torsdag 5 november 2020

Biden kommer att agera i Syrien och en konfrontation med Ryssland!

Joe Biden var ganska säker på att vinna valet i USA, eftersom han via sina rådgivare börjat agera på den internationella scenen i Mellanöstern.

Enligt en artikel i The New Arab redovisas i en rapport från Asharq Al-Awsat, att en senior Biden-rådgivare träffade en grupp syrier för att se över, hur en Biden-administrationens Syrien-politik skulle se ut. Rådgivaren sa att Biden skulle behålla en amerikansk militär närvaro i nordöstra Syrien för att motverka Rysslands inflytande och hålla medel för återuppbyggnad borta från landet, såvida det inte sker en "meningsfull" politisk reform. Med andra ord USA kommer att gå in igen i Syrien för att skapa oreda. Man kan spekulera i vad som menas med politisk reform - ny ledare i Syrien?  Allt talar för att vi ser en konflikt på gång och med den – flyktingar!

USA har en liten ockupationsstyrka i nordöstra Syrien för att kontrollera oljefälten där, uppskattningsvis cirka 600 soldater. De amerikanska soldaterna har haft konfrontationer med både syriska och ryska styrkor. Rådgivaren sa att Biden skulle behålla denna militära närvaro eftersom den "är avskräckande för ryska och regimens luftangrepp."

På andra sidan Syrien, i den nordvästra provinsen Idlib, stö
jder Turkiet oppositionskämpar och hindrar den syriska regeringen från att ta tillbaka provinsen. Idlib kontrolleras mestadels av Hayat Tahrir al-Sham (HTS), formellt känd som al-Nusra, eller al-Qaida i Syrien.

Samtidigt kommer Bidens strategi att leta efter
ett sätt, för att stärka den turkiska verksamheten i Idlib. För närvarande skyddar turkarna nästan tre miljoner människor mot syrisk och rysk aggression, säger rådgivaren. USA driver också ett hemligt drönarkrig i Idlib mot Hurra al-Din, en annan al-Qaida-grupp som sägs vara mer radikal än HTS. Konsulten nämnde inte denna kampanj.

Syrien har kämpat för att bygga
upp landet efter ett brutalt krig som har pågått i över nio år. Amerikanska sanktioner, som trädde i kraft enligt Caesar Act under sommaren, riktar sig specifikt till landets energi- och byggsektor. Lagen tillåter USA att rikta in sig på varje enskild person, oavsett nationalitet, som bedriver verksamhet i Syrien och avskräcker Syriens grannar från att hjälpa till med återuppbyggnadsinsatser.

Rådgivaren sa att en Biden-administration skulle "göra det klart för Rysslandspresident Vladimir Putin att det inte finns något amerikanskt eller europeiskt stöd för återuppbyggnaden av Syrien om inte politisk reform sker."


Demokraterna förnekar sig inte! Har dom inte lärt sig någonting om sina tidigare misslyckanden. Joe Biden verkar inte var ett dugg bättre. Obama var också demokrat som startade fler krig. Skrattretande är att han som krigspresident fick Nobels Fredspris!

1 kommentar:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=dJCniOjNpn8&feature=share

    Valfusket i USA där döda röstar
    Vi lever på hoppet att Trump vidtagit åtgärder för att kunna bevisa om valfusk förekommit.

    SvaraRadera