tisdag 24 november 2020

Medias store favorit Zlatan engagerar!

Medias store favorit Zlatan Ibrahimovic engagerar och synpunkterna är många, varför Janne Andersson inte tar ut honom i landslaget.

Vi kan inte komma ifrån att Zlatan klarar av att leda toppklubbar ute i Europa år efter år. Ett levande bevis är
hans säsong i AC Milan, där han är pappa för hela laget på och utanför plan och han leder skytteligan i Italien på 10 mål, trots att han är 39 år gammal. Det bevisade han senast i söndagens toppmöte mot Napoli, där han gjorde två mål och gick sedan ut i andra halvlek med en lårskada. I en intervju i italiensk TV är de enormt imponerade över, att trots hans ålder, spelar han så bra fotboll. En journalist menar, att trots hans storlek rör han sig och är smidig som en tjugoåring!

Zlatan förespråkarna är förbannade på Janne Andersson som de anser vara en tjurig sosse som kan göra uttalanden som " nej Zlatan har jag aldrig haft i åtanke" en spelare som i vilken klubb han än representerar, öser i mål de senaste?
Vad går fotbollen ut på? Är det inte att vinna matcher ? Foliehatten tror inte att Z hade varit svårövertalad att ingå i landslag, även om han för 4 år sedan hoppade av. En bättre spelare med bättre självförtroende har aldrig tidigare representerat Sverige.
Fansen häcklar Janne, att han kan sitta där å gnälla, den där jävla smålänningen, " för tätt mellan matcherna" Zlatan är tränad för att spela match varenda dag, trots sina snart 40 år.

Här hemma i Sverige klarar vi inte av att hårda krav ställs utan då känner man sig mobbad. Man vågar heller inte stå för att man blivit ”mobbad .” Zlatan fansen tycker det är pinsamt att se att svenska fotbollsspelare generellt är mesar. De menar att vi skall titta på ”Firman Lustig, Larsson och den Defensivt starka Berg”, dom våga inte stå upp och tala ut, eftersom de är stommen i ett svenskt landslag. Berg blev hela EM s största målsumpare och gjorde inte ett mål på evigheter, ändå får han spela vidare.

Svenskarna är rasistiska enligt den evige martyren Zlatan? Zlatan intervjuades av franska Canal Plus och berättar om hur han hade det i sin tid i Malmö FF. Han berättar om hur jagad han känner sig idag och att svensk media borde stöttat honom istället för att dreva mot honom. Samtidigt nämner han att han vunnit flest Guldbollar och har av flera spelare föreslagits att han skall få den i år!

Problemet för Zlatan är att han har en märklig ”tagg” till Sverige. Han fick skolgång som alla andra? Fick inte hans alkoholiserade pappa leva på svenskarnas skattepengar? När han sedan får kritik för sitt enormt nonchalanta och egoistiska beteende, så är svenskarna rasister. Zlatan borde vara lite ödmjuk och faktiskt erkänna att landslaget var bättre utan honom. Problemet är att det inte finns svenska spelare som kan slå de passningar Zlatan behöver. Sedan kan ingen ta ifrån honom, att han har varit en av världens kanske 10 bästa spelare.
 

Visst är Zlatan en fantastisk spelare, vars karriär är en fantastisk framgångssaga och som fotbollsspelare, individuellt den bäste Sverige haft. Men det här med att Zlatan har "gjort så mycket för svensk fotboll!" Vad fan är det han har gjort för svensk fotboll menar han? Finns det nån annan i landslaget under 2000-talet som det fjäskats med lika mycket som Zlatan? Henke Larsson och Fredrik Ljungberg möjligtvis, men inte i närheten av fjäsket mot Zlatan.

Landslaget har aldrig varit så dåligt som det var under Zlatan-eran. Sedan han blev storstjärna på riktigt (efter VM 2006), så har det varit idel missade VM och totala fiasko-EM. Första VM-kvalet efter att han har slutat så går Sverige till VM. Så om något har han varit ett sänke för laget. Han har knappast lett oss till några framgångar.
Han har knappast heller marknadsfört Sverige som fotbollsland. Hur många runt om i världen vet mer om svensk fotboll tack vare Zlatan? Inte många... Han har varit fantastiskt bra på att lyfta sitt eget varumärke, men kom inte och säg att han har lyft svensk fotboll.

Att han har vunnit så många guldbollar är imponerande. Men sluta säg att han har betytt något för Sverige. Det har han inte, vi har haft mängder av spelare som betytt mer för vårt land än den gode Ibrahimovic.

Kan det här uttalandet, och framför allt tajmingen, ha att göra med att Sverige gick till VM utan Zlatan och att svenska folket inte vill ha tillbaka honom i laget? Är han bitter för att han inte fick bli hjälten och att allt fler inser att han i själva verket var ett sänke för landslaget? 

Ganska otroligt av honom att spy ut detta när det är just motsatsen som givit honom chansen att nå dit han gjort. Detta, samtidigt som media inte gjort annat än att "pussa" hans fötter och givit honom massa icke-förtjänade pris.

Zlatans uttalande om att Caroline Seger skulle få en damcykel som han signerat skulle ingen svensk komma undan med. De skulle hudflängts i PK-pressen i åratal. Vem minns inte Lustigs "fittor" om italienska fansen som skändade gästerna under nationalsången. Det var nästan mer fokus i MSM på Lustig, än bedriften att nolla Italien på San Siro.

Är Zlatan själv är rasist? Han har aldrig sjungit med i svenska nationalsången under alla år i landslaget.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar