torsdag 12 november 2020

En vänsterpartist ser rasim i allt!

SDs Tobias Andersson har tagit initiativ till "Riksdagens nätverk mot svenskfientlighet." I slutet av oktober inbjöds samtliga riksdagsledamöter in till ett uppstartsmöte via en videokonferensprogram den 9 november.

I inbjudan skriver Tobias Andersson: "Allt oftare framgår det med all tydlighet att olika brott, inte sällan med vålds-, och/eller sexualbrottsliga inslag, utförs helt eller delvis som en konsekvens av en underliggande svenskfientlighet hos förövaren. Offren väljs ut baserat på att de bedöms vara svenska och under övergreppen kan upprepad svenskfientlighet uttryckas."

Frågan är om Tobias Andersson vågar ta begreppet antirasism i sin mun eller om det finns några andra överväganden bakom varför han inte säger rakt ut att han ägnar sig åt ett antirasistiskt arbete. Svenskarna skulle då bli ett folk bland andra folk.

Om han gör det gör han ett präktigt självmål. Antirasism är inte omsorg om svenskar. Antirasism är t ex mordet på Tommie Lindh, IKEA-mordet på en mor och son för att de "såg svenska ut", Robert Aschbergs drev-TV, Expos olagliga åsiktsregistrering och när journalister pissade i Jimmie Åkessons sons sandlåda.

Antirasism bör man göra sitt yttersta för att aldrig nånsin bli förknippad med. Det har varit ett förgiftat ord sedan det först myntades. Att försöka omdefiniera ordet till nånting det aldrig har betytt är rent självskadebeteende: ett idiotiskt legitimerande av allt som antirasisterna har gjort emot oss genom åren.

"Svenskfientlighet" fungerar bättre än "rasism." Bättre än att prata om "rasism mot svenskar" är som sagt "etniskt hat mot svenskar".

Samtidigt är rasism i meningen "okulärfenotypisering" något helt naturligt och rutinmässigt. Fördomsfullhet, intuition och instinkt är något fundamentalt mänskligt och enda sättet att navigera vardagen. Det sitter i generna att inte lita på främlingar och ett annorlunda utseende är inget annat än en genväg i kategoriseringen. Historiskt är det som sagt inte alls så att fiendskap och misstänksamhet mellan individer som ser olika ut måste vara värre än konflikter med närbesläktade. Där utseendet är diffust har det ofta skapats olikheter genom klädsel eller t o m kroppsstympning för att sortera mellan in- och ut grupp.

Om en kurd med en blick icke-kurdifierar en svart afrikan, så är det en form av "rasism" som inte måste vara förenad med illvilja. Det är processen att preliminärt sortera efter utseende som alla människor ägnar sig åt, oavsett utseende.

Det är i nästa led som det moraliska kommer in och olika utseenden förknippas med olika rätt- och skyldigheter. Som när just vita svenskar förväntas inte dela in i vi-och-dom, trots att alla andra gör det. Det är att kräva en åtskillnad, en apartheid. Alltså rasism i den moraliskt klandervärda betydelsen.

Han får mothugg från vänsterns riksdagsman Ali Esbati som säger:”Ett rasistiskt utspel.”

När Ali Esbati kräver att etniskt hat mot svenskar ska fortsätta osynliggöras, så gör han sig delaktig i de strukturer som drabbat och drabbar svenska individer i vardagen. Hans ord är medhjälp till hatisk handling och våld mot konkreta offer, när de riktade motåtgärderna uteblir.

Den sedan decennier inlärda sinnebilden för hur en rasist/nazist/fascist ser ut har konsekvenser för människor som passar mallen, som Tommie Lindh gjorde. Sinnebildens skapare och förstärkare är inte fria från ansvar för dess följder.

Synar vi vad Ali Esbati står för, hittar vi en hel del intressanta saker. Han anser att man inte ens skall debattera med SD, endast möta dem med tystnad och demonisera i media. Ränderna går aldrig ur denna tvättäkta kommunist och det är en vidrig demokratisyn.

Ali Esbati har tidigare varit i blåsväder vid flera tillfällen. För några år sedan hoppade Esbati på Alice Teodorescu, då politisk redaktör på Göteborgs-Posten, för "högerextrem hetsanförare" via Twitter.
Alice: ”Om detta är nivån från en folkvald, vad ska vi då förvänta oss från anonyma nättroll.”
När Expressen kontaktade Esbati vill han inte utveckla anklagelsen om att Alice Teodorescu skulle vara "högerextrem". Han hänvisar bara till en sida på Wikipedia om "högerextremism".
Esbati i ett SMS till Expressen: "Det är ju aldrig något facit, men kan vara en bra början om man saknar förkunskaper."

