onsdag 18 november 2020

Foliehattens funderingar del 9!

Det har framkommit att USA spionerar på Sverige genom sin militärbas i Danmark.

Amerikanska underrättelsetjänsten, NSA, spionerade på Saab och andra aktörer inom såväl svensk som dansk försvarsindustri. Det rapporterar Danmarks radio. Enligt radiokanalens uppgifter ska avlyssningen ha skett från Amager söder om Köpenhamn.
NSA:s spionage ska ha inträffat i samband med att den danska staten upphandlade nya stridsflygplan, där Saab:s Gripen-plan var med i förhandlingarna. Affären slutade dock i att landet köpte upp 27 amerikanska plan av typen F-35-stridsflygplan, rapporterar DR. Radiokanalen kan dock inte bekräfta om spionaget var kopplat till upphandlingen eller om hemlig information läckt ut från affären.

För ett par år sedan framkom detta i media om USA:s övervakning av alla medborgare i EU. På det svenska kontoret i den attackerade byggnaden sitter både tjänstemän och ministrar, däribland Carl Bildt.
Foliehatten har alltid undrat vad Carl Bildt gör där! Han besökte Bryssel(besök på samtliga EU-inrättningar och svenska delegationer) för 4 år sedan och hörde talas om detta. Vem betalar och varför har han fria resor. Uppgifter av guiden!

Carl Bildt kom såklart ut till amerikanskt försvar. De här uppgifterna användes sedan för pressa ut politiker. Skrev du skit på internet för 15 år sedan har USA koll på det. Porrsurfar du? Har du gnällt om din fru online? Sagt något dum? USA känner till det.

Bildt till Aftonbladet via twitter: "Vi utgår från att det finns andra länder som försöker övervaka oss. Rutin att skydda sekret information."
Bildt utvecklar i intervju med TT: ”Vi vet ingenting om vad som ligger bakom de här uppgifterna. Men vi utgår till exempel inom utrikesförvaltningen hela tiden ifrån att vi är föremål för avlyssning från åtskilliga håll. I den meningen är detta en bekräftelse på den värld som vi vet att vi lever i.”
Dessutom pekar Bildt ut tidigare angrepp riktade mot Sverige: ”Vi har upptäckt andra länder, inte USA, som plötsligt suttit på interna papper långt innan vi har sett dem själva.”
Än så länge är det oklart vad angreppen i Bryssel ledde till eller hur EU:s säkerhetspersonal agerade efter upptäckten. Men utöver övervakningen av europeiska representanter ska USA ha samlat på sig information om EU-medborgare från över en halv miljard samtal, sms och e-post – i månaden.

USA övervakar Tyskland ch Kina!
Der Spiegel: "Vi kan attackera signalerna från de flesta utländska tredje-klassade partners och vi gör det med. "
Der Spiegel citerar hemliga dokument från NSA i en artikel, enligt nyhetsbyrån Reuters som menar att endast Kanada, Australien, Storbritannien och Nya Zealand är undantagna från massövervakningen.
Enligt NSA:s egna dokument ska organisationen ha spionerat lika hårt på sin NATO-allierade Tyskland som på Kina. Nu återstår det att se om anklagelserna stämmer och hur USA bemöter dem. Der Spiegel har utlovat en längre artikel
kommande vecka.

Foliehatten har noterat på Twitter har fler och fler i den mer intelligenta vänstern börjat skriva ned liberalerna för deras kriminella aktiviteter så som krig, spioneri, statskupper, proxy-krig, stöld osv. Det intressanta är att de nu börjar fatta att bara för att politikerna är HBTQ-vänliga och CIA har en kvinnlig chef gör det de inte dem snällare. Det är inte så att USA har slutat stödja neo-conquistadorer i latin-Amerika. Nu när Glenn Greenwald är självständig igen (efter att The Intercept togs över av rika människor) släpper Glenn mängder med intressanta avslöjanden på twitter om Biden, Demokraterna och det liberala imperiet. 

Ett tillägg om besöket vid EU.
Foliehatten lyssnade då, på den italienska kommissonären som bl.a. hade hand om sopor. Efter föredraget frågade Foliehatten fräckt vad han ansåg om sophanteringen i EU och speciellt i Italien och varför det inte gick att bötfälla ett land som bryter mot EU-paragraferna.
Svaret var till Foliehattens överraskning ganska öppet och rak på sak! Ett EU-land som inte gillar ett påbud som kommer från Bryssel lägger bara in sitt veto och därmed är frågan avslutad! Maffian styr sophantering och för dem, är det stora pengar som kommer in!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar