måndag 16 november 2020

Fusket med LSS tycks aldrig sluta!

Det händer ofta att personer som ”spelar” sjuka avslöjas. I en artikel i Aftonbladet avslöjar de att en kvinna avslöjats med att spela både blind och ha MS! Hon kunde inte äta, klä sig eller gå på toaletten själv. Kvinnan avslöjas av polisspanarnas smygtagna bilder, när hon gick långa promenader i raskt tempo.

Hur kan det ens vara möjligt att lura läkare, att man har dessa sjukdomar! Över 7 miljoner har hon fått och enligt FK så är, mer än hälften av all assistans bedrägeri.

När läkaren som skrivit 55-åringens intyg till FK fick se spaningsbilderna på kvinnan, och att hon till och med kan gå i trappor utan problem, säger han att han känner sig lurad.
Läkaren: ”Man blir arg och känner sig utnyttjad. Jag förväntade mig inte att se den här funktionsnivån. Hon har förfalskat synen mycket. Om hon inte sagt att hon såg så dåligt skulle jag inte ha skrivit att hon behövde så mycket hjälp.”

Ögonspecialister har bedömt att kvinnans syn är så dålig att hon uppfyller kriterierna för att anses som blind.”

Förmodligen är detta avslöjandet ”Toppen på isberget.” Det här är väldigt utbrett. Foliehatten känner en person på FK som talat om att hisnande siffror betalas ut. Pengar vi aldrig kommer att få tillbaka. Lägg därtill alla pensioner/bidrag som betalas ut till utlandet. Det senaste året har flera uppmärksammade fall avslöjandets. När tom ministrar i MENA-länder fått bidrag. En pensionerad läkare hade för ett tag sedan ett inlägg på FB, där han skrev rakt ut, att invandrare som kommer hit och blev svenska medborgare efter några år och så fort de fick medborgarskapet flyttade de tillbaka till sitt hemland. Där de lever på bidrag/pension från Sverige. UG hade för något år sedan ett reportage om personer från Balkan som fuskade med att inte anmäla, att personer hade dött till myndigheterna och släktingarna hämtade ut deras pensioner.

Detta ständiga fusk med assistansersättning kostar åtskilliga miljarder och suger resurser från de stackare som verkligen har behovet. Oftast är det invandrare som fuskar. Dels har de inte samma moral som svenskar, dessutom saknar myndigheterna ofta sjukdomshistorik.
Läs här om hur utbrett fusket är!

I dag har knappt 20000 personer personlig assistans, varav cirka 4000 är barn under 16 år. De får LSS genom den statliga assistansersättningen eller genom kommunen de bor i.

LSS började fungera 1994 och den budgeterades till en miljard. Nu kostar LSS, över 30 miljarder om året. Ökningen av de skenande kostnaderna har berott på det enorma fusket och det är ett importerat problem, med handel av funktionsnedsatta som fungerar som en slags människohandel som är den stora orsaken!

Regeringen tillsatte en utredningen för att se över assistansersättningen och delar av lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). När utredningen tillsattes 2016, var kravet att bromsa kostnaderna och föreslå besparingar och de beordrade FK att bryta utvecklingen. Utredningen presenterades i början av 2019 och möttes med enorm kritik och de flesta ansåg, att den borta läggas i närmaste papperskorg. Regeringen tog till sig den massiva kritiken och tillsatte en ny utredning och den skall vara klar 2021 och att kostnaderna kan få öka!

Utredningen hade totalmissat att att svenska kommuner har blivit allt sämre på att se till, att de som har fått laglig rätt till hjälp enligt LSS eller SoL, faktiskt får hjälp. Inte ens hot om ekonomiska sanktioner har rått på kommunernas "lagtrots!"

Att kommuner i vissa fall inte verkställer beslut enligt SoL och LSS är ingen ny företeelse. Men varken personligt vitesansvar, sanktionsavgifter eller rapporteringsskyldighet har lyckats råda bot på kommunernas lagtrots och ovilja att följa kommunala beslut och domstolsavgöranden.


Makthavarna blundar totalt för, att skenande kostnaderna till stor del beror på importerade migranter som är i behov av LSS.