När Expressen frågar Ali Esbati om han vill säga något mer kommer svaret:
"Inte till dig, nej. Ha en fin kväll!”

När han var ordförande för Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster 2004 avslöjades en sexskandal som ledde till att han hoppade av uppdraget. Flera kvinnliga medlemmar vittnade då om hur de utsatts för sexuella trakasserier av manliga kamrater i förbundet.
– Killarna betraktar inte oss tjejer som politiskt självständiga varelser. Vi anses inte kunna tänka själva, sa en kvinnlig medlem då till Expressen.

Ivar Arpi kommenterade detta i ett Facebookinlägg: Fidel Castro var en hjälte. Hugo Chávez var strålande. Terrororganisationen PFLP gör bara motstånd mot Israel. Men Arpi, Hakelius och Teodorescu – de är ta mig fan extremister! Tack Ali Esbati för att du säger sanningen som kapitalistsvinen och deras lakejer försöker tysta ned.
Och tack för dina initierade analyser: "ingenting över huvudtaget tyder på att al-Qaida existerar som organisation eller Abu Musab al-Zarqawi existerar som person."
Abu Musab al-Zarqawi grundade alltså Islamiska staten i Irak. Men det kan nog vara så att inget alls överhuvudtaget tyder på att IS existerar i dag heller. Kan nog vara – är troligen – en komplott av CIA och Mossad. Låt inte borgarna lura er.
Ja, Ali, självklart kan jag hålla din öl medan du kommer på något ny.”


Hela historien fortsätter och till slut det blir mycket pinsamt för Ali Esbati!
Arpi: ”Ali Esbati vill att andra tar ansvar för anonyma twitterföljare, men vill inte ta ansvar för vad han själv säger!”
Arpi: ”Nu har Ali Esbati svarat. Eller han har "svarat". I stället för att motivera varför han kallar Alice Teodorescu, mig och Johan Hakelius för "högerextrema hetsanförare" angriper han små twitterkonton som varit taskiga mot honom. Ali Esbati vill alltså att andra tar ansvar för anonyma twitterföljare, men vill inte ta ansvar för vad han själv säger.
Nä, i stället för att motivera sitt omdöme upprepar han det och blandar även in "brunt" och "fascism". Ingen kan väl undgå vem som är ond då, eller? Good guy vs evil borgarfascister. Och ser att Jonna Sima tackar honom i en kommentar. Ingen av dem har hittills velat försvara vad de själva säger. Den blinde leder den döve.
Och visst, jag skulle kunna visa vad folk har skrivit till mig efter Jonna Sima och Ali Esbatis texter. Men är det verkligen gråta ikapp som är det mest intressanta? Alla offentliga personer får osakliga idioter efter sig. Blocka dem och gå vidare med livet.
Så torka tåren och föregå i stället med gott exempel och motivera dina egna ord. Men det orkar inte, Esbati. Det klarar inte Jonna Sima. Mycket lättare att spela offerkortet.
Bara en tidsfråga innan någon skriver en bekymrad text om näthat.”

Klart att det är rasistiskt att förundra sig över den nya adelns sätt att röra sig på offentliga platser. Fattades bara annat.
Ali Esbati: "Rasism" att kommentera hur jag går!

Riksdagsledamoten Eli Esbati (V) anser sig ha blivit utsatt för "rasism" på grund av att en man sade till honom och hans dotter att inte gå i bredd på trottoaren. Det är på Twitter som vänsterpartisten Eli Esbati vittnar om en påstådd "rasist"-attack som han utsatts för. När politikern var ute och gick med sin dotter sade en man åt de båda att gå på rad och inte bredvid varandra, berättar han. Detta, "de små signalerna", utgjorde rasismen, enligt Esbati. Men i kommentarsfältet är det många som ifrågasätter vad han pratar om, och vad som egentligen var rasistiskt.

Det här är så mycket allvarligare än man först tror. Man suckar lite, "jaha, nu är kommunisten igång med nazistanklagelserna igen, gäsp...", och så går man vidare.
Men så
tänker man till...
Hela västvärlden är
idag full av sådana här PK vänsterpolitiker, journalister och kändisar. Ali Esbati är ett praktexempel på vilken nivå de ligger och plaskar på och det korkade svenska folket köper det här. Folk röstar på dem, folk tror att deras förvirrade nonsens faktiskt ska leda till något vettigt. På allvar.
Vem som helst med normal intelligens, inser att personen de mötte var irriterad över att de tog plats på gångbanan då de gick i bredd. A
lla
inser detta. Till och med vänsterfolk, Antifa och BLM-människor inser det och ändå så tas sådana här människor på allvar.
Det är skrämmande. Riktigt jävla läskigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar