onsdag 4 november 2020

Är Magnus Ranstorp den nya Jerzy Sarnecki?

SVT citerar terrorexperten Magnus Ranstorp om terror i Wien och han intervjuas hela tiden. Är det den nya Jerzy Sarnecki? Foliehatten anser att hans slutsatser kanske bör ifrågasättas.

Ranstorp gör samma analys som de tyska vänsterterroristerna i RAF, Rote Armee-Fraktion.
Att terror skapar en motreaktion från samhället med repression, kontroll och polisstat. Detta ska då reta upp och väcka upp den politiskt ointresserade allmänheten och få den att vända sig emot samhällets repression och stödja den revolutionära rörelsen. Naturligtvis är det inte så. I den mån folk blev förbannade över avspärrningar och poliskontroller så fattar de, att det var terroristernas fel, alternativt välkomnade samhällets kraftiga gensvar. Utom trendkänsliga intellektuella som kunde göra sig ett namn på att oja sig över polisens "förtryck."

Ranstorp tror att repression, hårdare straff och poliskontroll leder till att muslimer i allmänhet börjar ta avstånd från det svensk samhället och drivas in i radikalisering. Den vanlige muslimen blir inte radikaliserad av att polisen letar terrorceller och slår till mot radikala mosk
éer, utan de anser detta vara rätt.
Muslimska aktivister däremot, kommer att utnyttja allt som händer för att driva på radikalisering. Där spelar det ingen roll vad som egentligen händer. För dem är det viktigt att försöka trycka tillbaka samhällets kontroll av
Islam, islamister och radikalisering. Därför försöker de sätta en verklighetsbild av att det är samhället avoga inställning som driver fram radikalisering. En tanke som aldrig någon skulle få för sig att tillämpa på nationella rörelser.

Skillnaden mellan muslimer och icke-muslimer finns redan. Ett annat av mål med terrordåden är att vända folk mot folk, enligt Ranstorp. Muslimer är per definition enligt Koranen emot andra människor som de anser vara orena. Frågan är inte om människor kan vändas mot dem och de välkomnar att vara en utsatt grupp.
Det blir en konsekvens av vad de gör, de skapar polarisering i samhället.
De senaste terrordåden har ökat muslimhatet och främlingsfientlighet mot olika invandrargrupper. Det blir därför lättare för dem, att värva personer som utsätts för hat, att få dem börja sympatisera med IS.

Det är omöjligt för en vanlig icke-muslim att
känna till hur muslimerna tänker. Muslimer i Sverige anklagar svenskarna för att ha diskriminerat dem. Detta motiverar att de kan sympatisera med IS. Muslimsk invandrare har till stor del nytta av välfärdsbetalningar. De ogillar att vara beroende.

Den islamistiska separatismen vill skapa en parallell samhällsordning som går emot våra värderingar och styre
s sätt. Det som bland annat ger rörelsen syre är segregationen som finns i vissa bostadsområden, där islamisterna fyller ett tomrum.

Intressant är att revolutionärer och radikaler kommer inte sällan från familjer som har de bästa ekonomiska förhållandena – se på Usama bin Ladin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar