måndag 9 november 2020

Opportunisten SD Mattias Karlsson hoppar av Trump-skeppet!

Mattias Karlsson är kritisk till Trumps agerande. MK anser att Donald Trump sedan valet fört en hård retorik och bland annat hävdat valfusk.

Mattias Karlsson till SVT Nyheter: ” Man får ju se om det ligger något i de här stämningsansökningarna som har lämnats in. Jag tycker att det är djupt oansvarigt att uttala sig på det här kategoriska sättet utan att ha några belägg innan saken har utretts rättsligt. Det tycker jag inte anstår en ledare.”

Foliehatten anser att det var ett stort misstag av SD att ge sin in i samarbete med amerikaner och i synnerhet republikanerna. Till och med Moderaterna fattar det här. Mattias Karlsson verkar först nu fatta hur farligt det är att ha relationer med GOP.

Foliehatten gillade Mattias Karlsson bättre när han var "sossig" och pratade om fattiga svenskar, än när han var en vän till GOP. Du ser inte Victor Orban ha sin snabel upp i häcken på amerikanerna. Han är vänlig, diplomatisk och bestämt men håller låg profil i sin relation med dem. Man ger sig inte in samarbeten med amerikaner, utan att behöva binda upp sig på något sätt. Skulle vara väldigt intressant att få höra de diskussioner som MK hade med amerikanerna.

Nu fimpar också Fox News Donald Trump enligt Breitbart
som resulterar i att Breitbart fimpar Fox och Conservative Inc. Vilket såklart inte spelar någon roll för Fox och Conservative Inc. eftersom de är så mycket större än Breitbart.

"Trumpismen" är över. Barack Obama noterade korrekt att Trump är skapad av GOP. Ett parti som ständigt visslar om allt möjligt på högerkanten för att få röster. När de väl har tagit makten gör de tvärtom. Precis som Donald Trump. Notera nu att Foliehatten gillade Trumps "kaospolitik". Det skapar oreda - vilket på sikt hade resulterat i att den transatlantiska länken hade fallit sönder och där ett självständigt Europa hade kunna resa sig. Det är nog den enda fördelen man ser med Donald Trump - men det är klart. Om Trump hade varit en Pat Buchanan eller Ralph Nader hade man såklart velat ha kvar den länken men så länge USA är liberalt, så nej! Så länge USA styrs av "liberaler" så föredrar Foliehatten Kina framför USA.

Samtidigt är Foliehatten mycket förvånad över att ett land med så många invånare inte kan "vaska fram" två bättre kandidater för president posten. Finns bara en anledning till varför dom två över huvud taget var huvud kandidater. De som har den riktiga makten ville det. Vad folket vill är inte viktigt.

Många har har inte förstått hur illa insyltad Biden är och hur detta öppnar upp vägen för ett inre kabinett som kommer att sätta agendan. Men nu får vi glädjas med amerikanerna att de fått precis vad de ville ha, en ny 78-årig president som blir 82 år när han ställer upp för återval. Enligt en norsk överläkare i psykiatri som studerat Joe Biden, är han dement.

Republikanerna håller på att summera och ladda om till 2024. På Fox News så summerade de redan att strategin att om be sina väljare att inte använda förtidsröstande, utan att istället rösta på valdagen, inte var så klokt. De kommer att fokusera på att skaka fram någon som tilltalar bredare som kan föra sig och ena till 2024. Donald Trump kommer att vara ett avlägset minne då. Det kommer att ha hänt massor där emellan och folks minne är kortare än vi vill erkänna.
Det verkar gått bättre för republikaner
där det varit senatsval. Kan det tyda på, att mainstream republikaner har röstat på Biden i presidentvalet, men på republikaner till senaten i högre grad.

Nu måste svensk media ställa om efter alla artiklar om Trump och att de ska lära sig att världen är mer än Trump och bevaka Kina och Ryssland på samma sätt som man bevakar USA. Ryssland ett mycket intressant land med en livlig politisk diskussion bland folk trots att man är en renodlad diktatur. Det är väldigt spännande hur det kommer utveckla sig. Speciellt om man hamnar i en situation när galjonsfiguren Putin ska bytas ut pga sjukdom.

Men med tanke på att svensk media knappt vet vilka som är statsöverhuvuden i Indien och Kina, är det väl för mycket att begära.

 

4 kommentarer:

 1. Jag fattar ingenting hatten ,,, kalla mej dum i huvet men nu vet i faan vad som tagit åt dej

  SvaraRadera
 2. Hur kan du gilla mk ,,,, uteslöt ungdomsförbundet,, hånglar med expo ,,,, jag tar om det igen ,,, hånglar med expo ,,,, håller på med uteslutningar av flera bra medlemmar

  Trump var på rätt väg ,, helt klart var det så ,, o han skulle aldrig ta upp detta med valfusket om han vore en sd-mes

  Du såg ju vad sd ledningen protesterade när val-hemsidan på tv blev nerstängd o öppnades med ett mycket sämre resultat än innan,,
  Nääää inte ett ljud hördes från skitstövlarna ,,, vilka hjältar

  Men sd ärutvalda att leda kommunistregeringen efter nästa val då får dom sin belöning ,,, men först måste det bli ekonomisk o samhällilig kaos o det är vi på väg mot ,,,,, allt enligt fn agendorna 20-30 nwo ,, trump var vårt enda hopp

  Jag förstår mej inte på dej ibland m

  SvaraRadera
 3. Var någonstans står det att jag gillar MK? Jag skriver jag gillade MK bättre när han var "sossig"! En gradering uppåt, men långt ifrån att gilla!
  Tydligen får jag i klartext skriva min mening.
  Nu gör jag det: Foliehatten gillar inte MK!

  SvaraRadera
 4. Själv röstade jag på Afs i sista valet.
  SDhar blivit för mjuka i hullet. När de började krypa för Lilluffe passerades en smärtgräns.
  Ulf den störste falskspelaren i hela riksdagen. Protegé till den skallige.

  SvaraRadera