torsdag 19 november 2020

Tystnaden är total i svensk media om vad Macron säger!

 Macron intervjuades häromdagen. Med sina tidigare utspel om Islam har Macron blivit ett ”rött skynke” för svensk media. Kritiserar man ”gunstlingar” får man räkna med att ingen i media kommer att skriva en rad om, vad denna lille ”store” man säger!
Det borde
media göra, eftersom den politik han nu pratar om, kommer att bli vår politik via EU. Är det inte underbart med EU? Undrar vad Rothschild & Cie Banque tänker, när de inser att de har närt en trumpistisk orm vid sin barm!


I intervjun sa Macron
bl.a.: ” Det är därför jag tror mycket djupt att vi befinner oss vid en brytpunkt, vilket också är en djup brytpunkt, förutom dessa politiska frågor, som också är ett brott i samtida kapitalism. Eftersom det är kapitalismen som har blivit finansierad, som har blivit överkoncentrerad och som inte längre kan hantera ojämlikheten i våra samhällen och internationellt. Vi kan bara svara på det genom att smida det igen.

Vi är vid en politisk brytpunkt när det gäller vissa saker som uppnåtts vid viktiga historiska datum. Samtidigt befinner vi oss vid en brytpunkt när det gäller det kapitalistiska systemet, som måste ta itu med frågorna om ojämlikhet och klimatförändring. Utöver detta kommer en ny faktor, men som tar pervers form: sociala medier och Internet. Och denna anmärkningsvärda skapelse, som ursprungligen skapades för att utbyta kunskap och sprida den inom en akademisk gemenskap, har blivit ett extraordinärt instrument för att sprida information. Ändå har det också blivit två farliga saker: ett instrument för viralisering av känslor, vad de än är - vilket innebär att varje människa ser sig själv i världen och i den andras känslor, ur sitt sammanhang, på gott och ont -, och en av hierarkisering av allt självuttryck, och därför invändningar mot någon form av auktoritet, vare sig det är politiskt, akademiskt eller vetenskapligt, som hjälper till att forma livet i demokrati och samhälle, helt enkelt för att det är där, någon har sagt det, och den har samma värde varhelst det sägs. Europa är inte bara en marknad. I årtionden har vi agerat implicit som om Europa vore en inre marknad. Men vi …..”

Är Macron en blivande de Gaulle? Han vill bryta med det Liberala Imperiet och att Europa ska finna sin egen väg. Så mycket är klart. Det är oroande att han vill ha ett starkt engagemang för Afrika. Vad menar han? 

Det är väl känt att Frankrike historiskt och alltjämt är lite avogt inställt till USA. Man vill gå sin egen väg. Samtidigt har man historiskt haft goda kontakter med Afrika och arabvärlden. Det Macron gör är att han lyfter fram kulturens betydelse på ekonomins bekostnad. Sedan har Macron blivit heligt förbannad på att par arroganta amerikanska journalister, en på New York Times som uttalat den politiskt korrekta förståelsen i en artikel för muslimerna som en svag och eftersatt grupp i Frankrike. Efter påtryckningar gissningsvis från Frankrike, har NY Times tagit bort artikeln. Andemeningen i artikeln var, att de ville "nyansera" bilden av våldsdådet i Nice.

Det liberala imperiet börjar lösas upp i fogarna. Nu sitter
Joe Biden med kaoset i sitt eget land i knät. Det du sår får du också skörda.
Det är bara det Liberala Imperiet som kan trycka digitala dollars i obegränsad mängd eftersom Imperiets valuta är världens handelsvaluta. Vi andra får vackert garantera våra lånade medel med realtillgångar som fastigheter, aktier, kommunobligationer, statliga lån etc.

Det är precis det Macron och övriga Euroländerna nu vill ändra på genom att återigen försöka göra Euro till världsvaluta. Lyckas man kommer det påverka världsordningen och också mångkulturen då det framförallt är tillgången till pengar som styr migrationsströmmen. Europeiska centralbanken ordförande är för övrigt en konservativ fransk kvinna: Christine Lagarde. Kommer bli intressant att följa!

Sverige ska ge bidrag om hundratals miljarder till Euro länderna i södra Europa så att de kan betala tillbaka sina lån till franska och tyska banker
och rädda Euro. Vi ska i vår tur låna upp dessa medel som vi ska skänka bort till största delen och bara en del av vårt bidrag till Europa är lån. Resten är bidrag.
Stefan Löfven borde få en fin orden av Macron för sin fantastiska förhandlingsförmåga, för att han räddade EU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar