måndag 1 mars 2021

Gårdagens Agendadebatt!

En tweet av Jimmie Åkesson om asylinvandring har givit nytt bränsle till debatten om ett framtida högersamarbete. En av dem som reagerat kraftigast på ordvalen är Nyamko Sabuni som möte Jimmie Åkesson i gårdagens Agenda.

Vad är det som är så kontroversiellt med Åkessons uttalande? Ska vi låtsas som att invandring från Finland och Somalia har exakt samma utfall? Pajsarna på vänsterflanken försöker hela tiden flytta gränserna för vad man får/bör säga. Sedan verkar det som många invandrare blir närmast förnärmade på ett personligt plan om man kritiserar vissa grupper. Men det är som med "mäns våld mot kvinnor", alla män behöver inte ta åt sig av det. Det är samma som muslimer från Burundi, som hon själv. De flesta är kulturellt och ekonomiskt belastande, Nyamko kan vara hur reko som helst, medan hennes bror är mer tveksamt.. även "liberalerna" har ju sina dealbreakers som de förstår inte funkar i ett liberalt samhälle, som islamism, kvinnoförtryck och homofobi.

Intressant är att L har öppnat dörren
lite för SD, då ska Jimmie inte tävla om röster utan försöka marknadsföra sig för tvivlande liberaler.
Utan ta till överord kan vi krasst konstatera att S, V, L, C och MP samt tidigare M och KD bedrivit en samhällsomstörtande politik i decennier som fått förödande konsekvenser som är oreparerbara samt att man medvetet och ohämmat drivit det dit måste man reagera och säga som det är.
Debatten i gårdagskvällens var rätt intressant. De som såg debatten slapp se motståndaren medvetet misstolka vad den andra säger som har blivit en riktigt otäck ovana och ett viktigt verktyg för att inte behöva ta tag i problemen hos vänster/regeringssidan. När SD säger att invandrare ställer till problem i Sverige så tolkar vänstern direkt som att man sagt alla invandrare. När Åkesson pratar om belastande kultur pekar han faktiskt ut varken en specifik grupp eller människor. Ändå ska han feltolkas. Om man har så svårt att förstå vad andra menar kan man inte bli upprörd heller. För de flesta framstår man som lite efterbliven när man missförstår allt men ändå måste reagera starkt.
Nyamko Sabuni säger att alla kulturer är lika mycket värda precis som alla på vänsterflanken, men stämmer det verkligen?
En kultur som våldtar unga pojkar, gifter sig med barn, förtrycker kvinnor på alla sätt som går, straffar kvinnan ibland genom stening för att hon blivit våldtagen, behandlar kvinnan som mannens ägodel osv osv
Foliehatten vill att du som läser detta funderar över om alla kulturer är inte lika mycket värda! Han tycker definitivt att det finns en charm med andra kulturer än vår egen.
Är den extrema multikulturen i vårt eget land skadlig och förstör vår egen kultur och nation i längden? Vi är trots allt djur i grunden och vi gillar att umgås med vår egen flock. Detta skapar motsättningar och polarisering. Om man vill få uppleva andra kulturer, så åker man utomlands.


De invandrare som kommer från kaoskulturer kan inte belastas för detta liksom man inte kan beskyllas för att söka sig till en bättre framtid. Det märkliga är att Sabuni tycker det är okej med miljoner människor som aldrig kommer in i samhället för att de inte kan av kulturella skäl. Det är detta Åkesson lyfte fram i gårdagens Agendadebatt. Fortsatt invandring betyder mer kriminalitet och mer våldtäkter eftersom det inte finns någon social stigmatisering för denna typ av brott hos dessa kulturer. Vårt samhälle triggar dessutom igång sånt beteende i och med att vi är så förstående.

Sabuni och övriga partier på vänsterkanten måste arbeta fram en fungerande strategi för hur man skall bemöta
Åkesson i sakfrågor. När det gäller asylfrågor så plockar JÅ poäng varje gång han påpekar att det finns många säkra länder mellan Sverige och många ursprungsländer. Man måste ha ett svar på det.
Vi har idag mellan 600-800.000 personer i utanförskap i Sverige. Vem eller vilka företag ska anställa långtidsarbetslösa afrikanska, muslimska, analfabeter som går knappt tar sig framåt i styrfart?
Vem anställer knarkande, livsstilskriminella unga män, med ett registerutdrag långt som en toapappersrulle, som slår dig som arbetsledare sönder och samman för att han kände sig ”kränkt” eller ”ej respekterad” när du tittade på honom för länge?
Överlag är arbetslösheten bland invandrare nästan 20 procent. Men man räknas som arbetsför även om man så arbetar 1 timme i veckan. Så den faktiska siffran är långt större. Många går i flera år i utbildning för invandrare för att läsa upp sig till mellanstadienivå eller är sysselsatt med lönebidrag och annat. Det finns förstås skillnader i olika grupper. Exempelvis jobbar bara 25 procent av somaliska män och 15 procent av somaliska kvinnor. Hos kurder är det ca 40 procent medan hos iranier är den över svenskarna. Det är uppenbart att detta beror på kulturella skillnader.
Sabuni gör helt rätt i att kritisera den kulturrelativistiska vänstern och flytta fokus till individens helgd. Trots att Sabuni inte briljerade mot Åkesson vann hon denna debatten rent strategiskt. Hennes syfte var aldrig att vinna över SD-sympatisörer till L. Syftet med detta var att signalera till sitt splittrade parti att hennes liberala trovärdighet inte kan ifrågasättas och att fokus på sakfrågorna måste vara överordnade det politiska ”spelet.” Hon lyckades även signalera till allmänborgerliga väljare att L kan utgöra en modererande kraft som stödparti till en konservativ regering, en modererande kraft gentemot antiliberala SD:s inflytande.
Foliehatten hoppas att Åkesson sände ett starkt budskap till Sabunis partimedlemmar. De är på väg ut, de har inte väljarnas förtroende, de har inga lösningar och de har varit med om att förstöra Sverige. Liberalerna kan försöka svara på det eller förpassas till historien. Det enda kort de har kvar, att spela ut, är att bryta med JÖKen och det omgående!
Idag på måndag morgonen vaknade Nyamko Sabuni upp till en brinnande anrik skolbyggnad Sigtuna, ännu ett mord - denna gång en skjutning i Märsta, en rejäl sprängning av butikslokal i Malmö. Gårdagens dödsskjutning i Örebro har hon förträngt. Kan hon fortfarande yrvaket vägra se någon koppling till den förda invandringspolitiken?
Frågan är det skillnad på kulturell belastning och kulturell berikning?
Foliehattentycker båda hade viktiga poänger i debatten:
Åkesson har helt rätt i att vi måste stoppa tillflödet av personer som hamnar i utanförskapsområden. Det är enda sättet dessa kan repa sig och integreras, det går inte om vi fyller på. Här har SD en valvinnare, om de kan få ut detta budskap på ett bra och humant sätt.

Sabuni
har helt rätt i att vi måste se varje människa som en resurs och lika värdefull. Om handfatet svämmar över av vatten så stänger du av kranen. Men för den skull kan man inte säga att vi inte behöver vatten, eller "jag hatar allt vatten."

 

1 kommentar:

  1. "med ett registerutdrag långt som en toapappersrulle,"�� Det var en kul formulering, bra där! ��

    SvaraRadera