torsdag 18 mars 2021

Snart orkar inte Svensson stå rakt upp utan måste ”knäa” pga alla skatter!

Allas vår klimatminister Per Bolund var inte först ur med att föreslå en Robin Hood-skatt!

I höstas säger Mohamed Hagi Farah: ”Klyftorna mellan Stockholms olika stadsdelar ökar. Våra ungdomar här på Järva måste kunna ha samma framtidsdrömmar som de som bor i andra områden.”

Mohamed Hagi Farah anser att det borde införas en Robin Hood skatt, där pengarna inte bara går till glesbygden utan även till storstädernas utsatta områden.
Farah: ”De ungdomar som bor i förorterna i Stockholm, Göteborg och Malmö måste kunna känna att de kan uppfylla sina drömmar – att göra karriär och en klassresa.”
Har Farah missat att Malmö, invandrarnas huvudstad i Sverige, sedan länge lever på miljarder i Robin Hood-skatt, samt riktade bidrag och lokala investeringar för rikspengar? En mycket stor del av dessa pengar går just till Rosengård och andra invandrar täta områden Malmö högskola, numera Malmö universitet, i princip en gåva från Göran Persson och staten för att täcka över massarbetslösheten och ge ett sken av att Malmö är en "kunskapsstad."

Igår gick MP via Per Bolund ut och föreslog en straffskatt för de som använder för mycket el. Bolund kallar det för Robin Hood-skatt."  Den litterärla historieberättelsen om Robin Hood ville ha så lågt skattetryck som möjligt. Han var emot Normandernas utsugande av folket, vill Foliehatten minnas. Ännu en gång bevisar regeringen att Sverige är bankrutt, eftersom de tar till alla möjliga och omöjliga medel för att dra in skatt.

Miljöpartiet vill införa en besparingskvot på el som energibolagen behöver uppfylla varje år. Det ska ske genom att bolagen utför effektiviseringar så att deras kunder förbrukar mindre el. Om ett företag inte uppfyller kvoten ska de kunna handla så kallade vita certifikat av andra bolag som mer än uppfyllt effektiviseringskvoten. Drygt hälften av länderna inom EU och hälften av USA:s delstater har ett sådant kvotsystem för energibesparing. Krav om en mer effektiv elförbrukning har kommit från EU enligt artikel 7 i det så kallade energieffektiviseringsdirektivet.

Varför är det enligt MP bara invånarna och företagen som ska spara på el? Kan staten och kommunerna slösa med hur mycket el de vill? Varför ska inte staten och kommunerna spara på el?

Hur miljövänligt är det att skrota sina vitvaror till nya som förbrukar marginellt mindre el. Borde man istället inte minska MPs internetanvändande? Surfandet drar enorma mängder el.
För något år sedan förbrukade streamandet(6,2 miljarder) av sången "despacito"
lika mycket el på en månad som 4 små afrikanska länder tillsammans på 1 år.

MP har en enastående förmåga att göra Foliehatten enormt upprörd. De lever inte i verkligheten, det ena dumma förslaget efter det andra kommer från dem, så man undrar om hissen går ända upp. MP är det mest IQ befriade partiet i Sveriges historia - man skall inte tala om IQ'n hos de som röstar på detta ytterst destruktiva parti. Det är uppenbart att MP insett att de lyckats för bra med sin politik. Elen tog slut.

Detta galna dårhusparti måste röstas bort! Vadå inte drabbar hushållen, vår elräkning är snudd på en skandal, där 65-70% är skatt och subventioner till vindkraften! Vi är redan straffskattade när vi använder el, speciellt vi som bor i södra Sverige. Snart kommer ännu fler skatter märkliga skatter - klädskatten!

Först stänger regeringen ner den enda säkra energikällan vi har, kärnkraft som dessutom har noll utsläpp. Bygga miljöförstörande vindsnurror och fasa ut alla fossila bränslen, sedan ransonera el. Varför tar inte MP itu med miljöfrågor som att ställa miljökrav på vindkraftverkens rotorblad som inte går att återanvända?
Vi ska köpa elbilar som kostar närmare miljonen , köpa elcyklar osv. osv. Köp en svindyr elbil och få straffskatt om du laddar den för ofta. Allt ska gå på el istället men nu finns det knapp el så ens industrin kan hålla igång, när vinden inte blåser. Dessutom ska MP nu piska oss på ännu mer avgifter för att vi använder för mycket el! Om vi avvecklar Bolund och hans samhällsfientliga sekt MP istället, så blir tillgången på energi god, samt att elen blir billigare! Svårare än så är det inte!

Varför ger regeringen stora subventioner på elkostnaden till FB, Google m.fl för deras stora hallar som är så enormt elslukande som kan jämföras med den besparing som Energimyndigheten har räknat fram åt MP och deras förslag. Enligt uppgift finns det potential att spara 8 TWh per år.

TT med en fråga till Per Bolund: "De dagar då det inte blåser och är kallt är elförsörjningen fortfarande beroende av andra energikällor än vindkraft?"

Per Bolund; "Det finns teknik med batterier i elnätet och vätgaslager för att kunna jämna ut elförsörjningen, och få ett 100 procent förnybart elsystem."
Tyvärr Per Bolund antingen svamlar du, är totalt okunnig eller ljuger flagrant. Idag finns ingen teknik framtagen där du kan lagra el på battrier eller vätgaslager.

Bolund anser i en kommentar till Dagens Industri att vindkraftens otillförlitlighet är ett icke-problem.

Miljöpartiet är tydliga med vad vi vill. Sedan får andra partier ta ställning till våra förslag. Men det är tydligt att energieffektivisering inte fått ta stor plats av övriga partier i debatten, och det är synd. Ingen tjänar på elslöseri”, skriver Per Bolund i ett mejl till TT angående hur långt partiets förslag har kommit.

Att kräva att andra skall anpassa sin livsstil är MPs favoritgren.
Den torra sommaren 2019 hade Isabella Lövin Värmdös grönast gräsmatta, trots bevattningsförbud och maken en amerikansk pickup.
Peter Eriksson, nyss pensionerad, behöver en SUV.
Åsa Romson, bodde i en husbåt förtöjd vid Skeppsholmen i Stockholm, målade botten med förbjuden färg (Oj, jag visste inte det).

MP skryter med att vi har ett överskott på grön el som vi exporterar till övriga EU-länder. Problemet med deras energipolitik är att vi har ett överskott på sommaren när vi inte behöver el och då får vi i princip ge bort elen med stor förlust. På vintern när vindsnurrorna stannar har vi underskott och får köpa kolkraftsel från andra länder.

Foliehatten tror inte att Per Bolund är så dum som han ger sken utav.
Han är bara totalt naiv och har en fanatisk tro på det han sysslar med. Om det sedan går att genom föra spelar ingen roll. Han måste tycka som han gör oavsett om det är sant eller falskt eller bäst ur ett analytiskt perspektiv? Det är detta problemet vi har i Sverige där MP, S, C och naturligtvis V har målat in sig ett hörn där man ska hylla invandrare, mångkultur och klimatomställningar. Per Bolund är en råtta i Foliehattens ögon som tycker en sak som är helt fel bara för att det är bra för hans egna karriär.

Igår kväll bevittnade Foliehatten på SVTs 30 minuter något han trodde inte var möjligt, att en statsminster skulle "kräka" ur sig! 

Stefan Löfven sitter skräckslagen och säger hur fruktansvärt det blir om M och SD samarbetar. Att sådana odemokratiska krafter är dåliga för landet, mycket dåliga. Hatet lyser formligen ur ögonen på den lille mannen. Han är livrädd att förlora makten och drar sig inte för att ta till vilka invektiv som helst för att förleda svenska folket.
Den lilla mannen vet uppenbarligen inte vad demokrati betyder och är.1 kommentar:

 1. Enligt SCB:s statistik var endast 43% av Sveriges befolkning sysselsatta i arbete förra året.

  En tredjedel av alla sysselsatta jobbar i offentlig sektor.

  Återstår knappt 30% som ska dra lasset.
  Är det konstigt att vi dignar under skattetrycket?
  Ordet spara hörs bara när man hör Bolund tala elförbrukning

  SvaraRadera