tisdag 3 november 2020

Är Sverige för mycket amerikaniserat?

Frankrike vill ha ett självständigt Europa och koppla bort USA, medan Sverige vill vara en marionett åt USA. Sedan gillar inte Foliehatten Macron, men han inser i alla fall att USA blir ett allt större problem för Europa, om Joe Biden vinner valet.

Macron har visat den senaste tiden att han vill ha, ett bättre Europa och att det skall styras från Paris istället för från Washington. Macron har på alla sätt visat med sina uttalanden om Islam och de terrordåd som utförts de senaste veckorna, att han tar detta på största allvar. Om något år är det presidentval igen och han vill flytta inrikes/utrikespolitik till strålkastarljuset, för att dölja de stora problemen på hemmaplan och underlätta återvalet av honom.

Frankrikes ekonomi har aldrig stått i proportion till deras globala maktambitioner. Macron är den första president, sedan de Gaulle som försöker sätta Frankrike på kartan bland de riktigt stora igen. Första tydliga tecknet på fransk expansionism såg vi i det federala beslutet om stöd och lån till Sydeuropa och Frankrike. Det kommer fler initiativ från Paris framöver var så säker. Stödpengarna tar snart slut med den andra vågen av Covid-19. Så länge Macrons ambitioner inte missgynnar Berlin får han hållas och mummel från Nederländerna och Sverige möts med godis till holländarna och leenden mot svenskarna, för Macron har insett att Löfven är en pajas. Löfven står där och bockar och betalar glatt med våra skattepengar. Vete fan om inte Foliehatten hellre styrs av "deep state" i Washington, än uppblåsta fransoser i Paris som vill "klå" flera länder på pengar. Frågan är delikat.

Alla har nog inte förstått, att Brexit var ett svar på britternas (engelsmännens) motvilja till den allt tydliga axeln Paris - Berlin i EU. UK insåg, att det är denna axel som idag i princip styr EU och alla andra länder är i princip bara tranor i trandansen som Macron och Merkel håller i.

Macron sitter garanterat en andra mandatperiod eftersom fransmännen värdesätter franska stormaktsambitioner lika högt som vardags
rutiner. Han har ambition att bli ett informellt unionsöverhuvud i EU, med Merkels medgivande och med minskade ekonomiska och militära band till USA. Vem skall fylla tomrummet efter USA?
Putin kan flytta fram positionerna i Baltikum till att börja med. Ekonomiskt kan bara Kina ersätta USA i Europa för Tyskland kan inte ensamma bära upp EU.

Sverige är så amerikaniserat så man kan spy och det är ett otroligt mycket större problem. Titta på hur media/handlare har etablerat Halloween som en traditionell svensk högtid. Folk springer omkring överallt och konsumerar som aldrig förr för att hylla denna traditionella svenska högtid som varit traditionell i max 5-10 år.
Enligt svensk tradition så firas
Allhelgonahelgen i lugn och tysthet, där vi minns de som gått bort.


Bild Zeitung har
idag en artikel om presidentvalet längre ned på sidan om valet och kanske hade den nedlåtande artikeln flyttats upp en bit om inte terrorn i Wien hade skett.
I minst ett år har vi matats av de amerikaniserade medierna i Sverige om detta förbannade val, även om det om möjligt är ett än större skämt att man under ett helt år bevakat ett utländsk val, de senaste fyra åren
har bara haft Trump och USA högst upp på tidningarna. Dag in och dag ut, nattetid utan avbrott. Svensk media har varit en amerikansk tidning fast på det svenska språket. Foliehatten är så förbannat trött på detta, det går inte att läsa skiten. Klart det handlar om indoktrinering och propaganda på samma gång. Sydsvenskan skriver att det vore en katastrof om Trump vinner.

D
en populära talkshowen Nordegren och Epstein, där den USA-kåte Nordegren i månader har snackat om presidentvalet, om och om igen. Det är abnormt. Privata aktörer kan man inte göra något åt men Public Service? De skulle tvingas redovisa sin budget från början till slut om bevakningen av detta eviga val.
Det gör ingen större skillnad för svenska folket vilken president som vinner eftersom Trump aldrig skulle göra mer än mindre förändringar av relationen till EU och det är det enda som kan påverka svensken.
Det är andra makter utom svenskens intresseområde som vill halshugga Trump. Få till stånd en utredning om den
verkliga orsaken till detta i media? Det är som att be vargen skona lammet.
 

4 kommentarer:

 1. Pengar till Frankrike?
  Vi brukade ju få rejält med subsidier därifrån en gång...
  Gick ju så illa att vi blev en stormakt t.o.m1

  SvaraRadera
 2. Ja du Skepparn! I den senaste s.k. Coronauppgörelsen eller som EU försökte mörka - rädda Euro fick Frankrike 7 miljarder till sina bönder som Macron skröt om! Det kan vara så att dessa pengar kommer från Sverige som vår mästerförhandlare sagt ja till!

  Foliehatten bevakar när detta skall komma upp i riksdagen och vilka partier som kommer att säga JA till mästerförhandlarens påskrift! Skall också bli väldigt intressant och se, hur stor rabatten blev. Enligt "groggnäsan" 6 miljarder, medan andra säger ingenting!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rabatt?
   Kanske för att sverige tog hand om en Jakobin. (Karl Johan).
   Killen som påstod sig vilja betala sveriges stadsskuld...

   Enligt T. Skogman är ju dessa tingestar ju till bekymmer för både fattif och för rik.

   Radera