Merit Wager avslöjande på sin blogg, är skrämmande fakta och chockerande läsning:
Undrar just om folket (och politikerna och journalisterna) vet att det förekommer specialimport av totalförlamade stackare som utan tjafs, direkt efter ankomsten, klassas som kategori 1, enligt LSS lag 1993:387 om stöd och service till vissa funktionshindrade? Importörerna kan därefter anställa sig själva som personliga assistenter (30.000 i månaden) utan att göra ett smack, eftersom den importerade får sitta för sig själv i en rullstol i ett hörn och skita ner sig tills knappt öronen sticker fram.
Personen tas till Sverige på anknytningsbasis, uppehållstillståndet finns inklistrat i passet redan före inresan. Skatteverket
är nästa anhalt för inskrivning och efter någon vecka personnummer. Försäkringskassan och närmaste vårdcentral för en första kontakt med den svenska sjukvården, där man inte kan göra annat än att konstatera att personen är:
totalt funktionshindrad
och i behov av 24/7-omhändertagande. Ärendet blir ett LSS-ärende där personen själv får avgöra vilka som ska bli hans eller hennes personliga assistenter.
F
K utbetalar en klumpsumma om cirka 250 kr/timmen för beviljad tid, vilket kan innebära årliga miljonbelopp eftersom den funktionshindrade kan behöva anställa 15-20 personer för att täcka veckans alla timmar, sjukdomar, semestrar, etc.

Under senare år har ett stort antal grova bedrägerier(de flesta migranter) avslöjats. De kriminella gängen i Södertälje som skötte människohandeln, omsatte 2 miljarder på att ta hit irakier.

I ingetdera av dessa fall görs någon prövning av om personen vistas lagligt i Sverige eller ej. Vad ska vi då med 3a kapitlet i utlänningslagen till? När det gäller handel med funktionsnedsatta, så fungerar det som med all slags människohandel. I hemlandet sitter en klanledare eller släktledare. Klanledaren bestämmer vem som ska gifta sig med vem, vilka som ska få söka asyl i Sverige eller vilka handikappade i deras klan eller släkt som ska få säljas till svenska uppköpare.
Dessa ledare bestämmer även hur deras underlydande ska leva här. Personerna betalar också en summa
varje månad till denna klanledare. Följer man inte de här reglerna drabbas de kvarvarande nära släktingarna i hemlandet. Det finns även en kulturellt hård kodex att följa vad klanledaren vill. Det är vad hedersbrotten ytterst handlar om. När en migrant handikappad väl kommit till Sverige, så ska de anlita ett assistansföretag."

Hur kan Sveriges makthavare(sossarna) sitta och titta på, denna import av LSS migranter som så totalt utnyttjar vår välfärd? När sossrna satt i opposition var de starkt kritiska mot regeringen Reinfeldts hantering av sjukförsäkringen (bl.a. i debatten om den s.k. "stupstocken") och som sossarna gick till val på 2014, att föra en mer "human" politik.

I den nedlagda utredningen försökte man försämra LSS för barn under 16 år och
den stora anledningen är importen av LSS migranter och man kommer undan med detta? Om förslaget i utredningen hade gått igenom med försämringarna, hade det gått ut över de svenska barn som behöver hjälp enligt LSS. Det hade också kanske inneburit många familjetragedier!

Sossarnas
humana politiken är inte annat ett stort bedrägeri, för de mest utsatta i samhället. Sedan är det betydligt lättare för sossarna, att peka finger mot andra partier, än att ha torrt på fötterna själva. 

4 kommentarer:

 1. Den som tar är brottslig och den som ger är dum!

  SvaraRadera
 2. Den som tar är brottslig och den som ger är dum!

  SvaraRadera
 3. När det gäller import av valboskap är ingen kostnad för stor varken vad gäller ekonomi eller brottslighet.
  Att behålla makten går före allt annat.
  Sossarna är inte värda annat än förakt. Folkförrädare.

  SvaraRadera
 4. Asyl-, anhörig-, arbetskraftimportwn försörjer det VälfärdsIndustriella Komlexet. VIK lever gott på skattebetalarnas slit. VIK våga själva varken tänka eller prata om allt fusk för då får de sparken av värdegrundsmaffian och utan sin höga lön blir dessa nollor mindre än ingenting.

  SvaraRadera