måndag 22 mars 2021

Vad vill Annie Lööf egentligen?

Ibland ”gnuggar” man sig i ögonen när man ser att allas vår Annie Lööf återigen luftat sina åsikter ännu en gång och denna gång i en TT intervju för någon dag sedan.

Det är precis som i visan med kråkan! Centerns Rödskrika skulle ut och åka och ingen kunde styra riktningen. Än slank hon till Alliansen och en slank hon ner i diket, där Löfven redan satt och väntade på henne eller …?

TT: ”
Vad som oroar Annie Lööf inför nästa års valrörelse är det uppskruvade tonläget i svensk politik just nu, som hon anser finns i flera partier. Hon är bland annat kritisk till statsminister Stefan Löfvens senaste varningar för att demokratin skulle vara hotad.”
Annie Lööf:SD är ju valda till riksdagen genom demokratiska val och att samarbeta med dem är ju inte något hot mot demokratin.”

Nu är frågan vad menar Lööf? Backar hon från sitt tidigare uttalande om att sitta i en socialdemokratisk regering? Eller försöker Rödskrikan bortförklara det hela när hon blir intervjuad av TT?
Enligt TT är det ett missförstånd att Rödskrikan skulle vilja sitta i en S-ledd regering och det är pga den ”hårddragna/vinklade rubriken och ännu märkligare är,  att hon inte skulle vilja samarbeta med Alliansen om den blir större än de rödgröna.
Samtidigt
säger hon: ”Jag är öppen för att sitta i en regering tillsamman med såväl S som M.”
Har
Rödskrikan insett att det inte kommer att fungera att i smyg spela för båda lagen en gång till som hon delvis lyckades med under och efter den förra valrörelsen?

Foliehatten undrar om Rödskrikan insett/läst vad som ingår grundkursen i statskunskap. I kursen får man bl.a. en genomgång av alla namnbyten centern genomgått de senaste 60- 65 åren.
1957 Bondeförbundet till Landsbygdspartiet Centerpartiet.
1958 till Centerpartiet.
Rödskrikan har kanske läst partiprogrammen för Bondeförbundet 1933-1946. Det som sticker i ”ögonen” är att de var det enda svenska riksdagsparti som hade rasismen inskriven i sitt partiprogram:
”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda flyktingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.”
Är det detta Rödskrikan har läst? Kan det vara anledningen till hennes omsvängning och synsätt på SD.

Foliehatten ger här en tolkning av vad Rödskrikan egentligen menade med sitt numera bevingade ord - att hon hellre äter upp sin högersko än blir ett stödparti till S!
Tolkar vi vad Rödskrikan själv säger/anser, är inte C och hon ett stödhjul till sossarna, eftersom hon fått igen mycket av centerpolitik i JÖKen och att S inte för en ren sossepolitik. Foliehattens tolkning av högerskon kanske inte alla gillar! Flera kanske anser att C visat mer än en gång, att de är just ett stödhjul till Löfven och dessutom har hennes c-politik kommit med en pregnant bismak av s-politik.

Rödskrikan har varit mycket tydlig med att hon inte gillar SD:s politik och kritiserar L för att de nu är beredda att förhandla med SD. Sedan kan man undra vad Löfven tycker, när hon tar avstånd från den smutskastning av SD som ett odemokratiskt parti som Löfven och andra sossar ägnat sig åt den senaste tiden.
Foliehatten undrar när Löfven skall genomskåda, att Rödskrikan försöker att sitta på alla stolar samtidigt. Man kan aldrig få allt man vill ha i politiken och det är det Rödskrikan försöker göra. Enda gången ett parti kan få igenom allt i sin politik, är när man får över 50 procent av mandaten. Politik handlar om att kompromissa.

Många med Foliehatten anser att Annie Lööf skall hållas borta så långt från makten/regering som möjligt. Vem företräder egentligen Annie Lööf?
Hon är medlem av Trilaterala kommissionen.
MPs Birger Schlaug avslöjade att Rödskrikan försökt dölja medlemsskapet. Andra svenskar som också är medlemmar är Urban Ahlin, Carl Bildt, Anna Ekström och Peter Wallenberg Jr.
Trilaterala Kommissionen
har som syfte att främja samarbetet i ett globalt nätverk mellan världens miljardärer och maktfigurer inom politik, media och ekonomi.
Ingen har insyn i verksamheten, mötena är hemliga och vad som diskuterats rapporteras kan du inte läsa i media. De vill att det globala budskapet skall anammas av skolor, universitet och kyrkan. Verka för en global centralregering som en vidareutveckling av FN, där EU:s makt bör centraliseras på bekostnad av nationell identitet, självkänsla och klara gränser. Vem vill ha en sådan världsordning? Annie Lööf har med sitt agerande visat mycket tydligt, att hon är mycket maktlysten och opålitlig och global förespråkare enligt Trilaterala Kommissionens(TK) riktlinjer.

Tittar vi på vad som hände med regeringsbildning vs valresultat 2018, måste man vara realistisk och inse att Rödskrikans agerande följer TKs riktlinjer. Centern ropade högt inför valet 2018 att man ville ha en Alliansregering med fyra partier och störta Löfven, men efter valet gjorde man helt om och stödde istället Löfven i utbyte mot JÖKen. Slutsats: att hålla SD (och delvis även V) utanför politikens finrum var viktigare för Annie Lööf än att hålla ihop Alliansen.

Att Rödskrikan Lööf kan slänga sig obehindrat mellan olika opportunistiska fraser, beror på vi inte har journalister i Sverige som ids hålla koll på vad hon sagt tidigare eller vågar konfrontera henne med det och den främsta anledningen är att makten har sett till att ge Rödskrikan ett frikort för negativ publicering.

Rödskrikans Lööfs senaste utspel ska ses i i ljuset av opinionsundersökningar. Centern är tillsammans med MP och V, de partier som inte förlorar väljare genom att stigmatisera SD och vurma för massinvandring. För alla andra partier leder det till sämre opinion för en sådan politik. C, MP och V har tillsammans ca 20% av väljarna och då ska man veta att 48% av Cs väljare vill att C samarbetar med SD. Det innebär att den migrationsvänliga falangen i C inte samlar mer än 15% av väljarna, vilket vi sett i åsiktsbarometrar.  Idag finns opinionsundersökningar som visar att sossarna får under 25% och att M är ett större parti. Historiskt sett är detta en sensation. För ett år sedan, innan pandemin, var SD i flera opinionsundersökningar större än S. Oavsett om det är SD eller M som idag är störst så är i vart fall S på dekis och det är detta parti som C (läs ett ett borgerligt parti) valt att samarbeta med. Ett samarbete med SD inget som varken Cs väljare eller väljare överlag ser som ett problem.

Det man kan fundera över är på vems order Rödskrikan Lööf säger att hon vill hyfsa debatten och få slut på sossarnas kampanj, om att det skulle vara odemokratiskt att samarbeta med SD.

Foliehatten har av en vän som är statsvetare fått höra att centern är ett jätteintressant parti i ett statsvetenskapligt perspektiv. Centern har länge varit ett parti under 4% gränsen. De blev större med nyliberalism och fri invandring samt en ledande aktör för att stigmatisera SD. Väl där då, med 8%? Globalism och nyliberalism är hatade ord på var sitt sätt inom båda falangerna man vill samarbeta med.

 

1 kommentar:

 1. Är Annie Lööf lämplig att sitta i en regering?
  Hennes medlemsskap i trilaterala kommissionen som klart uttryckt att ett folkligt politiska engagemang icke är önskvärt,
  man talar om att få folk passiva och lydiga.

  Är den uppblåsta pandemin ett led i den målsättningen?

  Även skolminister Anna Ekström är som nämns medlem i sällskapet.
  Vem blir förvånad om Ekström tar över rodret efter Löfven.
  Är det Inte så det brukar gå till?

  SvaraRadera