söndag 8 november 2020

Är det bara på nätet som det finns högermedia i Sverige?

 Medierna lever på klick. Man lever på demoniseringar, strider och konflikter. Det udda är mer intressant än det normala. Det sjuka är mer intressant än det friska. Det som skiljer är mer intressant än det som förenar. Dammkornet i hörnet lyfts fram på bekostnad av det välstädade golvet. Den fuskande flyktingen möts med förståelse, medan den skötsamme etniske svensken möts med misstro. De svaga är de starka och de starka är de svaga. Medierna är obehagliga. De sprider en destruktiv ideologi där det sunda förnuftet ställs åt sidan och en osäkerhet och vilsenhet sprider sig. Det blir oklart vilken åsikt som gäller kring vardagliga frågor som till exempel barnuppfostran

Det var stor humor att den enda ''konservativa'' tidningen i Sverige SvD, förordade Biden före Trump, precis som all annan etablerad svensk media. Det visar verkligen hur svensk media bara är olika grader av vänster och varför alternativmedia är den enda högermedia vi har. SvD har exakt samma åsikter som socialister som Anders Lindberg på Aftonbladet har.

En del hävdar att orsaken till att högermedia kan uppfattas som vänster är att de numer är värre än vänstern. De har anammat en enorm glädje över att förnedra folk. I riksdagen missar aldrig Annie Lööf eller Stefan Löfven något tillfälle att håna Jimmie Åkesson och bägge ser det som en av deras viktigaste uppgift, att anklaga SD för fascism, trots att vetenskapen dömt ut dessa påståenden.

Nästan hälften av väljarna i USA röstade på Trump, majoriteten av amerikanarna tycker som Trump i flera frågor, bland annat om muren mot Mexiko. Här i Sverige tycker ca 70 % av väljarna som SD angående invandring och även om lag och ordning. Men media lever nästan uteslutande på att håna och förlöjliga befolkningen. Är det inte rasism, feminism eller
så är det klimatet.

Lyssnade på Kvartals lördagspanel och där var man eniga om att media, oavsett höger eller vänster, under decennier skapat en bitter polarisering mellan
USAs befolkning, särskilt under Trump, men även i hela Västeuropa och här i Sverige. Just för att det är provocerande skapar det en dramaturgi som gör att folk ändå läser.

Alla känner till att Joe Biden är rätt gammal och enligt flera uppgifter enormt svag och det är åldern som har börjat ta ut sin rätt. Biden kanske menar allvar med att vilja minska polariseringen, men hans stora problem är att demokraterna är fyllda till bredden med stridslystna extremister. "The Squad" som bokstavligen vill förklara krig mot alla vita människor i USA. Biden kommer nog ha betydligt större problem med sitt eget parti, än med republikanerna.

Den kommande julmiddagen kan bli en pärs när det sitter PK-kommissarier vid bordet som tittar konstigt på en när man vill säga något. Samma sak här som i USA. Den som har fel åsikt ska demoniseras och plattas till.

Foliehatten tyckte ändå Joe Bidens 8-minuterstal i för någon dag sedan antydde en förståelse för problemen som demokraterna själva skapat med identitetspolitiken. Bort med demonisering och bort med partisk krigföring. Alla amerikaner ska mötas med respekt oavsett vem man röstat på. Biden är old school. Han och demokraterna har nu möjligheten att tvätta sin egen byk. Kanske direktiv inifrån den egna administrationen kan få slut på deplattformeringarna.

2 kommentarer:

  1. Mattias karlsson har stuckit ut sitt fula tryne igen ,,, han tycker i ljugmedias myssoffa att trump ska erkänna sig besegrad utan att kolla fusket ,,, sen vill han att politiken i usa ska dras till vänster ,,,,, varför revolterar inte sd gräsrötterna mot ledningen i sd som helt svängt om i sin politik

    Sd är dom största landsförrädarna i sverige

    SvaraRadera
  2. MK har varit i USA och förmodligen pratat med deep state. Efter detta har han blivit märklig! En annan förklaring kan vara att SD vill vara n¨mer folkliga och på sätt dra mer röster!

    SvaraRadera