onsdag 25 november 2020

Foliehattens funderingar del 12!

 Kinas BNP per capita kommer ligga ungefär mellan Bulgarien ($14,856) och Rumänien ($19,840) år 2025. Kineserna kommer fortfarande vara ett utvecklingsland om fem år men starkare än idag. Även om Kinas tillväxt är sämre så fick Kina snabbt en lösning med Covid-19-krisen. Alla kineser uppmanas att ta C, D-vitaminer och zink och smittspridning är enligt officiella myndigheter mycket låg. Sanningshalten i detta får var och en bedöma själv!

EU och USA har ännu inte lyckats med detta och det skadar amerikansk och europeisk ekonomi. Kina är inte dummare än att de ser att USA och västra/norra EU knappast blir rikare eller för den delen bättre rustade för framtiden.

EUs “Gröna” har steg för steg drivit EU att utfärda direktiv om allt strängare bestämmelser för bilars avgasrening. Sedan september 2017 gäller normen Euro 6 med särskilda krav för mätning under verkliga förhållanden. Nu kräver de “Gröna” den nya normen Euro 7 som skall läggas fram 2021 för att träda i kraft 2025. De gröna khmererna kommer att döda den industri som tillverkar fossilbilar/lastbilar och miljontals kommer att bli arbetslösa. Om det sedan inte finns ellastbilar som har samma kapacitet som en fossildriven, bryr sig inte dessa khmerer om!
Man yrar om elslingor i vägen!
Det enda kineserna behöver göra är att sitta still i båten i ungefär två decennier. Det är beräknat att Kina går om Greklands BNP per capita omkring år 2040.
Grekland brukar anses vara botten av ett fullt utvecklat land. IMF estimerar följande för år 2025;
Grekland PPP per capita $38,260 (Kina; $25,307)
Grekland BNP per capita $25,441 (Kina; $16,284)
Det vill säga ungefär tio år efter att Kina går om USA som världens största ekonomi (BNP, nominellt) omkring år 2030.
Kina ligger före USA inom ett växande antal områden varav en del är hittar vi oss militären. USA har skeppat ut stora delar av deras kommersiella varvsindustri till utlandet, medan kineserna byggt upp sin kommersiella varvsindustri till världens största. Kina är också en av världens största producenter av stål. Att Kina skulle köpa fossilfritt stål från Sverige som blir 30% dyrare, finns inte på kartan.
Kineserna kan nu producera avancerad skepp och de kan göra det mycket snabbare än USA. Kinas flotta är större än den amerikanska, men mindre räknat i ton på grund av att Kina bygger mindre skepp, men mer tekniskt avancerade skepp. Pentagons senaste rapport slog fast att Kina förväntas år 2035 ha helt moderniserat sitt försvar till västerländsk standard. Detta är också Kinas officiella mål. Kina har inte någon världsordning att upprätthålla och det gör att Kina kan allokera sina resurser till modernisering medan USA måste till exempel ha 30,000+ trupper i Tyskland för skicka en signal till Berlin, att det är Washington DC som bestämmer.

I slutändan handlar det om tid och kineserna kan vänta. När USA är tillräckligt försvagat är det bara att slå till och ta tillbaka Taiwan och sparka ut USA från Asien. Detta projekt har redan börjat med RCEP-avtalet mellan nästan alla östasiatiska länder. Detta är världens största handelsavtal och USA och EU är inte med i detta avtal. Precis som i Sverige arbetar den ideologiskt liberala
gröna eliten i USA dubbeltimme för att förstöra allt som fungerar i USA och EU, så det är inte överdrivet svårt för Kina att konkurrera ut västvärlden. Foliehatten tror att detta är vad Macron ser när han sätter upp sitt finger i luften, för att se från vilket håll det blåser. Att Löfven & Co inser detta, är helt uteslutet. De har istället fullt upp med att förolämpa kineserna, med stöd till diverse märkliga personer, vilt påhejade av den köpta median. 
Visegradländerna har ungefär samma inställning som Kina. De bygger upp det egna ekonomin och förbättrar det egna, efter alla år med Sovjetdominans som totalförstörde deras ekonomier.
Polen har idag en större ekonomi BNP än Sverige och är EU:s sjätte största ekonomi. År 2025 kommer Kroatien, Ungern och Polens BNP per capita ligga drygt $3000-4000 bakom Grekland. Ungern och Polen passerade Grekland i PPP per capita för ett par år sedan och Kroatien kommer ligga precis under Grekland i termer av PPP per capita år 2025.
Tjeckien, Litauen, Spanien, Italien, Estland och Cypern kommer år 2025 ha ett PPP per capita som tangerar Storbritanniens. Allt eftersom blir utvecklingsländerna färre i östra EU och där med balanseras makten mellan västra Europa och östra Europa. År 2025 kommer Sverige ha ett PPP per capita på $62,654 medan Tjeckien kommer att ha ett PPP per capita på $52,916. Tjeckien klassificerades så sent som
år 2009 som ett utvecklat land.
Invandringen till Sverige samt andra faktorer dämpar rejält Sveriges och andra västländers per capita tillväxt och därmed så kan de mer homogena östeuropeiska länderna snart passera även mycket rika länder som Sverige. Det går fort i östra Europa med den ekonomiska tillväxt. De beror mycket på att de vägrat ta emot migranter som är en enorm ekonomisk belastning för de länder som tagit emot många.
Med undantag har de lyckats bättre att stävja Covid-19 än västra Europa. Utan tvekan är USA och deras västerländska marionetter Kanada, Australien, Nya Zeeland, Norden och västra Europa på sikt körda med sin gröna politik som vrider tillbaka utvecklingen. Utan ett ekonomiska övertag kan de inte driva en liberal världsordning.
Kina har varit klara med, att de inte tänker exportera sin konfucianska statskapitalism och högkultur till västvärlden. Det kommer bara en sak från Beijing precis som från Moskva - en multipolär världsordning med respekt för världens nationer och handelsvägar.
Från Washington DC(Biden), Ottawa, London, Bryssel och Stockholm kommer det tyvärr mest hat, hot och grönt svammel. Det kanske inte är så konstigt eftersom västvärlden nått sin zenit och nu faller jämfört med övriga världen. Sådant föder extremism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar