tisdag 16 mars 2021

Rovdriften att komma över "Det vita guldet" visar hur enormt smutsiga globlaisterna är!

I en värld där användningen av el och batterier blir allt viktigare, har Bolivia en enorm tillgång som alla de stora energigiganterna letar efter, nämligen världens största kända litiumfyndigheter.
Dessa tillgånger hade kontrollerats av den bolivianska staten som styrdes av socialister. Efter en kupp tog en höger militärregering med stöd av "den djupa staten och globalisterna med Teslas Elon Musk i spetsen över och började privatisera de stora litiumfyndigheterna. De öppnade för de multinationella företagen precis som Venezuela, där oljan tog över av multinationella företag.

Den brittiska regeringen tillkännagav att litiumbatteriteknik är en prioritet för deras "industriella strategi." I juni 2019 tillkännagav de att man investerat 23 miljoner pund i "utveckling av elbatterier".

I Skellefteå byggs nu en stor batterifabrik Northvolt där man investerat miljarder och många som investerat är många kända tyska bilfabriker. Foliehatten undrar lite smått varifrån denna enorma fabrik skall få tag i det vita guldet ”litium!”

Den brittiska regeringen har noterat: "Det beräknas att Sydamerika har 54-75% av världens litiumresurser som alltmer efterfrågas för att producera batterier för elbilar och andra som använder batterier.
Från goverment UK hemsida:"Storbritannien strävar efter att ha en blomstrande, hållbar batteriindustri, vilket kommer att kräva investeringar på 2,7 miljarder pund."

I februari 2019 hade Evo Morales regering valt ett kinesiskt konsortium som sin strategiska partner i ett nytt litiumprojekt på 2,3 miljarder dollar som skulle fokusera på produktion från Salar Coipasa och Pastos Grandes (saltavlagringar där det finns stora mängder litium). Dessa speciella saltgruvor var även av intresse för den brittiska ambassaden. Ett projekt som samfinansierades från 2019-2020 försökte "optimera Bolivias litiumutforskning och produktion (i Salar Coipasa och Pastos Grandes) med brittisk teknik."

Enligt undersökningar som gjordes av publikationen Declassified UK, var den brittiska regeringen snabb med att stödja Jeanine Añez kuppregering för att säkerställa tillgång till Bolivias "vita guld" för brittiska företag och London Metals Exchange.

Grävande journalistisk avslöjade de omfattande förbindelserna mellan det brittiska utrikesministeriet och militärkuppmakarna som avsatte den bolivianska presidenten Evo Morales i november 2019. Storbritanniens hade starka intressen av att utnyttja Bolivias litiumdepåer bara några månader efter att Morales tvingades i exil.

Efter militärkuppen påskyndades detta projekt snabbt. Sammanfattningen av projektet godkändes av den huvudsakliga investerarloppet - den interamerikanska utvecklingsbanken (IADB) - den 25 november 2019, två veckor efter kuppen och dagar efter massakern i Senkata. Projektet fick fullt godkännande för finansiering på 100 000 $ några veckor senare, i mitten av december 2019.

En anledning till kuppen var att Morales styre gav makt åt ursprungsbefolkningen, som tidigare varit förtryckt. Han lät också nationalisera naturtillgångarna, vilket regelmässigt brukar leda till kuppförsök. En viktig företrädare/spelare i kuppen var  Elon Musk, grundare av Tesla motors och SpaceX. Musk har erkänt inblandning i det som Morales har kallat en ”Lithium Coup.
“We will coup whoever we want! Deal with it” var Elon Musk’s svar på anklagelser på twitter om att USA:s regering låg bakom en kupp mot president Eva Morales så att Musk skulle kunna lägga beslag på Bolivias Litium.

Goldman Sachs säger att den globala efterfrågan på litium faktiskt kan tredubblas till cirka 570 000 ton per år under de närmaste tio åren på grund av ökning av antal elbilar. Det är inte konstigt att spåren efter Elon Musks händer fanns överallt.

I ett brev från kuppregimens utrikesminister, Karen Longaric, till Elon Musk, daterat 31 mars 2020, skriver hon att “any corporation that you or your company can provide to our country will be gratefully welcomed.”

Det finns ljudinspelningar som avslöjar vilka som bakom militärkuppen. Marco Rubio, Bob Menendez och Ted Cruz, alla kända regimförändringspolitiker i USA och naturligtvis stödde den dåvarande Donald Trumps amerikanska utrikesminister Mike Pompeo kupppmakarna.

Det otroliga hände att i december förra året störtades den av globalisternas ”golpe de estado igångsatta militärkupp. Evo Morales kom tillbaka och kunde återta makten genom juridiska knep som den globalistiska ”djupa staten” försökte lura på Bolivia.

Den avsatta bolivianska kuppledaren Jeanine Anes greps när han försökte fly till Brasilien, men hindrades att gå ombord på ett plan av en grupp medborgare. Den tidigare försvarsminister Fernando Lopez, som var tongivande i organiserandet av kuppen och som tros ha fått miljoner från Elon Musk, har flytt till Brasilien.

”Sveriges utrikesminister Ann Linde närmast välkomnade statskuppen och nyvalet i en TT-intervju. Kanske inte förvånande med tanke på hur svensk utrikespolitik underordnats USA:s intressen. Kom ihåg hur dåvarande utrikesministern Margot Wallström genast accepterade den självutnämnde interimspresidenten Guadió i Venezuela, USA:s man, i stället för den folkvalde Maduro, i ett val av god kvalitet, enligt valobservatörerna.”

Återigen visar sossarna sin otroligt smutsiga "byk" genom att stödja globlaister och ännu mer förvånande högerfascister!

 

1 kommentar:

  1. Sveriges fel, givetvis!
    Arfwedson 1817. Utö gruvor.
    Det var vi duktiga på en gång i tiden.

    SvaraRadera