torsdag 12 november 2020

Vad fan håller TV4 på med!

Det kan man verkligen fråga sig! Är detta på riktigt eller är det en sketch från Fawlty Towers. Temat på TV4:as Nyhetsmorgon för 2 dagar sedan var: ”Lärare dödad efter lektion om yttrandefrihet: ”Finns risk även i Sverige!”

En hipster som presenteras som historielärare får ordet tidigt i inslaget och drar till med floskel efter floskel: ”våldsbejakande ideologier av olika slag, dom finns ju representerade även i Sverige...”

Vilka då, kanske ni undrar? Jo, hipsterläraren drar helt förutsägbart till med Anton i Trollhättan.
Anton som dödade 4 personer och själv blev skjuten av polis till döds! Det är inte den sista idioten som kommer att besöka TV4:as Nyhetsmorgon!

Daniel Riazats syster, som är rektor på Järvaskolan, plockar upp tråden och maler och maler på om högerextremism. Programledarna står som lobotomerade fån och nickar och hmmm:ar förstående. Inga kritiska frågor. Ingen enda gång under detta bisarra inslag som  egentligen handlar om islamistisk terror, så problematiseras islamism i TV4.

Köper någon detta? Alla någorlunda fungerande människor måste slita sitt hår, när de ser denna klumpigt flagranta mångkulturpropaganda. Den undergivna acceptans av islamismen som präglar hela inslaget är inget annat än rent och skärt medlöperi.

Varför detta krypande inför islamism
i Sverige? Islam i sig är problemet. Sverige är snart det enda landet i Europa som ger stora bidrag till Muslimska Brödraskapet. I söndags var det Österrikes tur via sin förbundskansler Sebastian Kurz i SVT Agenda: "Överdriven politisk korrekthet" gör att islamister kan fortsätta växa i Europa.”
De vill förbjuda "politisk islam" det låter som en god början, särskilt med tanke på att Islam per definition är politisk.

Den helt igenom geniala Hasse Alfredsson träffade huvudet på spiken : Tänk som folk beter sig i den muslimska världen ("på dansgolven") om det inte fanns Islam ("musik").
För att komma till rätta med
de islamska problemen i Sverige behövs så stora förändringar att Foliehatten undrar om det ens är möjligt i Sverige. Vi kan titta på moskébygget i Karlstad. Varför ser/tittar inte 7-klöverpolitikerna i Karlstad, om det går att bygga en kyrka i något muslimskt land.

Macron börjar, skriver börjar, komma till insikt vilket problemet är och vilka kraftfulla åtgärder som måste utföras.  Förbjuda islam? Förbjuda religionsutövande. I Sverige går det inte peka ut Islam, då blir du anmäld snabbare än blixten av Näthatsgranskaren för Hets mot folkgrupp!”

Flera av de stora världsreligionerna härstammar från samma historia om Abraham öster om Medelhavet, men de har utvecklats helt olika. Är det en slump eller är det beroende på hur olika kulturer eller etniciteter tagit till sig samma budskap? Foliehatten anser att det inte är en slump.

Vad är hönan,
tuppen och ägget i denna religiösa mångkultur som har samma ursprungliga värdegrund, den Abrahamitiska historien? Är det religionen, kulturen eller etniciteten?
Det visar också att Islam som religion inte är ensam orsak till problemet med missanpassning i vårt västerländska samhälle, man får lägga till de kulturella och etniska skillnaderna som formar tolkningen av Islam. Annars skulle de religionsversioner av den Abrahamitiska urkunden inte skilja sig åt. Inte heller som idag, följa i huvudsak moderna etniska och kulturella gränser. Religionstolkningen är en konsekvens av kulturen och den etniska förmågan. En variant av Den heliga treenigheten skulle en kristen kunna uttrycka det som.

Religionen är ägget. Hönan är kulturen och etniciteten är tuppen om man vill dra liknelsen hela vägen. Om nu tuppen och hönan är syskon eller kusiner blir äggen allt sämre för varje generation. Så hur får man bort dåliga och helt oanvändbara ägg med ömtåliga skal om man ändå väljer att behålla hönan och tuppen?

Macron och andra
europeiska ledare vågar inte inse, att det är hönan och tuppen som är problemet? Lösningen på problemet ser helt olika ut och har en himmelsvid skillnad i effektivitet. För fransmän, österrikarna och för svenskarna så är lösningen helt enkelt ”Den Stora Hemvandringen!”

Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi har också gjort några mycket intressanta uttalanden på Memri TV / Ten TV. Public Service erhåller 8 miljarder av oss skattebetalare, men dessa pengar verkar ha tagit slut efter den massiva bevakningen av Trump med fler reporters, eftersom de inte nämnt detta överhuvudtaget!

Abdal-Fattah al-Sisi:
”Varje land har rätt att skydda sin befolkning och sina intressen.
Istället för att fråga varför Europa stänger sina gränser, fråga varför folket i Afghanistan, Syrien,Libyen, Somalia etc inte tar hand om sitt eget land.
Ni kräver att få komma till Europa och behålla er kultur. Den är inte förhandlingsbar. Om ni reser till ett annat land som gäst, så måste ni följa dess lagar, seder, traditioner och kultur. Om ni inte vill göra det, res inte. Förvänta er inte att de ska öppna dörren till sitt land så att ni kan skapa problem.”

al-Sisis uttalande måste vara mer än ett beskt piller för hela EU och speciellt för Stefan Löfven som är den värsta ”kryparen” för Islam i hela EU!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar