lördag 13 mars 2021

Covid-19 vaccin har visat hur nationalistiska länder har blivit och Löfvenregimen är totalt handlingsförlamade!

 Sverige är utan tvekan det land som är mest följsamt till det liberala imperiet. Foliehatten tror det kan ha att göra med diffusa gamla löften från imperiet om att Sverige kan påräkna skydd av imperiets kärnvapenparaply, om Sverige är följsamt vill säga. Foliehatten tycker att våra nordiska grannländer verkar ha en större integritet vad gäller både EU och imperiet. Sverige är nästan löjligt i sin övertro på FN och EU och "internationell samverkan." Sverige håller på och gå helt vilse i den smeten. Vad är Sverige? Vad vill Sverige? Vad vill Löfvén?

Det stora lackmustestet på den transatlantiska och EU-länken har nu kommit. Verkligheten som gör att Sveriges regering dansar som om de vore små marionetter på världsscenen istället för ansvarstagande politiker.
Leveransen av
Covid-19 vaccin från Astra Zeneca till EU halveras på grund av exportförbud. USA sade åt oss att det inte kommer på fråga att Astra Zeneca-vaccin fraktas till EU, säger en tjänsteman som själv deltagit i samtal mellan EU och USA.
AstraZeneca får
inte exportera vaccin från sina fabriker i Indien, USA och Storbritannien. Orsaken är att regeringarna i dessa länder infört exportförbud. Bara i USA lär det finnas 9 miljoner vaccindoser på väg till EU som nu av Biden- administrationen inte tillåts lämna landet för att USA vill ha vaccinet själva, trots att EU betalt för vaccinet och har kontrakt på leveransen.
Enligt en högt uppsatt EU-diplomat ska EU-kommissionen också på onsdag ha sagt åt medlemsländerna att de inte ska vänta sig några vaccin från USA "i nuläget".
USA:s president Joe Biden sa på onsdag att USA i första hand ska ge alla amerikaner
Covid-19 vaccin, men att överskott nog ska skickas utomlands. Astra Zenecas vaccin är ännu inte godkänt för bruk i USA.

Det ryska vaccinet Sputnik börjar nu distribueras och produceras inom EU. När Orban köpte Sputnik, var det "usch" från Bryssel. Nu plötsligt godkänner Bryssel Sputnik och börja böna och be hos Putin att få köpa. Italienarna ”sket” i Brysselbaronerna och helst sonika köpte tillverkningslicensen för Sputnik.

Uteblivna leveranser av vaccin visar hur handlingsförlamade EU var i minst en vecka och kritiken har varit massiv. Merkels nickedocka von Leyden har försökt rädda det som går att rädda. EU vill nu införa exportförbud av vaccin till alla länder utanför EU. Givetvis är ”EU-lakejen” Löfven positiv till förslaget. Vaccinsamordnaren Richard Bergström varnar för konsekvenserna av ett sådant beslut. Problemet är att all vaccintillverkning inom EU bygger på substanser från länder utanför EU.
EU-länderna importerar också stora delar av de sprutor och kanyler som behövs för vaccinationerna.
Risken är stor om EU inför exportförbud för vaccin tillverkat inom EU. är att det startar ett handelskrig runt vaccinet och det skulle skada alla inblandade länder och göra att både tillverkning av vaccin och pågående vaccinationer försenas.

Den som har ett komihåg såg liknande problem inom EU förra våren när Covid-19 spreds sig lavinartat. Massor av skyddsutrustning fastnade i olika länder till följd av nationella exportförbud. Det blev ett totalkaos och EU klarade inte av att bringa ordning i röran.

Sverige valde att göra all sin vaccinupphandling inom ramen för EU:s stora upphandling och hade inte någon egen som back-up. Ännu en gång visar det sig att Sveriges stora övertro på att EU skulle vara rätt för denna strategi, är en katastrof.

Danmarks sosseregering har sett till att danskarna är det land i Norden som hunnit vaccinera störst andel av sina medborgare, till skillnad för den totalt handlingsförlamade Löfvenregimen.
Danmark har absolut den mest kompetenta regeringen i Norden och
Foliehatten förstår varför. När man analyserar något måste man utgå från verkligheten och agera därefter. Speciellt i ett nödläge och samhällskris. Svenska sossepolitiker är skolade i ett politiskt mönster och de är oförmögna att se sig själv och sina beslut utanför boxen. Handlingskraften reducerad till ett minimum. Alla krafter är koncentrerade på att skydda det politiska varumärket. Förklaringen är ganska enkel. Sosseregeringen är relativt obildad, varför förmågan att förnimma omvärlden och fatta adekvata beslut är begränsad.

Danska sossar kallar nu Sverige för "Skräckexemplet", det var väl elakt sagt. Löfven har sagt, att han gjort Sverige till ett bättre land. Nu har han fått fler bekymmer på halsen när M närmar sig SD, marken skakar under hans fötter. Kanske dags för lite mer smutskastning av motståndarna.

Sverige och EU har med sin oförmåga att få fram tillräckligt med Covid-19 gjort att pandemin kommer att fortgå längre, om de istället visat handlingskraft och fått vaccin från Kina och Ryssland.
Italien och Ungern med Orbans regering har visat handlingskraft, förnuft, kristen moral och ansvar när de insåg att EU skulle inte få den mängd Covid-19 vaccin EU blivit lovade pga nationalistiska länder med den hyllade Biden i spetsen och agerat med att få in Sputnik eller kinesiskt vaccin istället.

Foliehatten vill ännu en gång framhäva att Sputnik V är ett mycket bra vaccin, vilket även tyska forskare även bekräftar förutom The Lancet. Ryska UD har bekräftat att vid beställning kommer omedelbar leverans. Bättre fortsätta låta människor dö i Sverige, än att köpa från Ryssland!

Snacka om politisk vargskräck av den svenska Löfvenregimen. Prestige , bristande moral och ansvar i feghetens tecken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar