torsdag 19 november 2020

Tyskarna gillar inte att Merkel inför lag om munskydd och socialt avstånd!

Igår var det en jättestor anti-lockdown-demonstration nära Brandenburger Tor i Berlin. Den tyska regeringen kommer att lagstifta om krav för social distansering och att alla skall bära munskydd. Påföljder för överträdelse ska höjas och öka straffet för dem som bryter mot reglerna. Motståndarna säger att lagen bryter mot konstitutionen och är författningsstridig. Åtgärderna förväntas passera i båda delarna av der Bundestag, men det hindrade inte tusentals demonstranter som trotsade ett regeringsförbud mot demonstrationen. Foliehatten tycker att hålla ett socialt avstånd och munskydd för att förhindra smittspridning låter som logisk sunt förnuft.

Under demonstrationerna igår använde polisen i Berlin vattenkanoner mot demonstranterna.


I fredags den 13 november hölls en demonstration och där stormade polis i skyddsutrustning och förde bort hundratals demonstranter med lastbil. Polisen använde också LRAD-ljudkanoner. Det är ett vapen som först användes militärt, men som nu har utvecklats för användning mot massdemonstrationer och kallas "ett bilalarm från helvetet." Vapnet kan skada hörseln för livet för dem som utsätts för det. Läs mer om LRAD här.

Merkel kommer även att införa en sju dagars självkarantän för förkylning och minska den sociala kontakten till maximalt två hushåll. Hon gör detta trots att minister för ekonomi och utveckling Gerd Müller varnar för att det kommer att döda fler, än vad Covid-19 viruset kommer att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar