tisdag 10 november 2020

När skall Public Service sätt punkt för det amerikanska valet?

SVTs Agenda kan inte sätt punkt för vad som hänt i USA, utan måste älta detta in absurdum. I söndagens Agenda hade de bjudit in judinnan Anne Applebaum.

Hon säger själv, att hon är globalist och bor/lever idag i Polen med polskt medborgarskap och sitt amerikanska. Kanske är det dags att packa resväskorna hem igen när demonen är borta och hon är nog inte så välsedd i Polen, precis som Trotskij. I Agenda ägnade sig Anne åt en demonisering av Trump och möttes inte av en enda motfråga av programledaren.

Det har förundrat Foliehatten att under fyra år över just judarnas hat mot Trump. Det finns undantag," men de är inte många, i alla fall inte bland de som syns i media. Trump var inget hot mot denna grupp som han inte var mot andra. Finanseliten led inte av honom eller akademierna eftersom han värdesatta universiteten och företagandet tog ingen skada. Han var svår att kontrollera och judar vill ha ordning, kontroll och själva utstaka historien och en pain in ass" för liberala media var Trump.

Applebaum lät som att historien nått sitt slut, när Trump är borta, det som Fukuyama trodde med Berlin-murens fall på 1990-talet. Trump är/var ett hot mot det "internationella?" Internationalen? Trotskij review? Applebaum får problem i sin historieskrivning framöver.  Världen är mer komplex idag, än den var 1910-30 och 1945-2010.

Ett Kina - mindre socialistiskt än USA - tar inga hänsyn till ekonomisk eller liberal politisk - internationalism om den inte ger mest till dem själva och en sak är nog ganska klar, med en krympande världsmarknadsandel för USA, krymper den för alla grupper i USA. Trump ville inte begränsa USA:s världshandel, men han ville skapa fler jobb i USA. Det kan väl Anne Applebaum inte haft något emot
och Biden är tigern att tämja Kina? Applebaum har inte skrivit något demoniserande än om Xi jinping, med det kommer inom 5 år säger hon.

Foliehatten har läst Anne Applebaums bok JärnridånDen är rätt bra. Läser man den rätt, så är det fokus på förlusten av frihet som Anne lägger fokus på. Globalism med bland annat mångkultur och generös invandring står då idag för den här friheten och Trump med andra kritiker i Väst hotar den. Saken är förstås att de som nu bor i Östeuropa och således var med när järnridån var ett faktum inte skulle hålla med henne.

Anne har inte tappat äpplet långt ifrån medsystrarna Rosa Luxemburg och Simone Weil. Globalismen är dåtidens Internationalen, Wall Street och Silicon Valley (båda pumpade in ansenliga miljarder dollar i Biden-kampanjen) är nutidens svar på Spartakisterna. Då gällde politisk idealism och nu ekonomisk gränslöshet. Det förra slutade först i Järnridån, därav Annes anateman mot Stalin -Trotskijs baneman och till slut i en krasch för hela systemet. Hade Trotskij vunnit maktkampen hade muren aldrig byggts kan man gissa att Anne menar, hon spekulerar så väldigt friskt.  Faktum är, att hon är mer än spekulerade - hon fastslog och underströk och slog igen boken. "Den mest katastrofala presidenten i USA:s historia", enligt henne, var nu äntligen ett avslutat kapitel. Gissar starkt på att Anne om hon fötts 100 år tidigare skrivit under på allt i stort som Luxemburg och Weil skrev och agiterade för.

Alla undrar säkert om Anne Appelbaum är ett stort namn och relevant i dagens debatt! I de svenska huvudstadens bibliotek kastas böcker ut. Bibliotekarierna går igenom och gallrar böcker som inte har lånats av någon under de senaste två åren. Biblioteket är rätt intressant för deras introduktion av mångkultur. Biblioteken i Stockholm ger ofta invandrare olika arbeten. De mest etniska svenska bibliotekarierna gillar i allmänhet att vara agenter för mjuk integration. De vill gärna tro att de muslimska tjejerna som studerar i biblioteket kommer att integreras och bli svenska. Kanske en del av iranier kommer att vara svenskar, men inte somalier och hazarer.

Bibliotekarierna kan beställa Anne Appelbaums kompletta verk, men de nya svenskarna kommer inte att läsa dem. Appelbaums fantasier om det mångkulturella paradiset som saknar nationalism, etnicitet och religion kommer att förbli avlägsna och orealistiska under vår livstid. Det mångkulturella Sverige är en monokultur en oduglig varelse. Anne Appelbaum kommer inte att vara relevant eller vara ett stort namn i dagens debatt. Mycket märkligt att SVT Agenda lyfte fram henne.

Den som lyssnade på SR, Studio Ett, där säger Trump jr, att Pfiizers släpp av det nya Covid-19 vaccinet medvetet fördröjdes till efter valet. Om nyheten kommit före valet hade det gynnat Trump. Djupa staten framme igen

 

1 kommentar:

  1. https://www.friatider.se/forrevolutionar-situation-med-biden-vid-makten
    Valkuppen mot Donald Trump kan innebära att vi står inför en historisk förändring av USA med stora konsekvenser för den västerländska civilisationen. Risken för en framtida folkresning är inte obetydlig, skriver Dan Ahlmark.

    SvaraRadera