasser, offentliga experter och progressiva företag, alla med ett enda mål: besegra Trump. Man hoppades på en storseger, och man offrade mycket för att nå fram. I stället för en storseger har vi nu ett läge där vinnaren, oavsett vem det blir, kommer att ta hem segern med tunna marginaler.”

 

1 kommentar:

  1. Alltid intessanta inlägg av dig. I slutet är det alltid vinnaren som tar allt.

    SvaraRadera